SPORTURI  »  CICLISM  »  DRAMĂ

Tragedie la Campionatele Mondiale de ciclism de la Zurich » Muriel Furrer, o sportivă în vârstă de 18 ani, a decedat

Muriel Furrer înainte de o cursă FOTO Imago Images
Muriel Furrer înainte de o cursă FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 27 septembrie 2024, 18:11 / Actualizat vineri, 27 septembrie 2024 18:35

Elvețianca Muriel Furrer (18 ani) a decedat vineri în urma unui accident suferit în cursa de șosea pentru junioare la Campionatele Mondiale de la Zurich.

Lumea ciclismului este din nou în doliu, de data aceasta pentru o sportivă în vârstă de doar 18 ani. Elvețianca Muriel Furrer a suferit un „traumatism cranian grav,” după o căzătură în cursa de șosea pentru junioare de joi.

Se pare că incidentul a avut loc la capătul sudic al circuitului orașului Zurich, care se regăsește în toate cursele de șosea din acest weekend.

UCI a spus vineri că nu există „fapte stabilite cu privire la modul în care s-a produs accidentul”. „Investigațiile autorităților competente sunt în curs de desfășurare”, a spus un purtător de cuvânt. Adolescenta a fost transportată de urgență la spital cu un elicopter, aflându-se în stare critică. Decesul a survenit în cursul zilei de vineri.

„Familia lui Muriel Furrer cere ca intimitatea lor să fie respectată în acest moment foarte dureros”

Într-un comunicat de presă al forului internațional se arată: „Odată cu decesul lui Muriel Furrer, comunitatea internațională de ciclism pierde o rutieră cu un viitor strălucit în față. UCI și Comitetul de Organizare al Campionatelor Mondiale de Ciclism pe Șosea și Paraciclism 2024 transmit sincere condoleanțe familiei lui Muriel Furrer, prietenilor și Federației sale Swiss Cycling. Familia lui Muriel Furrer cere ca intimitatea lor să fie respectată în acest moment foarte dureros”.

Furrer a terminat pe locul al doilea atât în cursa de șosea pentru junioare, cât și în proba de contratimp la campionatele naționale ale Elveției din acest an și a terminat pe locul 44 în proba de contratimp pentru junioare la Mondialele de marți. Acesta a fost al doilea și ultimul ei an la nivel de juniori. Ea a pedalat pentru BIXS Performance Race Team, o echipă elvețiană de mountain bike, și concurează, de asemenea, în ciclocros, în care a terminat pe locul doi la naționalele elvețiene din sezonul trecut. Furrer era din Egg, chiar la sud de Zürich.

„Inimile noastre sunt frânte, nu avem cuvinte Cu inima grea și infinită tristețe trebuie să ne luăm astăzi rămas bun de la Muriel Furrer”, a postat Federația Elvețiană de Ciclism pe X. „Pierdem o tânără minunată și plină de căldură sufletească care avea întotdeauna un zâmbet pe față. Nu există înțelegere, doar durere și tristețe”.

Anul trecut, Gino Mäder a murit în urma unui accident în Turul Elveției, într-un alt eveniment dureros pentru ciclismul din Țara Cantoanelor. În luna iulie a acestui an, rutierul norvegian André Drege a murit în urma unui accident în Turul Austriei.

UCI a înființat SaferR, o inițiativă privind siguranța ciclismului, în iunie anul trecut, pentru a contribui la îmbunătățirea siguranței în ciclismul profesionist.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
„Nu mă mai uit la meciurile lui!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS: „Dacă era un băiat cu bun simț ...”
Europa League
„Nu mă mai uit la meciurile lui!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS: „Dacă era un băiat cu bun simț ...”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (1)
paiazze
paiazze  •  27 Septembrie 2024, 20:14

Prima stire de la Campionatul Mondial de Ciclism pe site-ul asta. *** "Tragedie in hochei/ciclism/etc". Atat stiti... Si nu am pretentia sa vorbiti despre sporturile astea mai mult decat despre fotbal, e clar ce se vinde la ***. Dar mi-ar placea sa fiti la curent cu sportul in general nu doar cand mor oamenii. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează