SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Iar EPO!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 august 2007 00:00

Rutierul care testase pozitiv in timpul Turului Frantei, spre final, era spaniolul Iban Mayo. La doar o zi dupa incheierea Marii Bucle, a aparut un nou caz de dopaj. Echipa franceza Saunier Duval a anuntat ca rutierul ei Iban Mayo a iesit pozitiv la eritropoetina in timpul zilei de pauza de la Pau, inaintea ultimei etape de munte. Ibericul, care a incheiat competitia pe locul 16 la general, a fost imediat suspendat, fara a-si primi salariul, de team-ul sau, in asteptarea contraexpertizei.

Presedintele Uniunii Cicliste Internationale, Pat McQuaid, a declarat imediat ca Mayo era una dintre tinte. "Rutierii trebuie sa inteleaga ca UCI opereaza acum altfel decit in trecut. Gratie testelor de singe, ii putem urmari pe ciclisti. Mayo era pe lista suspectilor", a spus McQuaid. EPO e substanta care s-a aflat in centrul scandalului Festina, din Le Tour 1998, aceasta putind fi detectata in urina incepind cu 2001. "E surprinzator ca rutierii inca o folosesc, stiind ca acum poate fi descoperita", a adaugat seful UCI.

Iban Mayo Diez va implini 30 de ani pe 19 august. El a rulat pentru Euskaltel Euskadi din 2000 pina in 2006, cind s-a mutat la Saunier Duval. Cel mai bun rezultat al carierei e locul 6 in Turul Frantei din 2003, cind a si cistigat etapa de la L'Alpe d'Huez. Anul acesta s-a impus in runda a 19-a, Treviso-Comano Terme, in Il Giro si a iesit al doilea in Marea Bucla la Tignes.


Vino nu stia
Presedintele UCI, Pat McQuaid, a declarat ca, mai mult ca sigur, Alexandr Vinokurov, gasit pozitiv din cauza unei transfuzii sangvine homologe, nu stia ca acestea pot fi detectate la laboratorul Chatenay-Malabry de linga Paris. "Pina anul acesta, doar laboratorul din Lausanne efectua asemenea analize", a explicat McQuaid. "Dar cei din Elvetia i-au invatat pe francezi cum se procedeaza si astfel l-am descoperit pe Vinokurov".

Cinci scandaluri

Turul 2007 a avut parte de cinci probleme de dopaj. Germanul Patrik Sinkewitz (T-Mobile), deja abandonat, testase pozitiv la testosteron in timpul unui control din iunie. El a anuntat ieri ca renunta la contraexpertiza si a fost concediat imediat. Apoi a venit testul sangvin incorect al lui Vinokurov. Dupa doar doua zile, Rabobank l-a scos din cursa pe liderul momentului, Michael Rasmussen, care a mintit in privinta locului de cantonament, sustragindu-se controalelor inopinate. Inca un caz cu testosteron, italianul Cristian Moreni (Cofidis). Lista se incheie cu Iban Mayo, pozitiv la EPO.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează