SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR LA HANDBAL MASCULIN

HCM, zero şanse la "optimile" Ligii » Fără tricou de joc, Novanc a rămas minute bune pe margine :S

Constănţenii nu au putut face faţă polonezilor de la Wisla Plock
Constănţenii nu au putut face faţă polonezilor de la Wisla Plock

Articol de GSP - Publicat joi, 09 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 09 februarie 2012 21:58

Campioana României la handbal masculin HCM Constanţa a fost învinsă la Buzău, de formaţia poloneză Wisla Plock, scor 19-34 (12-15), în cea de-a opta etapă a grupei C din Liga Campionilor şi nu mai are nicio şansă de a lupta pentru calificarea în optimile competiţiei.

HCM a început cu curaj partida cu polonezii, Laurenţiu Toma înscriind de trei ori consecutiv. În minutul 10, jucătorii antrenaţi de Ştefan Constantin au început să-şi piardă din concentrare, având la activ două aruncări ratate de la 7 metri (3-4). Pe margine, pivotul Marius Novanc aştepta să i se deseneze, cu markerul, numărul 3 pe un tricou nou de joc, cel oficial fiind rupt de un adversar, într-o fază anterioară. Novanc a reintrat în minutul 14, când tabela arăta 4-6. Atacurile ratate şi apărarea "visătoare" i-au costat pe constănţeni, 7-10 (min. 21), ei negăsind antidot la aruncările lui Kubisztal, principalul pericol de la Plock. La pauză, 12-15, după 30 de minute, în care HCM a alternat jocul bun cu momentele haotice, notează Mediafax.

Wisla Plock a continuat jocul sigur şi în partea a doua, 12-18 (min. 34), în timp ce HCM nu a dat semne de revenire. Jucătorii au încercat din ce în ce mai mult să rezolve individual atacurile, dar fără combinaţii au fost victime sigure pentru polonezi, care şi-au consolidat din ce în ce mai mult victoria (12-23, min. 42). În primele 13 minute ale reprizei, HCM nu reuşise să marcheze, astfel că speranţele la a mai întoarce soarta meciului erau aproape nule (14-26, min. 47). Wisla Plock s-a impus cu o uşurinţă neaşteptată pe terenul campioanei României, după ce în tur, câştigase cu 30-29, un meci condus de HCM, timp de 55 de minute.

Marcatori:
HCM: Toma 7 goluri, Stamate 3, Şimicu 2, Irimescu 2, Sadoveac 2, Stavrositu 1, Sabou 1, Adzici 1
Wisla:  Kubisztal 12 goluri, Spanne 7, Kavas 4, Toromanovici 3, Wisniewski 2, Dobelsek 2, Paczkowski 2, Eklemovici 1, Kwiatkowski 1.

Celelalte două meciuri din grupa C se vor desfăşura sîmbătă, între RK Cimos Koper - HC Metalurg Skopje, respectiv duminică, între St. Petersburg HC - HSV Hamburg.

Înfrîngerea de joi menţine HCM pe ultimul loc al grupei, cu doar 2 puncte, în timp ce Wisla a acumulat 7, pe locul 4. În ultimele două etape, campioana României va juca pe teren propriu, cu ruşii de la St. Petersburg HC (16 februarie) şi în deplasare, cu slovenii de la Cimos Koper (25 februarie), însă chiar dacă va obţine două victorii, nu o mai poate detrona pe Wisla Plock şi, implicit, ratează calificarea în optimile Ligii Campionilor.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (7)
vladutz13
vladutz13  •  10 Februarie 2012, 00:48

RUSINOS!!! Pai pe astia i-am dominat copios la ei acasa, ne-au batut acolo doar cu arbitrii.... ce se intampla cu echipa asta???? Antrenorul trebuie dat afara imediat!!

nter
nter  •  09 Februarie 2012, 23:14

urna 3 din 6 pentru grupe... singurul motiv pentru care mai e campionatul romanesc pe locul 9 e ca sunt putine campionate de handbal cat de cat competitive in Europa, dar iata ca multipla campioana a noastra pierde la 15 goluri acasa cu o echipa din al 16-lea campionat.

lukasoil3
lukasoil3  •  09 Februarie 2012, 23:13

.....blat!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează