SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN AZERBAIJAN

Charles Leclerc, a patra oară consecutiv în pole-position la Baku » Dramatism și o surpriză URIAȘĂ în calificările Marelui Premiu din Azerbaijan

Charles Leclerc va fi în pole-position pentru Marele Premiu al Azerbaijanului, fiind al patrulea la rând pentru monegasc la Baku / foto: Imago
Charles Leclerc va fi în pole-position pentru Marele Premiu al Azerbaijanului, fiind al patrulea la rând pentru monegasc la Baku / foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 14 septembrie 2024 16:12 / Actualizat sambata, 14 septembrie 2024 16:33

Charles Leclerc va fi în pole-position pentru Marele Premiu al Azerbaijanului, fiind al patrulea la rând pentru monegasc la Baku!

Baku, Azerbaijan. A 17-a rundă din 2024 și a șasea oprire a sezonului pe un circuit stradal, după Jeddah, Australia, Miami, Monaco și Canada. Urmează Singapore și Las Vegas. Vremea, excelentă: 26 grade înregistrate în aer, 38 la nivelul asfaltului.

Ce se întâmplase în preambulul calificărilor? Verstappen, Hamilton și Perez au fost fruntași în primele antrenamente, Leclerc, Perez și Hamilton în a doua secvență, Russell, Leclerc și Norris în a treia secvență.

Surpriză uriașă în Q1: Lando Norris, eliminat!

Prima secvență a calificărilor a venit cu o surpriză uriașă: Lando Norris, contracandidat la titlul de campion mondial, a fost eliminat! Aflat sub linie, însă pe un tur rapid, britanicul de la McLaren a greșit în virajul 16, iar acesta a fost eliminat.

Va pleca de pe poziția a 17-a mâine! Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Guanyu Zhou și Esteban Ocon au fost ceilalți piloți eliminați în Q1. Surpriza plăcută a fost Oliver Bearman, cel care a provocat un steag roșu în a treia sesiune de antrenamente. Acesta și-a asigurat deja locul pentru sezonul viitor, la Haas. În aceest weekend, la Baku, acesta a suplinit absența lui Kevin Magnusssen, care ispășește o suspendare.

Williams, cu ambele monoposturi în Q3

În Q2, au fost eliminați Bearman, Tsunoda, Gasly, Hulkenberg și Stroll. De notat prezența ambilor piloți Williams, Albon și Colapinto în Q3.

Verstappen, Leclerc și Perez, un specialist al circuitelor stradale, au fost primii trei clasați din a doua secvență de calificări.

Leclerc își continuă hegemonia la Baku

La prima ieșire pe circuit, Leclerc, câștigător la Monaco și Monza în acest sezon, era primul. Piastri, Sainz, Verstappen și Perez nici nu s-au apropiat de timpul monegascului în a doua ieșire, „Il Predestinato”, care a avut un tur absolut senzațional, având un ecart de mai bine de trei sutimi de secundă față de australianul de la echipa „papaya”.

Pilotul Scuderiei își trece în cont al patrulea pole-position consecutiv la Baku, Piastri îi va sufla în ceafă la start, în timp ce Sainz și Perez vor pleca din linia a doua.

Este una dintre cursele mele preferate din sezon. Nu a fost un weekend ușor, mai ales din cauza accidentului din primul antrenament. În al doilea, am avut o problemă cu noile componente ale monopostului și am pierdut jumătate de oră, însă ritmul a fost întotdeauna acolo, mai ales în Q3. Am încercat să stau departe de pereți. În ultimul tur, am forțat ceva mai mult, iar mașina a reacționat excelent.

Este încântător să fiu în pole-position, cel mai bun scenariu la care puteam spera. Locurile 1 și 3 au o aderență ceva mai bună. Am fost mereu buni în calificări aici, însă nu în cursă. Ar fi extraordinar să câștigăm aici. Trebuie să facem o treabă excelentă, la fel cum am făcut și la Monza, însă va fi o cursă lungă, problematică. Trebuie să avem grijă la degradarea pneurilor.

- Charles Leclerc, la interviurile de după cursă

Cum vor pleca piloții în cursa de mâine:

  1. Charles Leclerc - Ferrari
  2. Oscar Piastri - McLaren
  3. Carlos Sainz - Ferrari
  4. Sergio Perez - Red Bull
  5. George Russell - Mercedes
  6. Max Verstappen - Red Bull
  7. Lewis Hamilton - Mercedes
  8. Fernando Alonso - Aston Martin
  9. Franco Colapinto - Williams
  10. Alex Albon - Williams
  11. Oliver Bearman - Haas
  12. Yuki Tsunoda - RB
  13. Pierre Gasly - Alpine
  14. Nico Hulkenberg - Haas
  15. Lance Stroll - Aston Martin
  16. Daniel Ricciardo - RB
  17. Lando Norris - McLaren
  18. Valtteri Bottas - Kick Sauber
  19. Guanyu Zhou - Kick Sauber
  20. Esteban Ocon - Alpine
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Superliga
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
„Cutremur” la gigantul din Seria A! Și-a dat afară antrenorul după 4 etape: „Decizie în interesul clubului” » Cine e favorit să fie numit în locul lui
Campionate
„Cutremur” la gigantul din Seria A! Și-a dat afară antrenorul după 4 etape: „Decizie în interesul clubului” » Cine e favorit să fie numit în locul lui

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
Numeuser
Numeuser  •  14 Septembrie 2024, 20:05

Lando Norris, contracandidat la titlu? Al cui, fraților, că nu ați dat alte nume de CANDIDAȚI la titlu?! Voi nu știți ce scrieți, pe bune.

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  14 Septembrie 2024, 16:42

...interesant...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează