SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR

FOTO Magdeburg - Aalborg, semifinală cu desfășurare uluitoare în Liga Campionilor la handbal masculin! Landin și Hoxer au eliminat deținătoarea trofeului

Aalborg a învins-o pe Magdeburg, scor 28-26, și s-a calificat pentru a doua oară în istorie în finala Ligii Campionilor la handbal masculin. +7   FOTO
Aalborg a învins-o pe Magdeburg, scor 28-26, și s-a calificat pentru a doua oară în istorie în finala Ligii Campionilor la handbal masculin.

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2024 17:52 / Actualizat sambata, 08 iunie 2024 20:59

Aalborg a învins-o pe Magdeburg, scor 28-26, și s-a calificat pentru a doua oară în istorie în finala Ligii Campionilor la handbal masculin. Semifinala a fost o desfășurare aparte. Până în minutul 59 niciuna dintre cele două formații nu a condus cu mai mult de un gol.

  • Finala Ligii Campionilor este programată duminică, de la ora 19:00, între Barcelona și Aalborg
  • Pentru locul 3 vor lupta, de la ora 16:00, Kiel și Magdeburg.

Magdeburg a devenit noul reper în handbalul masculin. Deține trofeul Ligii Campionilor și a obținut recent titlul în Bundesliga, cel mai tare campionat al planetei. Elevii lui Bennet Wiegert porneau cu prima șansă în semifinala cu Aalborg.

Barcelona, lecție de handbal în semifinala Ligii Campionilor » Urmează reeditarea ultimului act din 2021
Final Four
Barcelona, lecție de handbal în semifinala Ligii Campionilor » Urmează reeditarea ultimului act din 2021

Doar că danezii nu-s de neglijat. Au reușit să repatrieze staruri precum portarul Niklas Landin sau interul Mikkel Hansen. Au experiență și omogenitate la acest nivel, naționala dominând ultimul deceniu.

Magdeburg - Aalborg, semifinală fenomenală în Liga Campionilor la handbal masculin

Cuvântul care a caracterizat partida din Lanxess Arena este echilibrul. În prima repriză niciuna dintre echipe nu s-a desprins la mai mult de un gol. Defensivele au fost magistrale, 11-11 după 30 de minute.

S-a jucat în același mod și după pauză. Prima care a avut șansa să ia avans a fost Magdeburg. În minutul 39, când Mads Hoxer a plonjat pentru a repinde o minge, a călcat semicercul și a fost eliminat. Nemții au transformat lovitura de la 7 metri rezultată, au scos mingea din defensivă dar n-au fructificat șansa.

S-a mers cap la cap pe tabelă, egale au fost și reproșurile la adresa arbitrajului. EHF le-e delegat pe surorile Charlotte şi Julie Bonaventura.

După 3 sferturi de oră a venit rândul lui Aalborg să fie într-o poziție favorabilă. O'Sullivan a văzut direct cartonașul roșu, Hansen n-a ratat de la 7 metri. Danezii conduceau, 19-18. Părea că nimic nu le poate dezlipi pe cele două.

+3 FOTO

Aalborg e în finala Ligii Campionilor

Nordicii au forțat atacurile fără portar în secvențele decisive, dar sclipirile de finală i-au aparținut lui Landin. Portarul în vârstă de 35 de ani a avut 3 „parade” magnifice.

  • Golurile lui Aalborg au fost semnate de: Hoxer (8), Barthold (6), Arnoldsen (5), M. Hansen (5), Bjornsen (1), Mollgaard (1), Nilsson (1), Vlah (1).
  • Pentru Magdeburg au punctat: Magnusson (10), Claar (4), Musche (4), Smarason (3), Kristjansson (2), Pettersson (2), Saugstrup (1).

Una l-a pus pe contraatac pe Hoxer, pentru golul de 27-25. Primul moment în care diferența a fost de două goluri. Suficient pentru calificarea în ultimul act.

E incredibil. Am venit aici să luăm trofeul. Mai avem un meci, dar suntem pregătiți. Astăzi defensiva noastră a fost perfectă. Știam că în finalul meciului avem o șansă dacă atacăm 7 vs 6. Am fost inspirați și am reușit

- Mads Hoxer, inter dreapta Aalborg

Citește și:

Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”
Superliga
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (2)
Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  09 Iunie 2024, 19:11

Husar Vasile Alexandru Liga campionilor handbal

Alb.invers
Alb.invers  •  08 Iunie 2024, 20:40

Germanii care au Jucat finala Europa League mi s-au părut net mai buni că Magdeburg și Kiel!?.... Nemții au jucat foarte prost în ch.league.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează