SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

REACȚII CSM București și Gloria Bistrița în grupa A din Liga Campionilor, Rapid în grupa B, cu deținătoarea titlului, Gyor! » La masculin, Dinamo se va bate cu PSG și Veszprem

Cristina Neagu în duel cu apărarea celor de la Bietigheim
Cristina Neagu în duel cu apărarea celor de la Bietigheim

Articol de , - Publicat joi, 27 iunie 2024 19:42 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 16:55

Tragerea la sorți a grupelor în ediția 2024-2025 a Ligii Campionilor la handbal feminin le-a adus pe CSM București și Gloria Bistrița, debutanta absolută, în aceeași grupă, în timp ce Rapid București a ajuns alături de campioana Gyor și finalista HB Ludwigsburg. La masculin, Dinamo are o grupă aparent mai accesibilă.

O nouă ediție a Ligii Campionilor la feminin va debuta în weekend-ul 7-8 septembrie, cu grupele A și B stabilite în urma tragerii la sorți efectuate joi, 27 iunie, la Viena, unde se află sediul federației europene.

Întâi s-au așezat cele patru echipe din urna 1, FTC-Rail Cargo, Metz Handball, Vipers Kristiansand și Team Esbjerg, pe primele două linii din ambele serii. Apoi a venit rândul formațiilor din a doua urnă, unde s-a aflat și CSM București.

Campioana României, câștigătoare a Ligii în 2016, a aterizat pe linia a 3-a în grupa A, împreună cu Krim Ljubljana. În partea cealaltă au mers Buducnost Podgorica și HB Ludwigsburg, noul nume al finalistei din ediția trecută, Bietigheim.

„Am urmărit cu interes tragerea la sorți și ne bucurăm să fim din nou printre cele mai bune echipe din Europa, în cea mai importantă competiție intercluburi.

Grupa din care facem parte este una echilibrată: Metz rămâne Metz, FTC si Krim arată, pe hârtie, mult mai bine ca anul trecut, Nykobing nu poate fi neglijată, având în vedere că a terminat înaintea echipelor Odense și Ikast în campionatul danez. Storhamar și Bistrița sunt două echipe puternice, cu un moral foarte bun după jucarea finalei European League.

Ne așteaptă o vară grea, cu Jocuri Olimpice, și sperăm ca toate jucătoarele noastre implicate în competiția de la Paris, cărora le ținem pumnii, să se întoarcă la club sănătoase și pregătite de un nou sezon”, a fost analiza la cald a Cristinei Vărzaru, team managerul CSM București, pentru site-ul clubului.

Rapid București, direcționată spre grupa B

CSM București și Gloria Bistrița în grupa A din Liga Campionilor, Rapid în grupa B, cu deținătoarea titlului, Gyor! » La masculin, Dinamo se va bate cu PSG și Veszprem
Estavana Polman în Rapid - Vipers, meciul tur din sferturile Ligii Campionilor din 2023-2024 (foto: Raed Krishan/GSP)

În urna a treia s-au aflat echipe din țări care aveau deja reprezentante în primele două, iar acestea au fost direcționate pe prima linie disponibilă în grupa opusă celei în care se afla un team compatriot.

Astfel, Gyor, Brest și Rapid au fost îndreptate, în această ordine, spre grupa B, iar Storhamar și Nykobing în grupa A. Iar Podravka Koprivnica, câștigătoarea titlului în Croația, a ajuns în grupa A.

„Ca de fiecare dată, tragerea la sorți din Liga Campionilor nu poate să-ți aducă adversare slabe, dar acum parcă se adeverește zicala rapidistă «Singuri împotriva tuturor!».

Trebuie să ne calificăm, iar satisfacția va fi cu mult mai mare din această grupă cu Gyor, Brest, Esbjerg, Vipers, Odense sau Ludwigsburg. Chiar dacă vor fi meciuri foarte grele, Rapid devine o forță alături de suporteri și greul se poate transforma în ușor. Hai Rapid!”, a transmis pentru GSP Bogdan Vasiliu, președintele Rapidului.

„Așa cum am spus, Liga Campionilor va fi dură sezonul acesta. Cred că grupa noastră este cea mai dură. Vom juca împotriva celor de la Gyor, Ludwigsburg, Esbjerg, Odense, Buducnost, Brest și Vipers. Trei din cele patru echipe care au fost în Final 4.

Avem și noi o echipă bună însă și vom lupta oriunde și cu oricine vom juca. Suntem Rapid București și aceasta este atitudinea obligatorie”, a completat antrenorul David Ginesta.

Într-adevăr, nu este cea mai ușoară grupă pe care o puteam avea, însă în momentul de față această ligă are echipe foarte puternice și echilibrate, după cum am văzut și sezonul trecut. Pentru mine este un nou început, îmi doresc să îmi pot ajuta echipa în Champions League mai mult decât am făcut-o până acum.  Pot spune că am încredere că vom lua puncte importante din fiecare meci și, de ce nu?, să ne batem pentru locurile de sus – Ștefania Stoica, inter stânga Rapid

O grupă grea in urma tragerii la sorți, dar așa a fost și sezonul trecut. O să tragem de fiecare rezultat să fie o victorie și o să încercăm sa punem în practică lucrurile pe care le-am învățat de anul trecut la capitolul gestionare - Diana Ciucă, portar Rapid

Gloria Bistrița, debutantă plină de speranțe

Urna 4 a conținut doar două echipe, Gloria Bistrița și Odense, a treia echipă din România, respectiv Danemarca. Acestea au fost repartizate prin tragere la sorți în ultimele poziții rămase libere. Astfel, Gloria, debutantă absolută în competiție și beneficiară a unui wild card, va juca în grupa A, alături de CSM, iar team-ul danez a mers în grupa B.

Gloria a lăsat o impresie foarte bună în a doua competiție continentală ca valoare, EHF European League, acolo unde a ajuns în Final 4 și a disputat finala, fiind învinsă cu 29-27 de Storhamar.

CSM București și Gloria Bistrița în grupa A din Liga Campionilor, Rapid în grupa B, cu deținătoarea titlului, Gyor! » La masculin, Dinamo se va bate cu PSG și Veszprem
Handbalistele de la Bistrița îl ascultă pe antrenorul Florentin Pera la timeout Foto: Facebook Gloria Bistrița

„Nu putem vorbi de grupe ușoare sau grele la acest nivel. Dorim să reprezentăm cu onoare județul Bistrița Năsăud la prima participare în Champions League. Va fi un an competițional foarte greu, care trebuie gestionat foarte bine atât pe plan național, cât și internațional. Îmi doresc să nu avem parte de accidentări pentru a putea alinia la startul fiecarui joc cea mai bună formulă”, a spus pentru GSP Dan Dumitru, managerul de la Gloria Bistrița.

„Avem parte de o grupa echilibrată cu echipe de tradiție și experiență în Liga Campionilor. Chiar dacă suntem o echipă debutantă, ne dorim să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Sunt convins că experiența sezonului reușit în EHF European League ne va ajuta să facem față rigorilor acestei competiții”, a declarat și antrenorul Florentin Pera.

„Am urmărit cu interes tragerea la sorți. Știam că vom întâlni cele mai puternice echipe ale Europei, indiferent de grupa în care urma să evoluăm.

Compania este selectă, nu ne va fi ușor, ne respectăm adversarii, dar îi asigurăm pe suporterii noștri și pe cei care ne susțin, Consiliul Județean Bistrița-Nasaud, dlui președinte Emil Radu Moldovan, sponsorilor, că vom da totul pentru a reprezenta România și județul Bistrita-Nasaud cu onoare așa cum am făcut-o de atâtea ori.

Am încredere în echipă și sunt convins că jucătoarele, staff-ul, toți cei din club și evident suporterii vor face ca prezența noastră în EHF Champions League să conteze”, a elaborat Eugen Cosma, președintele Gloriei Bistrița.

Grupa A

  • A1 - FTC-Rail Cargo (Ungaria)
  • A2 - Metz Handball (Franța)
  • A3 - CSM București (România)
  • A4 - Krim Ljubljana (Slovenia)
  • A5 - Storhamar Handball Elite (Norvegia)
  • A6 - Nykøbing Falster Håndboldklub (Danemarca)
  • A7 - RK Podravka Vegeta (Croația)
  • A8 - CS Gloria 2018 BN (România)

Grupa B

  • B1 - Vipers Kristiansand (Norvegia)
  • B2 - Team Esbjerg (Danemarca)
  • B3 - Buducnost Podgorica (Muntenegru)
  • B4 - HB Ludwigsburg (Germania)
  • B5 - Györi Audi ETO KC (Ungaria)
  • B6 - Brest Bretagne Handball (Franța)
  • B7 - CS Rapid București (România)
  • B8 - Odense Håndbold (Danemarca)

Dinamo București revine în Liga Campionilor în grupă cu PSG și Veszprem

CSM București și Gloria Bistrița în grupa A din Liga Campionilor, Rapid în grupa B, cu deținătoarea titlului, Gyor! » La masculin, Dinamo se va bate cu PSG și Veszprem
Dinamo București, din nou în Liga Campionilor Foto: GSP

Cele 16 echipe din ediția viitoare a competiției supreme europene au fost împărțite în trei urne. Sub protecția regulii de țară, cele două formații din Ungaria, Franța, Germania, Danemarca și Polonia nu au putut fi repartizate în aceeași grupă pentru a se evita derby-uri naționale în această fază a competiției.

Dinamo București, campioana României, se întoarce în întrecerea de vârf după un sezon în EHF European League, unul de succes, în care a atins Final 4. Echipa bucureșteanăa fost în urna a treia, acolo unde s-au aflat numai campioane naționale.

Acestea au fost repartizate pe locurile și liniile rămase libere prin tragere la sorți, iar Dinamo a prins Grupa A, alături de Paris Saint-Germain (Franța), Veszprem (Ungaria), Wisla Plock (Polonia), dar și Fuchse Berlin, cu care s-a înfruntat în seriile EHF European League.

„Ne bucurăm foarte mult că jucăm din nou în Champions League, am așteptat cu toții acest lucru. Cât despre grupă – este destul de echilibrată, dar cred că fiecare are șansa lui.

Sunt unele echipe cu care am mai jucat și le cunoaștem destul de bine și sperăm să facem meciuri frumoase și să avem cât mai multe victorii alături de fanii noștri minunați”, a fost prima reacție a lui Nicușor Negru, extrema stânga a lui Dinamo.

„La prima vedere, se pare că am avut noroc să picam într-o grupă, să zicem, puțin mai accesibilă, având în vedere că în grupa B se aflau trei echipe din recent incheiatul Final 4. Dar să fim realiști, este Champions League și niciun meci nu o sa fie unul ușor.

Am demonstrat în ultimii ani că avem forță să ne batem cu orice echipă și suntem încrezători că putem ieși din grupă, iar in fazele eliminatorii orice se poate întâmpla”, a punctat și căpitanul campioanei, Robert Militaru.

Meciurile din cele două grupe încep în zilele de 11 și 12 septembrie 2024.

Grupa A

  • A1 - Orlen Wisla Plock (Polonia)
  • A2 - Veszprem HC (Ungaria)
  • A3 - Paris Saint-Germain Handball (Franța)
  • A4 - Fredericia Handbold Klub (Danemarca)
  • A5 - Fuchse Berlin (Germania)
  • A6 - Sporting CP (Portugalia)
  • A7 - Dinamo București (România)
  • A8 - HC Eurofarm Pelister (Macedonia de Nord)

Grupa B

  • B1 - Aalborg Handball (Danemarca)
  • B2 - SC Magdeburg (Germania)
  • B3 - Barca (Spania)
  • B4 - Kielce (Polonia)
  • B5 - Pick Szeged (Ungaria)
  • B6 - Nantes (Franța)
  • B7 - HC Zagreb (Croația)
  • B8 - Kolstad Håndball (Norvegia)

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (5)
moise
moise  •  29 Iunie 2024, 13:34

Transparenta nu e punctul forte la CSM. Nici asta. Căutările pentru noul antrenor trebuiau cumva mediatizate, cât se putea, să știm și noi ce se întâmplă. Altfel ne aruncăm în toate presupunerile, negative bineînțeles, că negativi suntem. Sigur au fost contacte și căutări după încheierea sezonului, dar nu iei de pe toate drumurile un antrenor de clasa, sigur că lucrurile astea trebuiau să le înceapă o minte limpede mai din timp, nu atunci când a prea târziu și prea greu. Comunicarea cu suporterii și media nu îi macină pe oficialii CSM ului.

Crinughe1
Crinughe1  •  28 Iunie 2024, 16:15

Ca a plecat Adita este foarte bine, dacă pleca și Vlad Enăchescu era ideal. Problema este ca după 40 de zile de la plecarea lui Adita echipa este fără antrenor. Probabil ca toți antrenorii de succes fug de acest club. CSM - ul nu a progresat cu nimic în era Adita, echipa joaca bătrânețe, fără viteza și fără o concepție de joc. Iar Vlad da niște interviuri aiuritoare în care ne spune ce tare e echipa lui.

MaxiP
MaxiP  •  28 Iunie 2024, 10:08
Postat de cj666 pe 28 Iunie 2024, 08:00

CSM avandu-l la carma tot pe marele antrenor Adiță, iar va toca in van banii contribuabililor.

A plecat Adita, linisteste-te. Toaca an de an banii contribuabililor cinstiti fiind de departe cel mai performant club din tot sportul romanesc. Contribuabilii toaca mai mult, dar nu conteaza, politicul e intotdeauna de vina pentru ce se intampla negativ in Romania. Asta desi o mare pondere din contribuabili fac politica. Si fenteaza taxe. Mai sa fie, o tara minunata distrusa de cativa oameni politici si de clubul CSM Bucuresti.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează