SPORTURI  »  HANDBAL  »  NEAGU SE RETRAGE

După ce a anunțat că va pune punct, Cristina Neagu a mărturisit care este cel mai mare regret al carierei: „Era visul meu. Nu a fost să fie”

Cristina Neagu (36 de ani), cea mai mare handbalistă din istoria României, și-a anunțat retragerea în această seară. Sportiva a mărturisit care este cel mai mare regret din cariera ei. +50   FOTO
Cristina Neagu (36 de ani), cea mai mare handbalistă din istoria României, și-a anunțat retragerea în această seară. Sportiva a mărturisit care este cel mai mare regret din cariera ei.

Articol de - Publicat joi, 12 septembrie 2024 22:38 / Actualizat vineri, 13 septembrie 2024 09:00

Cristina Neagu (36 de ani), cea mai mare handbalistă din istoria României, și-a anunțat retragerea. Sportiva a mărturisit care este cel mai mare regret din cariera ei.

Cel mai mare vis al Cristinei Neagu în handbal a fost legat de echipa națională. Visa să câștige o medalie de aur cu România, însă nu a reușit.

Cea mai mare performanță reușită de Neagu cu naționala României a fost cea din 2015, când „tricolorele” câștigau bronzul la Campionatul Mondial din Danemarca. România învingea Polonia în finala mică, scor 31-22, după ce pierduse în semifinale în fața Norvegiei, scor 33-35.

Cristina Neagu după un meci al naționalei Foto Raed Krishan (GSP)
Cristina Neagu
Cristina Neagu a fost desemnată jucătoarea turneului Foto: Facebook FR Handbal
Cristina Neagu, în tricoul lui Buducnost / FOTO: Imago
Cristina Neagu în duel cu apărarea celor de la Bietigheim
+45 FOTO

Cristina Neagu, despre marele regret din cariera ei: „Cel mai mare vis al meu a fost să câștig o medalie de aur cu echipa națională”

„Nu știu dacă l-aș numi neapărat regret, ca sportiv vrei mereu mai mult. Am fost aproape cu echipa națională în 2015, cred că puteam fi campioane mondiale, puteam să câștigăm acea semifinală, nu a fost să fie.

Cel mai mare vis al meu a fost să câștig o medalie de aur cu echipa națională, nu a fost să fie. Am jucat 18 ani pentru națională. E un regret și nu e, pentru că de fiecare dată când am intrat pe teren am dat tot ce am putut”, a spus Cristina Neagu la emisiunea Digi Sport Special.

Cristina Neagu vrea să ia o pauză totală de la sport

După momentul retragerii, Cristina spune că simte nevoia să se liniștească și nu vrea să lucreze în sport, cel puțin nu în perioada imediat următoare. E hotărâtă că nu va mai intra pe terenul de handbal nici măcar la nivel amator.

Totuși, lasă o portiță deschisă. Este conștientă că există posibilitatea să i se facă dor de handbal și să vrea să lucreze în domeniul în care a excelat.

„În momentul de față nu aș vrea să mă întorc în sport. Cel puțin nu curând. Am nevoie de o perioadă de pauză, apoi voi vedea ce îmi rezervă viitorul. Sunt deschisă.

În momentul acesta, sută la sută nu vreau să antrenez, dar poate după ce iau o pauză o să mi se facă dor. Poate o să mă răzgândesc, dar în momentul de față, răspunsul e nu. Nu o să mă mai duc nici să arunc la poartă, pentru că efortul este foarte mare, mai ales la umăr. O să merg să văd meciuri, dar să joc, nu.

Din 2008, eu joc cu dureri la umărul drept. Genunchiul mi se umflă. Nu e ușor, dar voi continua să fac mișcare, corpul meu va avea nevoie”, a mai spus Cristina Neagu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (3)
Unuldinceicativa43
Unuldinceicativa43  •  13 Septembrie 2024, 01:39

Acum, că tot se retrage, poate o ia pe Vărzaru, și pe celelalte din generația ei, și fac ceva pentru handbalul feminin românesc. RESPECT, CRISTINA! Un Rapidist.

MIRCEA_G2005
MIRCEA_G2005  •  13 Septembrie 2024, 00:29

Respect Cristina! Multumim pentru ce ai facut pentru noi. Multumim pentru efortul tau, munca ta si ca ne-ai facut fericiti din cand in cand vazandu-te jucand.

Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  12 Septembrie 2024, 22:51

Acum, că are mai mult timp, poate viziona meciurile Norvegiei din ultimii 15-20 de ani. Așa va uita de regrete.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează