SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Gloria Bistrița a ținut aproape de Metz, echipă cu pretenții de Final Four în Liga Campionilor » Un nou star în handbalul românesc

Articol de - Publicat sambata, 14 septembrie 2024 19:03 / Actualizat sambata, 14 septembrie 2024 20:53

Gloria Bistrița a fost învinsă de Metz, scor 26-28, în runda secundă a grupei A din Liga Campionilor la handbal feminin.

Gloria Bistrița are un start excelent de sezon. În „Liga Florilor” și-a câștigat toate cele 3 partide, inclusiv un triumf 24-22 pe terenul Rapidului, una dintre candidatele la titlu și podium.

La debutul în grupa de Liga Campionilor, formația antrenată de Florentin Pera a spart ghinionul. După 17 meciuri consecutive fără triumf în fața lui CSM București, bistrițencele au câștigat clar, scor 30-26.

Metz - Gloria, duel echilibrat în Liga Campionilor la handbal feminin

Astăzi, o nouă provocare complicată, pe terenul campioanei Franței, echipă prezentă în Final Four-ul ediției precedente. Emmanuel Mayonnade și-a pierdut mai multe jucătoare de bază în vară și încearcă o reconstrucție. Pera știa acest lucru și a profitat de fiecare slăbiciune.

Prima repriză a avut un MVP indiscutabil. Daniela Patricia So Delgado, interul stânga portughez în vârstă de 22 de ani, a marcat 6 goluri din 7 aruncări pentru Bistrița. Lovituri ca de ciocan, din poziții incomode. Daniela pare transferul verii în handbalul românesc.

Poarta Gloriei n-a funcționat ca în celelalte partide din startul sezonului, iar la cabine s-a intrat cu scorul de 15-14.

Reprezentanta României a pornit ca din tun repriza secundă. A recuperat două mingi și a trecut în avantaj. So Delgado și Sonia Seraficeanu au fost remarcatele și în continuarea partidei.

La 21-22 pentru Bistrița s-a rupt totul. Valentini, starul gazdelor, a scos două eliminări. Metz a profitat, a înscris goluri ușoare pe contraatac și a luat un avans important, 26-22.

So Delgado și Seraficeanu, insuficiente pentru victoria la Metz

Francezii n-au fost liniștiți în final. Ivana Kapitanovic a avut o serie de „parade” formidabile și a păstrat o doză de suspans. Apărarea nu a ajutat-o, spațiile au devenit tot mai mari. Prea mari pentru talentatele handbaliste pregătite de Mayonnade.

So Delgado a încheiat partida cu 8 goluri. Celelalte reușite ale Bistriței au fost semnate de: Seraficeanu (6), Kirdiasheva (4), Burlachenko (2), Nocun (2), Fujita (1), Mbengue (1), Niombla (1), Morena (1).

Gloria rămâne cu două puncte în grupa A din Liga Campionilor. Runda viitoare, sâmbătă, de la ora 17:00, urmează alt test tare. La Bistrița vine Krim Ljubljana.

Gloria Bistrița a ținut aproape de Metz, echipă cu pretenții de Final Four în Liga Campionilor » Un nou star în handbalul românesc
FOTO: Flashscore.ro

FINAL. Metz - Gloria Bistrița 28-26

Final de meci. Metz se impune, scor 28-26.
min. 59: Încă o „boltă” perfectă semnată de Sonia Seraficeanu. 28-26
min. 53: Momente magice pentru Kapitanovic. Portarul Gloriei scoate 3 mingi. 26-24
min. 50: Florentin Pera cere time-out și își ceartă elevele. 25-22
min. 48: Valentini scoate încă o eliminare. Franțuzoaica își mărește de fiecare dată unghiul și le păcălește pe bistrițence. Aruncare de la 7 metri apărată de Kapitanovic. 23-22
min. 46: Bistrița marchează în inferioritate, un lob superb al Sofiei Seraficeanu. 21-22
min. 44: Emmanuel Mayonnade cere time-out. 20-21
min. 36: Valentini scoate o aruncare de la 7 metri pentru Metz și o eliminare pentru Vukcevic. Bouktit transformă. 18-17
min. 31: Repriza începe tot cu So Delgado la finalizare. Seraficeanu înscrie și ea pe contraatac. 15-16
A început partea secundă!

S-a terminat prima repriză! Metz conduce cu 15-14.
min. 29: So Delgado aruncă dintr-o poziție imposibilă, direct în vinclu. Iberica ajunge deja la 6 goluri. 15-14
min. 27: Time-out Gloria Bistrița. 14-12
min. 23: Nosek găsește un culoar și aruncă din extremă la colțul lung. 10-10
min. 14: So Delgado, senzațională în startul partidei! 6-8
min. 13: Fujita nu ratează din extremă. 6-7
min. 11: Renata Arruda își începe misiunea! Două parade consecutive. 4-5
min. 9: Kirdiasheva transformă o aruncare de la 7 metri. 3-4
min. 3: So Delgado punctează pentru Bistrița pe contraatac. 1-1
A început partida!

Bistrița și Metz le mai au adversare în grupa A din Liga Campionilor pe Ferencvaros, Krim, Podravka, CSM București, Storhamar și Nykobing. Primele două clasate avansează direct în faza sferturilor de finală. Următoarele 4 formații merg într-un play-off pentru „sferturi”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
A inspirat o generație, dar n-a fost un sfânt! Două episoade controversate cu Salvatore „Toto” Schillaci, decedat astăzi la 59 de ani
Campionate
A inspirat o generație, dar n-a fost un sfânt! Două episoade controversate cu Salvatore „Toto” Schillaci, decedat astăzi la 59 de ani
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Superliga
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (6)
moise
moise  •  17 Septembrie 2024, 20:05

Fata de sezonul trecut Bistrița a trecut la alt nivel. A făcut achiziții foarte bune in frunte cu aceasta revelație So Delgado strălucitoare in unele momente. Ce-ar fi sa o naturalizam? Numa' ce se eliberează la națională postul ei de inter stânga... Chimia între jucătoare e foarte buna, există un nucleu omogen valoric, există entuziasm și multă dorință la echipa asta, mai vine și Cristina Laslo cu un plus, mai ceva reglaje și sferturile Champions League nu par doar o himera. Eu unul mă aștept, daca evoluția rămâne pe aceeași traiectorie, sa o detroneze pe CSM anul asta, fata de care are un plus evident de omogenitate. Un lucru nu mi-a plăcut: urletele lui Pera într-o pauză și conflictul cu Niombla. Lucrurile pot scăpa cu ușurință de sub control daca pierzi "vestiarul" dl Pera...

Come.On.Super.Reds
Come.On.Super.Reds  •  14 Septembrie 2024, 22:34
Postat de cirus11 pe 14 Septembrie 2024, 21:05

Problema este ca echipa are doar o marcatoare romanca...

Nu asta e important!! daca româncele sunt slabe sa stea deoparte!!...Problema reala este ca in aceasta competiție iți trebuie lot competitiv! Doar cu o jucătoarea sau doua nu ajungi acolo sus in Final Four!...Aici ori faci o echipa buna de baza, măcar de baza, ori îngroși echipele de pluton sau pe cele perdante! G.Bta. mai trebuie sa aducă handbaliste de valoare! Sau romance, dar de unde??

china
china  •  14 Septembrie 2024, 22:15
Postat de Dodeliniho pe 14 Septembrie 2024, 20:56

Chiar ma întrebam. Băi ce *** se întâmplă. Ăștia au bătut rapid și CSM? Băi înseamnă că avem vedete dar nu hambal. Bani murdari spălați probabil. Ce *** este asta, au jucat destul de prost. Ca și ăștia la fotbal, o dau în stânga și dreapta pana o pierd. Alea întra prin ele și dau gol. Ce jucătoare, ce antrenor.

Ce comentariu bolnav! Du-te ba d' cu comentariile tale de fotbal nulitate.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează