SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

CSM BUCUREȘTI // INTERVIU Dragan Djukic, calcule pentru play-off-ul Ligii » Care crede că va fi meciul sezonului

Articol de - Publicat luni, 25 februarie 2019 09:30

Dragan Djukici (56 de ani) e mulțumit de prestația fetelor sale din grupele principale ale Ligii Campionilor și e convins că o va califica pe CSM București în Final Four-ul de la Budapesta.

CSM București nu a putut învinge sâmbătă seara, pe teren propriu, campioana Europei, Györ. Maghiarele au câștigat bătălia cu rivalele și conduc acum cu 8-2 la general în întâlnirile directe. Partida a fost una de un nivel tactic ridicat, cu răsturnări de scor și reveniri, care a plăcut publicului.

La final, antrenorul Dragan Djukici părea optimist și mulțumit de ceea ce Lekici și compania reușiseră pe parcursul celor 60 de minute de joc. CSM București nu a putut învinge sâmbătă seara, pe teren propriu, campioana Europei, Györ. Maghiarele au câștigat bătălia cu rivalele și conduc acum cu 8-2 la general în întâlnirile directe. Partida a fost una de un nivel tactic ridicat, cu răsturnări de scor și reveniri, care a plăcut publicului. La final, antrenorul Dragan Djukici părea optimist și mulțumit de ceea ce Lekici și compania reușiseră pe parcursul celor 60 de minute de joc. 

- Domnule Djukici, mulțumit de prestația echipei dumneavoastră? S-a văzut o schimbare în bine?
- Nu e ușor să joci cu Györ. Dacă am fi fost puțin mai atenți, am fi putut chiar să câștigăm. Le-am chinuit puțin în acest meci. Trebuie să le fiu recunoscător fetelor pentru spiritul de luptă arătat. Ne-au demonstrat că pot face lucruri cu adevărat mărețe.

- Au fost momente de cădere, cu minute multe fără gol, dar și reveniri. Cum le-ați explica?
- În prima parte, pe finalul primei reprize, a fost un moment în care cred că am căzut psihic. Nu am marcat timp de 9 minute și ele au trecut în avantaj. Am încercat la time-out să le dau câteva idei în atac, dar nimic nu s-a materializat. Cred că în atac s-a pierdut acest meci, nu în apărare. Sunt mândru de apărarea pe care au făcut-o fetele, am reușit să le oprim pe contraatac. De obicei, Györ marchează foarte mult pe contraatac. Acum nu au făcut-o. Am reușit să le anihilăm, de asemenea, și pivoții. Per ansamblu, ne-a ieșit ce ne-am propus.  

- E Györ o echipă de neînvins? Cel puțin asta arată în acest sezon.
- În acest moment este cea mai bună echipă din Europa, dar după cum s-a văzut, nici noi nu suntem departe de ele. Avem destul timp până la Final Four să ne pregătim și să ajungem cât mai aproape de nivelul lor. 

- Dacă nu putem să le învingem la București, cum putem să o facem la Budapesta, practic pe terenul lor?
- La Final Four e un singur joc! Cine va fi mai bun în momentul acela va câștiga. Trebuie să le sprijinim pe fetele care joacă în acest moment. Nu mai trebuie să plângem că nu le avem pe Neagu, pe Amanda, pe Majda. Jucăm cu Iulia Curea, cu Oana, cu Omoregie, trebuie să avem încredere în ele. Trebuie să jucăm cel mai bun handbal în cele 120 de minute de joc de la Budapesta. Dar până acolo, trebuie să ne calificăm și să trecem de sferturile de finală."Important e să avem tot lotul complet!"

- Apropo de sferturi, acum suntem la mâna Gyorului pentru locul 2. Maghiarele nu trebuie să piardă în Norvegia!
- Pentru noi nu contează foarte mult locul 2 sau locul 3. Pentru că toate echipele sunt puternice. Buducnost am înțeles că are ceva probleme, li s-a accidentat Jaukovici, la fel Rostov, care joacă fără Viahireva. Metz pare cea mai puternică adversară în momentul de față. Până la urmă, important e ce facem noi, ca noi să avem echipa completă. Asta mă interesează în momentul de față, noi să nu avem probleme de lot și atunci cred că putem bate pe oricine. 

- Nu ar fi mai bine să jucați al doilea meci din sferturi pe teren propriu?
- Normal că e mai bine să joci al doilea meci acasă, mi-aș dori să joc ambele meciuri acasă! Dar, până la urmă, un rezultat bun în primul meci îți creează un avantaj mental. Trebuie să ne concentrăm asupra adversarului, nu asupra poziției din clasament. 

- Nu mai este mult și va veni și meciul de la Rm. Vâlcea. Acolo se poate juca titlul. E cea mai importantă partidă a sezonului?
- Sigur că e cel mai important meci al momentului. Ele stau acasă și se pregătesc în liniște. Au avantajul terenului propriu, au câștigat deja de două ori cu CSM în acest sezon și de aceea spun că sunt favorite. Noi nu trebuie să câștigăm doar la un gol, trebuie să o facem la patru goluri cel puțin. Cu siguranță nu va fi un meci ușor, dar va fi un eveniment pentru toți cei care se uită cu plăcere la handbal. 

5 victorii și 3 înfrângeri a reușit CSM București în Liga Campionilor cu Dragan Djukici pe banca tehnică. Sârbul a mai condus echipa la 11 succese în Liga Națională

Vezi și: 

SCM Rm. Vâlcea mărșăluiește spre titlu! Când se joacă derby-ul cu CSM București

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Superliga
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (3)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  25 Februarie 2019, 13:54

În presa maghiară, înainte de meci nici nu se punea problema echipei învingătoare...Se dădeau de la 10 goluri în sus, promisuni de victorii fără precedent....uite că nu a fost chiar așa...

cneius
cneius  •  25 Februarie 2019, 13:24

"Trebuie să jucăm cel mai bun handbal în cele 120 de minute de joc de la Budapesta." - 120 min ? Sint in ceata ! Poate doua meciuri dar astea pot dura mai mult de 120 min...

113087319635072
Constantin Constantin  •  25 Februarie 2019, 12:29

In interviu , la un moment dat , antrenorul spune " Per ansamblu, ne-a ieșit ce ne-am propus " mda , ce sa intelegem de aici ? si daca au pierdut totul e ok , pentru ca asta era in obiectiv , nu ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează