SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI 2013

GALERIE FOTO Prima zi de pauză în Turul Franţei » Încotro se îndreaptă lupta dintre Froome/Valverde/Contador?

Alberto Contador vs Chris Froome foto: reuters +12   FOTO
Alberto Contador vs Chris Froome foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 08 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 08 iulie 2013 14:10

Echipa Sky a ieşit cel mai puternică şifonată din Pirinei, însă Chris Froome şi-a îndeplinit obiectivul şi a capturat tricoul galben în prima etapă montană. Totuşi, este echipa britanică pregătită pentru a ajunge la Paris?

Movistar şi Saxo Bank au creat ieri o alianţă temporară împotriva celor de la Sky, iar Chris Froome s-a regăsit singur în grupul favoriţilor, în condiţiile în care Richie Porte a fost distanţat la 18 minute faţă de învingătorul de etapă. Mai mult, bielorusul Vasil Kiryienka, unul dintre rutierii văzuţi drept vitali pentru Sky, nu s-a încadrat în marja de eroare stabilită de organizatori pentru etapa a noua şi a fost descalificat, în timp ce Peter Kennaugh a fost pus la pămînt de o căzătură. Britanicii au început să simtă furia spaniolilor şi presiunea tricoului galben.

"A fost cea mai groaznică zi pe care am avut-o pe bicicletă în tot acest sezon. A fost război pe şosea, toată lumea a văzut ce s-a întîmplat. Plutonul ne-a făcut praf astăzi şi Alejandro Valverde (cel care a atacat primul şi a pus umărul decisiv la succesul frondei anti-Sky) merită toate aplauzele", a explicat Richie Porte, cel care a picat pînă pe locul 33, după etapa de ieri.

Movistarul lui Alejandro Valverde a mizat pe cartea Nairo Quintana, căţărătorul columbian pe care l-au folosit pe post de fumigenă împotriva lui Chris Froome, însă britanicul a reuşit să contracareze cu uşurinţă orice atac. Movistar are trei rutieri în top 10, cel mai bine clasat fiind Valverde, la un minut şi 25 de secunde de tricoul galben, în timp ce Quintana e la 2:02, pe locul 7, iar Rui Costa se odihneşte pe zece, la 2:45.

Eusebio Unzué, directorul sportiv de la Movistar, ştie că are nevoie de o alianţă cu Saxo Bank, echipa lui Alberto Contador, pentru a dezmembra trena criminală cu care s-a făcut cunoscută Sky în ultimii doi ani. Unzué nu dă înapoi de la nimic. "Vom încerca să facem o alianţă cu Contador, dar trebuie să avem mereu în minte că trebuie să fim pregătiţi de orice se întîmplă pe asfalt". Valverde a completat: "Am sfîrşiat-o pe Sky, dar îmi pare rău că nu l-am desprins pe Froome. Sînt foarte mulţumit cu clasarea pe locul secund".

Alberto Contador a încercat să minimalizeze pierderile din prima săptămînă, liderul celor de la Saxo fiind constant sub radar. Bătut bine de Froome în prima etapă din Pirinei, Contador a ales doar să marcheze acţiunile lui Valverde şi Froome, după care a dezvăluit că mizează pe un asalt al ierarhiei generale în ultima săptămînă de concurs, cea care scoate Alpii în faţa rutierilor.

"Etapa de duminică a fost una foarte nervoasă şi mă bucur că m-am simţit mai bine. E important să mă recuperez bine şi să dau tot ce am în cele două probe de contratimp. Ultima săptămînă e grea, ceea ce mă entuziasmează, fiindcă eu sînt în formă maximă în săptămîna a treia a unui Mare Tur", a explicat spaniolul în vîrstă de 30 de ani.

Clasamentul general după 9 etape:
1 Christopher Froome (GBr) Sky 36:59:18
2 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar  0:01:25
3 Bauke Mollema (Ned) Belkin 0:01:44
4 Laurens Ten Dam (Ned) Belkin 0:01:50
5 Roman Kreuziger (Cze) Saxo-Tinkoff 0:01:51
6 Alberto Contador Velasco (Spa)  Saxo-Tinkoff 0:01:51
7 Nairo Alexander Quintana Rojas (Col) Movistar  0:02:02
8 Daniel Martin (Irl) Garmin-Sharp 0:02:28
9 Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha 0:02:31
10 Rui Alberto Faria Da Costa (Por) Movistar  0:02:45

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Liga Campionilor
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Stranieri
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (10)
memories
memories  •  09 Iulie 2013, 14:48
Postat de blade_mrn pe 08 Iulie 2013, 23:35

sky-ul sigur au ceva nou in meniu...o sa vezi...a fost un simplu foc de paie...froom o sa faca spectacol la contratimp si in alpi///

Sigur a gasit ceva nou,prea sunt toti foarte puternici,vom vedea sa speram dupa cativa ani buni!

blade_mrn
blade_mrn  •  08 Iulie 2013, 23:35
Postat de bucur_escu pe 08 Iulie 2013, 23:26

Contador a mers slabut de la revenirea de dupa suspendare in etapele cu contratimp de la competitiile la care a luat parte. De la inceputul anului pana in prezent rezultatele lui Contador au fost catastrofale pentru pretentiile lui si Turul ar fi fost poate ultima sansa sa salveze un sezon ratat fiindca nu stiu daca va lua startul in Vuelta. Sa vedem ce va face la Mont Ventoux si la Alpe-d'Huez fiindca pe plat si la contratimp e "subtirel" totusi. Iar apropo de dopaj, "Manolo" Terzian a fost intrebat de colegii lui cu care comenteaza Turul , cam pana la ce loc din clasament crede el ca nu-s ciclisti dopati. El a zis ca pana pe la locul 7 crede ca-s "curati"

sky-ul sigur au ceva nou in meniu...o sa vezi...a fost un simplu foc de paie...froom o sa faca spectacol la contratimp si in alpi///

blade_mrn
blade_mrn  •  08 Iulie 2013, 23:30
Postat de nubreed pe 08 Iulie 2013, 14:55

Da , dar ramas fara echipa , si atacat incontinuu , se pot intampla surprize . E de ajuns sa prinda o zi mai proasta si poate spune adio turului , cu conditia ca macar unul dintre Valverde si Contador sa nu mai fie distantat . 1.25 si 1.51 nu e foarte mult , Contador ar putea sa recupereze o mare parte la cele doua contratimpuri .

Anul asta, nu-i loc de surprize...si singur singurel daca ramane froom tot nu are cum si cine sa-l bata...sky-ul sunt la nivelul us postal din recut

Vezi toate comentariile (10)
Comentează