SPORTURI  »  BOX  »  DECES

Doliu în sportul românesc » Fostul vicecampion mondial a încetat din viață la doar 47 de ani

Marian Velicu, reprezentând România la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000. Foto: Guliver/GettyImages +10   FOTO
Marian Velicu, reprezentând România la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2024 19:13 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2024 19:31

Fostul vicecampion mondial la box Marian Velicu a încetat din viață la vârsta de 47 de ani.

Marian Velicu, care a boxat pentru România la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, suferea de mai mult timp de o boală grea.

Acesta a piedut lupta cu boala, iar vestea cruntă a fost dată de cei de la CS Dinamo, club la care fostul sportiv a fost legitimat.

+5 FOTO

CS Dinamo, mesaj după decesul lui Marian Velicu

„BOX. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a fostului pugilist Marian Velicu. În vârstă de numai 47 de ani, acesta s-a stins în urma unei boli necruțătoare.

Component al secției de box de la Dinamo, Marian Velicu a fost vicecampion mondial și medaliat cu bronz la Campionatele Europene, la categoria 48 kg. De asemenea, a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000.

După cariera sportivă, a lucrat ca polițist în cadrul DGPMB.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, au scris cei de la CS Dinamo, pe pagina oficială de Facebook.

Marian Velciu a fost medaliat cu bronz la Campionatele Europene, la categoria 48 kg. După încheierea carierei sportive, acesta a fost angajatul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Marian Velicu, primul pugilist român prins dopat

În anul 2001, Velicu participa la competiția „Jocurile Bunavointei”, de la Brisbane, Australia. În urma unui test antidoping, el a fost depistat pozitiv cu furosemid, un medicament aflat pe lista substanțelor interzise. Velicu a fost primul boxer român prins dopat.

În urma acestui incident, Marian Velicu a fost exclus definitiv din lotul de box al României.

„Este adevărat că am luat o pastilă de furosemid pentru a slăbi, dar nu am știut că acel medicament se află pe lista substanțelor interzise. Eram disperat pentru că mai era o singură zi până la cântarul oficial, iar eu mai aveam de slăbit 800 de grame.

Semnasem că voi participa la concurs și îmi era teamă că, dacă nu fac categoria, organizatorii o să-mi impute toate cheltuielile. Am luat acea pastilă singur, fără să spun nimănui. Eu sper să nu fiu suspendat, iar dacă totuși voi fi, atunci tot nu renunț la box”, spunea Marian Velicu în 2001.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (1)
talpaiadului
talpaiadului  •  10 Iulie 2024, 19:26

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! PS: Partea cu "primul pugilist prins dopat" chiar nu-si avea locul intr-un articol despre un sportiv care tocmai a trecut in nefiinta, confundandu-se obiectivitatea cu lipsa de bun simt.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează