SPORTURI  »  CICLISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE

FOTO Tadej Pogacar și-a încununat sezonul cu titlul mondial în cursă pe șosea de la Zurich

Articol de - Publicat duminica, 29 septembrie 2024, 19:14 / Actualizat duminica, 29 septembrie 2024 19:45

Tadej Pogacar (26 de ani), câștigător în Il Giro și în Le Tour în 2024, s-a impus pentru prima oară în cursa pe șosea a Campionatelor Mondiale, desfășurate anul acesta la Zurich în Elveția. De 37 de ani niciun ciclist nu mai reușise această triplă.

Tadej Pogacar a bifat unul dintre cele mai mari obiective ale sale, acela de a câștiga tricoul în curcubeu, cel care este purtat de campionul mondial până la următoarea ediție. Slovenul s-a impus în cursa pe șosea la Campionatele Mondiale de al Zurich, o cursă întinsă pe 273,9 km și pe care a câștigat-o într-un stil devastator, desprinzându-se de plutonul principal cu 100 de kilometri înainte de sosire, trecând în forță printr-un grup de 16 rutieri, apoi plecând singur la aproximativ 50 de kilometri de linia de sosire.

Pogacar a părut pentru scurt timp în pericol, când diferența sa a scăzut sub 40 de secunde în ultimul tur de circuit dar a rămas totuși în frunte pentru prima medalie de aur a Sloveniei la cursa pe șosea, a 23-a sa victorie din sezonul 2024. „Nu-mi vine să cred ce tocmai s-a întâmplat, după un astfel de sezon, am pus multă presiune pe mine pentru astăzi. Am avut presiune de la mine, de la echipă, am venit aici pentru victorie”, a spus slovenul.

Apoi a detaliat: „Cursa s-a desfășurat destul de repede și a existat o evadare periculoasă în față, poate am făcut un atac stupid, din fericire Jan Tratnik a fost acolo cu mine și nu am renunțat până la final. Este o zi incredibilă, nu pot să cred ce s-a întâmplat”.

Tadej Pogacar și prietena sa FOTO Imago Images
Tadej Pogacar FOTO Imago Images
Tadej Pogacar FOTO Imago Images
Tadej Pogacar FOTO Imago Images
Tadej Pogacar FOTO Imago Images
+5 FOTO

Pogacar a confirmat că atacul său de la 100 de kilometri înainte de final, o distanță enormă chiar și pentru standardele slovenului, nu a fost planificat. „Desigur, nu a fost planificat. Am planificat să ținem cursa sub control, dar cursa a început destul de devreme și nu știu la ce mă gândeam și am mers, de asemenea, am mers din inerție și, din fericire, am reușit, dar a fost atât de greu”.

Performanță atinsă după 37 de ani

Din 1987, de la irlandezul Stephen Roche, un rutier nu mai reușise să se impună în Turul Italiei, Turul Franței și la Campionatele Mondiale. „După un sezon perfect, acesta a fost un obiectiv mare de a câștiga aurul aici și nu pot să cred că s-a întâmplat, trebuie să mulțumesc întregii echipe, fără ei nu ar fi fost posibil și sunt super mândru de echipa națională”, a subliniat Pogacar

Medalia de argint i-a revenit lui Ben O'Connor (Australia), care a trecut linia de sosire la 31 de secunde în spatele lui Tadej, iar campionul în exercițiu Mathieu van der Poel (Olanda) a cucerit medalia de bronz. Remco Evenepoel, dublu campion olimpic, câștigător al aurului la contratimp la Zurich, care viza și aici o dublă s-a clasat pe locul al cincilea.

Cu siguranță mi-am dorit acest titlu, după mulți ani de luptă pentru Tour de France și alte curse, nu am avut niciodată un Campionat Mondial ca obiectiv pur, iar anul acesta totul a mers extrem de bine - Tadej Pogacar

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Adversara celor de la FCSB în Europa League conducea cu 3-0 în minutul 12, însă apoi a urmat NEBUNIA!
Campionate
Adversara celor de la FCSB în Europa League conducea cu 3-0 în minutul 12, însă apoi a urmat NEBUNIA!
Sepsi OSK - FCSB, în etapa #11 din Liga 1. Echipe de start + detalii de la Sf. Gheorghe
Superliga
Sepsi OSK - FCSB, în etapa #11 din Liga 1. Echipe de start + detalii de la Sf. Gheorghe
Dorinel Munteanu: „Nu am fost prieten cu cei din generația mea, doar coechipier” » Replica omului cu care a împărțit vestiarul a venit imediat
Superliga
Dorinel Munteanu: „Nu am fost prieten cu cei din generația mea, doar coechipier” » Replica omului cu care a împărțit vestiarul a venit imediat

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  29 Septembrie 2024, 20:29

E Pogačar, boşilor. Se citește Pogacear

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close