SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PILOȚI

Dat afară OFICIAL din Formula 1 cu 6 curse rămase în sezon: „A fost un adevărat gentleman”

RB (VCARB), echipa-soră a celor de la Red Bull Racing, l-a demis pe australianul Daniel Ricciardo // foto: Guliver/gettyimages +17   FOTO
RB (VCARB), echipa-soră a celor de la Red Bull Racing, l-a demis pe australianul Daniel Ricciardo // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 26 septembrie 2024 19:15 / Actualizat joi, 26 septembrie 2024 19:37

RB (VCARB), echipa-soră a celor de la Red Bull Racing, l-a demis pe australianul Daniel Ricciardo, 35 de ani, înlocuindu-l cu neozeelandezul Liam Lawson (22).

Decizie cum rar se vede în Formula 1: în plin sezon, cu 6 Mari Premii rămase în acest an (plus 3 curse sprint), RB și-a înlocuit unul dintre piloți.

Daniel Ricciardo, multiplu câștigător de cursă, cu 8 victorii și 32 de podiumuri obținute de-a lungul carierei, a fost demis. Australianul a obținut 12 puncte până în acest punct al sezonului, cu 10 mai puține decât colegul Yuki Tsunoda.

Daniel Ricciardo, dat afară din Formula 1 cu 6 curse rămase în sezon

Locul i-a fost luat de Liam Lawson, neozeelandezul care a mai condus pentru RB în 5 curse din 2023, atunci când echipa era denumită AlphaTauri. Lawson a lăsat o impresie bună, cu două clasări pe locul 11 și una în puncte, pe 9, în cursa din Singapore.

„Toată lumea de la VCARB dorește să-i mulțumească lui Daniel pentru munca depusă în aceste două sezoane alături de noi... Daniel a fost un adevărat gentleman atât pe circuit cât și în afara lui, mereu cu acel zâmbet pe față. Ne va lipsi, dar va ocupa mereu un loc special în familia Red Bull”, a transmis Laurent Mekies, directorul (team principal) echipei.

Iată reacția lui Daniel Ricciardo, publicată pe rețelele sociale: „Am iubit acest sport întreaga mea viață. Este o nebunie, este minunat, a fost o adevărată călătorie. Către echipele și persoanele care au jucat un rol în cariera mea, vă mulțumesc. Către fanii care iubesc sportul uneori mai mult decât o fac eu, haha, mulțumesc. Vor fi mereu suișuri și coborâșuri, dar a fost distractiv și, sincer, nu aș schimba nimic”.

În ultima lui cursă, la Singapore, Daniel Ricciardo a terminat pe locul 18, dar i-a dat o mână de ajutor lui Max Verstappen, furându-i cel mai rapid tur și punctul aferent lui Lando Norris, rivalul olandezului la titlu mondial.

Daniel Ricciardo, după cursa din Singapore: „Sunt conștient că ăsta ar fi putut să fie finalul”

Ricciardo se aștepta la acest deznodământ. Australianul a avut lacrimi în ochi la interviul de la finalul întrecerii din Marina Bay.

„Da... pfu... ei bine... da, multe trăiri. Sunt conștient că ăsta ar fi putut să fie finalul, dar sunt și extenuat după cursă. Sunt multe... ca un potop de emoții și trăiri și oboseală. Interiorul monopostului este ceva... (n.r. - face o pauză lungă) cu care am devenit foarte obișnuit în ultimii ani. Da, vreau doar să savurez momentul”, a spus Daniel duminică, la finalul extenuantei întreceri.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Surprinzător! Cât s-a terminat Tottenham - Qarabag, după eliminarea lui Drăgușin din minutul 8
Europa League
Surprinzător! Cât s-a terminat Tottenham - Qarabag, după eliminarea lui Drăgușin din minutul 8
7 detalii din FCSB - RFS care nu s-au văzut la TV » Ce a făcut Bîrligea imediat după gol + scene comice: „Lasă-te, bă!”
Europa League
7 detalii din FCSB - RFS care nu s-au văzut la TV » Ce a făcut Bîrligea imediat după gol + scene comice: „Lasă-te, bă!”
Stupoare pe Arena Națională! Ce a pățit când a vrut să-și ocupe locul de pe bilet: „Vin de 40 de ani, dar așa ceva n-am văzut în viața mea”
Europa League
Stupoare pe Arena Națională! Ce a pățit când a vrut să-și ocupe locul de pe bilet: „Vin de 40 de ani, dar așa ceva n-am văzut în viața mea”

EXCLUSIV Caz ULUITOR în Liga 3: au folosit pe fals un sud-american pe post de român U19 și l-au prezentat arbitrului ca jucător surdomut și analfabet! » „Românii sunt niște jeguri!”

Mărturie printre lacrimi a campioanei olimpice Maricica Puică: „Deblocați rentele! Am făcut trei avorturi pentru performanță. Am pierdut trei băieței!”


Comentarii (1)
Barna
Barna  •  26 Septembrie 2024, 23:43

Era de așteptat să-l dea afară! Când și Tsunoda te bate mai bine te ceri singur afară!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează