SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP EIFE

Record în Formula 1: Mercedes, campioană pentru a 7-a oară! O depășește pe Ferrari după ce Hamilton s-a impus în MP de la Imola

FOTO: Guliver/GettyImages +18   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 01 noiembrie 2020 15:53 / Actualizat duminica, 01 noiembrie 2020 16:32

Britanicul Lewis Hamilton (35 de ani) s-a impus în Marele Premiu Emilia Romagna, pe Circuitul Internațional Enzo și Dino Ferrari, din Imola, iar echipa sa, Mercedes, a câștigat al 7-lea titlu consecutiv la constructori.

Campionul en-titre a plecat greu, iar Max Verstappen a avut o ieșire excelentă în primul tur și l-a depășit pe Hamilton. Plecat din pole-position, Valtteri Bottas și-a păstrat prima poziție până în turul 20, dar a fost chemat la boxe de către cei de la Mercedes, iar Hamilton a trecut pentru prima dată pe primul loc. Britanicul a obținut un avans considerabil, a condus fără greșeală și s-a menținut pe prima poziție până la final. Acesta a ajuns la 8 curse câștigate în acest sezon și se apropie de un nou titlu de campion mondial.

Cu 11 tururi înainte de sfârșitul cursei, Verstappen a abandonat, după ce mașina sa a suferit un incident. Podiumul a fost completat de Bottas (Mercedes) și de Ricciardo (Renault). 

Mercedes a stabilit un record cu un nou titlu mondial

Grației dublei Hamilton - Bottas, Mercedes s-a impus în clasamentul mondial al constructorilor pentru a șaptea oară la rând, stabilind un nou record mondial. La finalul sezonului trecut, Mercedes a egalat performanța celor de la Ferrari (șase titluri consecutive, între 1999 și 2004).

Formula 1 a revenit la Imola

A fost pentru prima dată din 2006 când o cursă de Formula 1 s-a desfășurat la Imola, unde legenda braziliană Ayrton Senna și-a pierdut viața în 1994, la Marele Premiu din San Marino. 

Gasly, omagiu pentru Senna 

Pierre Gasly (24 de ani), care și-a reînnoit recent contractul cu cei de la AlphaTauri pentru sezonul din 2021, a abandonat în turul 9 din cauza unei probleme mecanice. Francezul i-a adus un omagiu lui Ayrton Senna, cu o cască dedicată fostului pilot brazilian: „Este o onoare pentru mine să port această cască în onoarea lui Ayrton”.

Record în Formula 1: Mercedes, campioană pentru a 7-a oară! O depășește pe Ferrari după ce Hamilton s-a impus în MP de la Imola
Casca dedicată lui Senna

Pe lângă Verstappen și Gasly, încă 3 piloți nu au finalizat cursa de la Imola: George Russell (Williams), Kevin Magnussen (Haas) și Esteban Ocon(Renault).

Clasament Piloți

  1. Lewis Hamilton: 282p 
  2. Valtteri Bottas: 197p 
  3. Max Verstappen: 162p 
  4. Daniel Ricciardo: 95p
  5. Charles Leclerc: 85p

Clasament Constructori

  1. Mercedes: 479p 
  2. Red Bull: 226p 
  3. Renault: 135p 
  4. McLaren: 134p 
  5. Racing Point: 134p

Citește și: 

Călătoria și lupta lui Guillermo Vilas narate de Netflix » Ion Țiriac: „Respect tot ce a făcut!”

VIDEO Un documentar despre Oscar Pistorius stârnește noi controverse despre crima de Sf. Valentin care a șocat lumea » De ce protestează familia iubitei ucise

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
viomarmi22
viomarmi22  •  02 Noiembrie 2020, 10:39

Cu mașina asta Mercedes orice pilot de duzină din formula 1 devenea campion mondial, în lipsa lui Hamilton ! Nu-l mai ridicați în slăvi pe englezul ăsta că multe titluri mondiale le-a câștigat mașina și nu el că-i vreo sculă de pilot ! *** ăștia care au interzis dezvoltarea motoarelor până în 2022, n-au făcut altceva decât să ucidă spectacolul și de câteva curse nu mă mai interesează F1 ca să-l văd pe păcăliciul formulei 1 cum se bucură nevoie mare că a concurat de unul singur și a ieșit câștigător !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează