SPORTURI  »  HANDBAL  »  NAȚIONALĂ

Ce se întâmplă cu Laslo? Pera spune că e accidentată, președintele FRH vine cu un comunicat în stil corporatist: „Deciziile pot fi influențate de factori care țin de contextul actual”

Constantin Din
Constantin Din

Articol de - Publicat sambata, 19 octombrie 2024, 18:55 / Actualizat sambata, 19 octombrie 2024 18:55

Federația Română de Handbal, prin intermediul președintelui Constantin Din, a reacționat la discuțiile aprinse din lumea handbalului românesc, legate de neconvocarea Cristinei Laslo la națională și de un potențial conflict între aceasta și Florentin Pera.

Constantin Din, președintele FRH, a avut o declarație vagă, spunând că trebuie găsit un echilibru între antrenor (Florentin Pera) și căpitanul echipei (Cristina Laslo), fără a explica, însă, ce înseamnă acest lucru:

„Cristina Laslo este o jucătoare de valoare, apreciată atât la nivel de club, cât și la echipa națională, iar contribuția sa în competițiile internaționale de până acum a fost incontestabilă. Deciziile privind selecția jucătoarelor sunt întotdeauna complexe, luând în calcul multiple aspecte, nu doar forma sportivă.

În acest moment, staff-ul tehnic, sub conducerea selecționerului Florentin Pera, a considerat că este nevoie de un anumit echilibru în lot în funcție de dinamica echipei și strategia pentru urmatoarea perioada, un echilibru bazat în primul rând pe relația dintre antrenor și capitanul echipei. În acest moment trebuie găsit acest echilibru. Cu cât vom găsi acest echilibru mai repede, cu atât echipa naționala va deveni mai puternică”, a afirmat Din.

Ne dorim să subliniem că ușa echipei naționale rămâne deschisă pentru Cristina, precum și pentru orice jucătoare care poate contribui la performanțele echipei. Obiectivul nostru principal este să construim o echipă capabilă să obțină rezultate notabile pe plan internațional, iar în unele situații, deciziile de selecție pot fi influențate de factori care țin de contextul actual”, a mai adăugat liderul handbalului românesc.

Din vorbește despre găsirea unui echilibru, Pera spune că Laslo revine după o accidentare

Așadar, Constantin Din a vorbit despre găsirea unui echilibru între Pera și Laslo, dând de înțeles că, într-adevăr, există un conflict între cei doi. În cursul zilei de vineri, 18 octombrie, antrenorul naționalei și al Gloriei Bistrița a refuzat să recunoască acest lucru, explicând că Laslo nu a fost convocată fiindcă vine după o accidentare.

„Ca să o clarificăm. Cristina Laslo abia a revenit după o accidentare care a ţinut-o departe timp de şase săptămâni. Nu se pune problema să fie exclusă din lot la Bistriţa sau la echipa naţională. Dar la ora actuală am de ales între mai multe handbaliste şi atâta timp cât ea nu este încă la 100% nu va fi la lot. Referitor la faptul că nu este în lotul pentru trofeul Carpaţi, trebuie să ne dăm seama că suntem într-o reconstrucţie din temelii a echipei naţionale.

Având în vedere că revine după accidentarea de care am pomenit, am hotărât să nu facă parte din lot la această competiţie. Am vrut să dau şansa mai multor jucătoare tinere care să acumuleze minute şi jocuri în picioare în acest turneu amical”, a declarat Pera pentru Fanatik.

Totuși și antrenorul în vârstă de 44 de ani a dat indicii referitoare la un conflict existent între el și Laslo, menționând că nu va tolera niciun act de indisciplină.

„Vreau să le dau continuitate după turneul pe care l-am avut în Ungaria. Dacă Cristina Laslo va fi 100% pentru turneul final, cu siguranţă va fi la Euro. Ea este pe lista de 35 de jucătoare. În acelaşi timp, pot să vă spun că nu voi tolera niciun act de indisciplină.”, a adăugat Pera pentru aceeași publicație. 

Ce s-a întâmplat între antrenorul și căpitanul naționalei și ce spune clubul bistrițean

Cristina Laslo nu a fost convocată în lotul naționalei pentru Trofeul Carpați care va avea loc în perioada 25-27 octombrie la Cluj-Napoca. De asemenea, căpitanul tricolorelor nu a evoluat nici în ultimele jocuri ale Gloriei Bistrița.

GSP a scris în cursul zilei de azi că Laslo a fost exclusă din lot, în urma unui conflict cu Pera care s-a accentuat după înfrângerea cu Podravka din Liga Campionilor. Potrivit surselor GSP, sportiva în vârstă de 28 de ani ar fi încercat în vară să ceară schimbarea lui Pera de pe banca tehnică a Bistriței.

„Deciziile privind convocările și alcătuirea echipei sunt strict responsabilitatea staff-ului tehnic, acestea fiind luate în funcție de criterii sportive și strategii stabilite pentru fiecare competiție”, este o parte din comunicatul emis de conducerea CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gyor a suferit a doua cea mai drastică înfrângere din istorie în Liga Campionilor la handbal feminin
Handbal
Gyor a suferit a doua cea mai drastică înfrângere din istorie în Liga Campionilor la handbal feminin
Patronul din Superliga confirmă despărțirea de antrenor: „Când am văzut asta, era să scap telefonul din mână!” + Culisele iminentului „divorț”
Superliga
Patronul din Superliga confirmă despărțirea de antrenor: „Când am văzut asta, era să scap telefonul din mână!” + Culisele iminentului „divorț”
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”
Stiri extrasport
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează