SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2014, ETAPA 19: BASSANO DEL GRAPPA - CIMA GRAPPA (ITT), 26.8 KM

Nairo Quintana a cîştigat contratimpul de pe Monte Grappa şi şi-a securizat tricoul roz în Turul Italiei

Articol de - Publicat vineri, 30 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 30 mai 2014 18:38

Majka falls to 6th overall, @CadelOfficial moves up to 7th. New GC after today's mountain TT. #giro pic.twitter.com/JWK2Bq0tqh

Nairo Quintana a obţinut a doua sa victorie de etapă în Turul Italiei, după ce s-a impus în contratimpul montan de pe Cima Grappa. Columbianul şi-a securizat tricoul roz şi doar un dezastru ar putea face ca omul de la Movistar să nu fie primul în clasamentul general, la sosirea de duminică, din Trieste

Muntele spune întotdeauna adevărul. Iar cînd cicliştii sînt privaţi de orice ajutor din partea coechipierilor, fără ghidajul şerpaşilor pe două roţi din propriile echipe, cu doar două mîini blocate pe ghidon şi fără energia necesară să se întindă după bidoane, lupta este într-adevăr curată, fără menajamente, fără balastul îndoielii. Cele 27 de borne din cronoscalata de pe Monte Grappa, în sud-estul Alpilor, au spus adevărul brutal despre clasamentul general din Turul Italiei, pe pante de 14%, cu carabinieri şi mii de fani pe marginea şoselei.

Italianul Sonny Colbrelli, rutierul lui Bardiani cu nume demn de filmele cu Marlon Brando, a stabilit un prim timp de referinţă, la o oră, 12 minute şi 3 secunde, după care au venit doi coechipieri care l-au întrecut şi valul rutierilor din top 20, care a ras orice pretenţie de etapă. Lupta baionetă la baionetă dintre Nairo Quintana şi Rigoberto Uran sau Rafal Majka şi Fabio Aru sau Cadel Evans vs Cadel Evans a făcut ca orice ciclist din top 10 să forţeze fiecare metru de căţărare. Franco Pellizotti a oprit limbile ceasornicului la 1:08:59, dar timpul său a căzut sub secera lui Domenico Pozzovivo din cauza a 8 secunde.

Performanţa zilei a venit din partea lui Fabio Aru, italianul de la Astana care a fost susţinut frenetic de tifosi şi care şi-a spulberat opoziţia, adică pe Rafal Majka, omul de la Saxo care îl ţinea în afara podiumului. Aru a stabilit cel mai bun timp al etapei, 1:05:54, iar singurul în stare să-l detroneze era tricoul roz, Nairo Quintana, care nu şi-a risipit forţele pe zgîlţîiturile italianului şi l-a bătut cu 17 secunde. Cele 90 de secunde avantaj faţă de Uran au fost cuiul final într-o etapă ce a stabilit definitiv cine cîştigă Turul Italiei 2014.

Clasamentul etapei:
1 Nairo Quintana 1:05:37
2 Fabio Aru 0:00:17
3 Rigoberto Uran 0:01:26
4 Pierre Rolland 0:01:57
5 Domenico Pozzovivo 0:02:24
6 Franco Pellizzotti 0:03:22
7 Rafal Majka 0:03:28
8 Sebastian Henao 0:03:48
9 Tim Wellens 0:04:00
10 Dario Cataldo 0:04:10

Clasamentul general:


Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Special
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează