SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Dinamo continuă pregătirea pentru Liga Campionilor: și-a luat un conducător de joc israelian

Yoav Lumbroso, aici într-un meci cu Fuchse Berlin din Bundesliga Foto: Imago
Yoav Lumbroso, aici într-un meci cu Fuchse Berlin din Bundesliga Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2024 19:01 / Actualizat luni, 08 iulie 2024 19:01

Campioana României, Dinamo București, l-a transferat pe coordonatorul israelian Yoav Lumbroso, 23 de ani, fost jucător în Bundesliga, la Eisenach.

După ce Dinamo s-a despărțit de antrenorul Xavier Pascual, care a plecat la Veszprem împreună cu centrul Luka Cindric, campioana României s-a repoziționat pe piața transferurilor.

Odată cu acceptarea echipei în Liga Campionilor, solicitarea pentru un wild card fiind acceptată, conducătorii dinamoviști au încercat să întărească lotul în câteva poziții considerate deficitare.

Dinamo a căutat aducerea islandezului Haukur Thrastarson de la Kielce și a spaniolului Ian Tarrafeta de la formația franceză PAUC, dar niciunul dintre cei doi nu a acceptat oferta bucureștenilor.

Campioana României s-a reorientat și a reușit să semneze o înțelegere cu coordonatorul israelian Yoav Lumbroso.

Handbalistul are și cetățenie portugheză, este în vârstă de 23 de ani, are o înălțime de 1,72 metri și avea contract cu ThSV Eisenach până în 2025.

Născut la Beer Sheva (Israel) pe 15 iulie 2000, Lumbroso a debutat la Maccabi Rehovot. În 2019, la nici 19 ani, semna cu ThSV Eisenach (Germania / 2. Bundesliga la acel moment), echipă la care a stat doar un sezon.

Yoav Lumbroso: „Cred că Dinamo este locul perfect”

Au urmat trei ani în Franța, la Limoges (2020-2023). În 2022, Kielce anunța transferul său, cu un contract pe patru ani, dar Yoav s-a mutat în 2023 la Benfica Lisabona. După o jumătate de sezon în Portugalia, s-a reîntors în acest an la Eisenach, cu care a încheiat Bundesliga pe locul 14 (26 de goluri în 15 meciuri jucate). Lumbroso este component al naționalei statului Israel.

Lumbroso a semnat un contract pe 2 ani cu Dinamo, el fiind al treilea transfer din Bundesliga în această vară, după interul dreapta Branko Vujovic și pivotul Frederik Ladefoged.

„Sunt încântat şi onorat să fac parte din acest club, care ţinteşte excelenţa şi are obiective înalte de viitor. Ambiţia mea a fost întotdeauna să joc pentru o echipă de Liga Campionilor şi cred că Dinamo este locul perfect.

Abia aştept să mă alătur clubului, să-mi cunosc colegii de echipă şi, bineînţeles, fanii incredibili. Aştept cu nerăbdare să joc în atmosfera incredibilă de la Bucureşti şi să câştigăm cât mai multe trofee. Ne vedem în curând!”, a declarat pentru pagina de Facebook a CS Dinamo Yoav Lumbroso.

În urma tragerii la sorți din 27 iunie, Dinamo va juca în Liga Campionilor într-o grupă cu Veszprem, PSG, Wisla, Fredericia, Fuchse Berlin, Sporting și Eurofarm, și va debuta pe teren propriu cu vicecampioana daneză, Fredericia, în 11 sau 12 septembrie.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Antrenorul lui Rangers, desființat în Scoția din cauza lui Ianis Hagi: „Este de neînțeles, nu poți să faci asta!”
Stranieri
Antrenorul lui Rangers, desființat în Scoția din cauza lui Ianis Hagi: „Este de neînțeles, nu poți să faci asta!”
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Campionate
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”
Superliga
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

Cristian Chira, în cârje la Oțelul - Universitatea Craiova » Dialog exclusiv cu GSP: „Aștept rezultatul de la RMN și sper să scap de operație”


Comentarii (2)
creeperno534
creeperno534  •  08 Iulie 2024, 22:40

Stai linistit ca se lucreaza in continuare la transferuri

Ultimul.Charlot
Ultimul.Charlot  •  08 Iulie 2024, 19:47

Nu cred ca Dinamo s-a întărit suficient!...Bine, e vorba si ce contracte poate oferi Dinamo....Ați văzut la ce nivel se joaca in Ch. League!! Meciurile sunt zdrobitoare daca greșești cat de puțin.....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează