SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

VIDEO Scene senzaționale în Eritreea » Mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a sărbători rezultatele lui Biniam Girmay din Turul Franței

Articol de - Publicat vineri, 12 iulie 2024 20:24 / Actualizat vineri, 12 iulie 2024 22:47

Biniam Girmay (24 de ani), ciclistul celor de la Intermarché–Wanty, a câștigat 3 etape în actuala ediție a Turului Franței. Victoriile au fost sărbătorite pe străzile de acasă, în Asmara, capitala statului Eritreea.

Biniam Girmay scrie istorie în actuala ediție a Turului Franței. A reușit să câștige 3 etape, cele mai multe dintre toți participanții. Performanțele ciclistului de la Intermarché–Wanty au declanșat o veritabilă sărbătoare în Eritreea.

VIDEO. Imagini istorice în Eritreea, după victoriile obținute de Biniam Girmay în Turul Franței

🇪🇷 Crazy Asmara celebrations after Biniam Girmay victory in Tour de France 🥇🥇🥇

Posted by Intermarché-Wanty on Thursday, July 11, 2024

Micuțul stat din Estul Africii, unul măcinat de conflicte interne și cu ieșire la Marea Roșie, este recunoscut pentru pasiunea pentru ciclism. Bicicleta este mijlocul de transport favorit în capitala Asmara, una situată la peste 2.300 de metri altitudine, a 6-a cea mai înaltă capitală din lume.

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Asmara și au petrecut în cinstea lui Biniam Girmay. Etapele din Turul Franței sunt proiectate pe ecrane în mai multe punctele ale orașului, dovadă a unei pasiuni de nebănuit.

Biniam Girmay conduce în acest moment și în clasamentul tricoului verde. Are 346 de puncte, urmat de Jasper Philipsen (271) și Anthony Turgis (141).

Cine este Biniam Girmay

Girmay provine dintr-o familie de sportivi din Asmara, capitala Eritreei. A jucat fotbal în copilărie, dar a schimbat sporturile când tatăl său, vechi fan al ciclismului, i-a cumpărat o bicicletă la începutul adolescenței.

Scene senzaționale în Eritreea » Mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a sărbători rezultatele lui Biniam Girmay din Turul Franței
Biniam Girmay / FOTO: Facebook @IntermarcheW

Toată lumea iubește acest sport în Eritreea, inclusiv eu. Există curse în fiecare weekend în Eritreea și în jurul Asmarei o dată la două luni. Când am început să fac ciclism aveam aproximativ 13 ani. Fratele meu mi-a dat bicicleta lui și am ieșit la o mică plimbare. Atunci am început treptat să simt pasiunea. Tatăl meu mi-a cumpărat apoi o bicicletă nouă. Îmi amintesc că era foarte scumpă.

Există multă pasiune în tinerii cicliști din Eritreea, dar dacă vrei să devii profesionist trebuie să ai norocul de a fi la locul potrivit la momentul potrivit. Trebuie să fii văzut. Există multe curse locale și doar câteva curse mari, cum ar fi cele din Rwanda și Gabon. Acela este momentul în care trebuie să te arăți echipelor europene.

- Biniam Girmay, în 2022

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Europa League
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
flojo
flojo  •  12 Iulie 2024, 22:32

Sunteți de râsul lumii!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează