SPORTURI  »  HANDBAL  »  BLOGSPORT.RO

Luminiţa Paul despre Oltchim: Anul marilor decepţii

Articol de - Publicat joi, 21 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2011 22:36

Hai să încercăm să ne amintim pentru ce ne bucuram anul trecut pe vremea aceasta!

Nu ştiu cum vă simţiţi dumneavoastră, dar eu am, aşa, senzaţia că-mi lipseşte ceva. Exact ca atunci cînd te laşi de fumat, nu mai ştii ce să faci cu mîinile, scotoceşti aiurea prin geantă şi sfîrşeşti ronţăind tot felul de bombonele şi seminţe. Ce-o fi, ce-o fi? A, mi-am dat seama! Mi-am dat seama că anul trecut, cam tot pe vremea asta, ţopăiam de fericire pentru calificarea Oltchimului în finala Ligii Campionilor. Premieră absolută pentru acest format de competiţie, după ce cu un sezon înainte cea mai bună echipă din România se oprea în semifinale. O etapă în plus, anul acesta ar fi urmat încoronarea, respectînd o regulă a progresiei aritmetice.

În loc de asta, ce avem? Un soi de comemorare. A fost nevoie doar de un an, nu, nici măcar atît, cîteva luni tulburi pentru ca totul să se strice la Oltchim. Nu mai departe de luna februarie era adusă Anja Andersen, antrenoarea cu trei trofee ale Ligii în palmares, semn că măcar încă o finală jucată era în planul diriguitorilor echipei campioane. Ce-a fost de atunci se ştie, n-are rost să mai luăm o dată la mînă, oricum, părerile sînt împărţite şi rezultatul unul singur: nu mai există nici un front important pe care jucătoarele să poată lupta.
Radu Voina a acceptat să revină şi, cumva, să strîngă şi să încerce să lipească la loc cioburile unei mîndrii şi ale unui orgoliu pozitiv făcut acum bucăţi. De aceea, caută să le găsească fetelor nişte ţinte care să le mai poată motiva: răsplata cu o zi liberă în plus pentru victorii în campionatul intern la diferenţe considerabile. Altfel, le paşte depresia şi nu e deloc o ironie cînd scriu asta.

Probabil însă că durerea e cu atît mai mare cu cît calificatele în finală sînt Larvik, pe care Oltchim a învins-o acasă în prima fază a grupelor, şi, mai ales, Itxako, coşmarul spaniol, la pesadilla care a început să ne bîntuie şi la nivel de club, nu doar la "naţională". Una peste alta, Larvik nu e o surpriză, se găsea pe lista favoritelor, însă Itxako... parcă e un pic prea mult pentru nervii oricui a urmărit meciurile vîlcencelor cu spaniolele. Acolo au fost şase goluri în faţă pînă cu cîteva minute de final, iar aici totul s-a prăbuşit, de asemenea, în ultimele secvenţe. E meritul ibericelor că au ajuns aici, în ciuda jocului distructiv, arţăgos şi dur pe care îl practică, în care defensiva agresivă are primul cuvînt. Uneori nu frumuseţea contează, ci strict eficienţa.

E şi o româncă la Itxako, Oana Chirilă, interul dreapta. Măcar cu asta ne putem mîndri: în ultimii cîţiva ani buni, am avut mereu handbaliste cîştigătoare şi finaliste ale Ligii cu echipe din străinătate, Luminiţa Huţupan-Dinu, Carmen Amariei, Cristina Vărzaru, Aurelia Brădeanu, Simona Spiridon. Acum vom ţine cu Oana dorindu-ne să fi avut o echipă întreagă de încurajat.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Nelu Varga, despre datoria de 60 de milioane de euro: „Mereu s-a vorbit de insolvență la CFR Cluj”
Superliga
Nelu Varga, despre datoria de 60 de milioane de euro: „Mereu s-a vorbit de insolvență la CFR Cluj”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (11)
sfateugen
sfateugen  •  29 Aprilie 2011, 21:31

Lumi, draga, noteaza: 1. Nu poti spune ca ai devenit dependenta, daca tu "fumezi" doar o tigare pe an. Asa ca "nelinistea" ta vine probabil din alte "surse"... Adica poate iti lipseste altceva si nu ti-ai dat seama... Mai cauta! 2. Radu Voina, ca si restul "gastii", este modest ca antrenor, vezi si cazul Vasile Stanga, asa ca nu a venit el sa salveze Oltchim, pentru simplul motiv ca baiatu' nu prea...poate... 3. Ia-ti o viata noua, poate de data asta nimeresti mai bine... Concluzie: Mai lasa-ne cu prostiile !!!

vera7kc
vera7kc  •  26 Aprilie 2011, 23:20

draga luminita: eu am o echipa intreaga cu care o sa tin in finala, nu doar cu o jucatoare, si in nici un caz doar pentru ca e romanca. Ci pentru ca Itxaco joaca HANDBAL. Si nu un handbal distructiv, arţăgos şi dur cum spui tu, ci un handbal inventiv, tehnic, rapid si placut de privit.

baixinho
baixinho  •  22 Aprilie 2011, 13:40

Luminiţa, există vreun mod de a te contacta, altul decât de a-ţi comenta articolele? Te rog, când ai timp, să-mi dai un e-mail. Adresa o găseşti în profilul meu. Sărbători fericite! Cu stimă, Gigi Grigorescu

Vezi toate comentariile (11)
Comentează