SPORTURI  »  FORMULA 1  »  SANCȚIUNE

Max Verstappen a fost sancționat de FIA pentru vulgarități: „Ar fi mai bine să nu spun nimic despre asta”

Max Verstappen în timpul unei conferițe de presă FOTO Imago Images
Max Verstappen în timpul unei conferițe de presă FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 20 septembrie 2024, 21:24 / Actualizat vineri, 20 septembrie 2024 21:39

Max Verstappen (26 de ani) a primit o pedeapsă din partea forului care se ocupă de Formula 1 pentru că a vorbit urât în cadrul unei conferințe de presă la Singapore.

Max Verstappen, campionul mondial en titre, a primit vineri o sancțiune din partea comisarilor pentru limbajul vulgar folosit într-o conferinţă de presă, ce precede Marele Premiu de la Singapore.

Ce s-a întâmplat? Pilotul olandez a fost întrebat despre motivul pentru care coechipierul său mexican, Sergio Perez, a fost mai rapid decât el weekendul trecut, în Azerbaidjan, Verstappen a răspuns: „Nu ştiu, reglaje diferite. De când au început calificările am ştiut că maşina era de rahat ('the car was fucked', în engleză)''.

Apel la limitarea vulgarităților din partea președintelui

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) impune amenzi astfel de cazuri, dar triplul campion mondial trebuie „să efectueze muncă în folosul comunităţii”.

Comisarii au precizat că au impus sancţiunea deoarece acest subiect a fost deja abordat de mai multe ori şi au fost impuse amenzi, dar de data aceasta au dorit să meargă mai departe.

Cu câteva zile înainte de incidentul cu Max Verstappen, preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a făcut un apel la reducerea vulgarităţilor. „Trebuie să facem diferenţa între sportul nostru, automobilism şi rap. Nu suntem rapperi. Ei spun cuvântul care începe cu F de câte ori pe minut? Noi nu facem asta. Ei sunt ceea ce sunt, iar noi suntem ce suntem'', a spus Ben Sulayem într-un interviu pentru www.motorsport.com.

Max Verstappen enervat pentru sancțiunea primită

Jurnaliștii olandezi l-au întrebat pe Max despre această sancțiune. Campionul mondial en titre avut grijă să nu critice direct FIA sau comisarii, dar era clar că era furios că a fost pedepsit, declarând pentru De Telegraaf: „Ar fi mai bine să nu spun nimic despre asta, pentru că tot ce spun despre asta nu merită cu adevărat atenție. Cred că totul este bizar. Data viitoare să nu mă mai întrebați nimic în conferința de presă”.

El a fost chestionat și despre ce presupune munca în folosul comunității: „Probabil va trebui să particip la ceva, poate prin intermediul laptopului. O conferință sau ceva...”.

Olandezul ocupă și în acest sezon primul loc în clasamentul piloților, dar nu a mai câștigat o cursă din luna iunie, el clasându-se pe cinci săptămâan trecută la Baku.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”
Superliga
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează