SPORTURI  »  BOX  »  SCANDAL

FOTO SCANDALOS! Aliatul lui Vladimir Putin, în lumina reflectoarelor la cel mai mare eveniment sportiv din weekend » Acuzat că a influențat rezultatul

Ramzan Kadîrov, liderul Republicii Cecene, unul dintre principalii aliați ai lui Vladmir Putin, este acuzat că a influențat rezultatul celui mai important meci de box al toamnei, cel dintre Artur Beterbiev (39 de ani) și Dmitry Bivol (33 de ani). +11   FOTO
Ramzan Kadîrov, liderul Republicii Cecene, unul dintre principalii aliați ai lui Vladmir Putin, este acuzat că a influențat rezultatul celui mai important meci de box al toamnei, cel dintre Artur Beterbiev (39 de ani) și Dmitry Bivol (33 de ani).

Articol de - Publicat marti, 15 octombrie 2024, 19:40 / Actualizat marti, 15 octombrie 2024 20:05

Ramzan Kadîrov, liderul Republicii Cecene și unul dintre principalii aliați ai lui Vladmir Putin, este acuzat că a influențat rezultatul celui mai important meci de box al toamnei, cel dintre Artur Beterbiev (39 de ani) și Dmitry Bivol (33 de ani).

Kingdom Arena din Riad a găzduit în week-end un meci istoric. Rușii Beterbiev și Bivol, ambii neînvinși în carieră, s-au bătut pentru unificarea centurilor la categoria semigrea.

A fost o luptă echilibrată, câștigată printr-o decizie contestată de Artur. Meciul s-a desfășurat după coordonate clare. Beterbiev a fost boxerul mai activ, a lansat multe lovituri. Dmitry a punctat la capitolul precizie.

Ramzan Kadîrov, apariție controversată la duelul dintre Beterbiev și Bivol

+6 FOTO

Înaintea rundei decisive, casele de pariuri îl vedeau câștigător pe Bivol, cu o cotă medie de 1,30. Inclusiv staff-ul adversarului a strigat înaintea ultimelor două reprize: „Ai nevoie de KO pentru a te impune!”. N-a existat nici măcar un knock down, niciun moment în care Dmitry să fie pus în dificultate. Și experții DAZN vedeau același deznodământ, triumful lui Bivol.

Verdictul arbitrilor a șocat lumea boxului: 114-114, 115-113 și 116-112 în favoarea lui Beterbiev.

Apariția controversatului Ramzan Kadîrov în ring, felicitându-l pe Beterbiev, a amplificat speculațiile. Fanii boxului consideră că apropierea dintre liderul cecen și saudiții care au organizat gala a influențat decizia arbitrilor. O statistică neconfirmată a circulat pe rețelele de socializare, conform căreia niciun luptător musulman nu ar fi primit o decizie nefavorabilă în galele organizate la Riad.

Cine este Ramzan Kadîrov

Ramzan Kadîrov (48 de ani) este liderul Republicii Cecene, un apropiat al lui Vladmir Putin. Este alături de Rusia inclusiv în războiul declanșat în Ucraina, trimițând trupe pentru sprijinirea invaziei.  

De-a lungul anilor, Kadîrov a fost acuzat de mai multe organizații internaționale de răpiri, asasinări politice, tortură și încălcări flagrante ale drepturilor omului. Printre măsurile implementate pe teritoriul Republicii Cecene se numără limitarea drepturilor femeilor și campanii împotriva persoanelor LGBTQ.

SCANDALOS! Aliatul lui Vladimir Putin, în lumina reflectoarelor la cel mai mare eveniment sportiv din weekend » Acuzat că a influențat rezultatul
Ramzan Kadîrov

Plângere împotriva arbitrului

Eddie Hearn, promotorul lui Bivol, a considerat că acesta trebuia să câștige și a criticat dur arbitrul care a punctat meciul 117-112.

Cum nu puteți să vorbiți despre ce s-a întâmplat în ring? Cum puteți să îi dați lui Bivol doar patru runde în întreaga luptă? Dezgustător. Nu vreau să fiu lipsit de respect față de Beterbiev, dar acel arbitru nu ar mai trebui să lucreze niciodată. Amândoi sunt niște luptători fantastici. Nimeni din rândul nostru nu a crezut că Beterbiev va câștiga. Am intrat în ring, m-am uitat la Beterbiev și toți erau dezumflați

- Eddie Hearn

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Pedeapsa extremă pe care o poate primi Daniel Pancu: „Undeva pe la țară am mai văzut așa ceva!”
Nationala
Pedeapsa extremă pe care o poate primi Daniel Pancu: „Undeva pe la țară am mai văzut așa ceva!”
Cu farfuria în mână, Marius Șumudică îl ceartă pe Pancu în tribune! Imagini GENIALE surprinse de reporterul GSP
Nationala
Cu farfuria în mână, Marius Șumudică îl ceartă pe Pancu în tribune! Imagini GENIALE surprinse de reporterul GSP
Inevitabilul s-a produs » Faliment pentru clubul din România! Ce se întâmplă cu rezultatele
Liga 2
Inevitabilul s-a produs » Faliment pentru clubul din România! Ce se întâmplă cu rezultatele

Lituania - România 1-1 » „Tricolorii” revin pe tabelă, tot din penalty

David Popovici a spus de ce nu mai conduce mașinile-cadou primite de la Ion Țiriac


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează