SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

VIDEO Nikola Karabatic, adio handbalului de club cu victorie, artificii și sub privirile lui Novak Djokovic

Nikola Karabatic salută publicul Foto: Imago +7   FOTO
Nikola Karabatic salută publicul Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 01 iunie 2024 23:12 / Actualizat sambata, 01 iunie 2024 23:12

La 40 de ani, Nikola Karabatic a disputat ultimul meci pentru echipa sa de club, PSG, 39-36 cu Aix-en-Provence, în fața a 14.840 de spectatori în sala Paris-Bercy. În tribună s-a aflat și Novak Djokovic, care a avut zi de pauză la Roland Garros vineri.

Un final perfect în cariera sa de club pentru Nikola Kabaratic, pe care doar în visuri îl poți desena atât de clar. Starul handbalului francez, ajuns la 40 de ani și având drept ultim obiectiv participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, a pus punct unei etape vineri seară.

A disputat ultimul meci pentru PSG acasă, încheiat cu o victorie, 39-36, în fața celor de la Aix-en-Provence, cu sala Paris-Bercy închiriată special și tribunele pline.

ISTORIE! Surpriză imensă în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin » Finală între echipele foștilor antrenori de la CSM București
Final Four
ISTORIE! Surpriză imensă în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin » Finală între echipele foștilor antrenori de la CSM București

14.850 de oameni au venit să-i vadă ieșirea din scenă, una acompaniată de artificii și festivitatea pentru care Novak Djokovic a adus din culise trofeul de campion al Franței pe care l-a ridicat Karabatic.

PSG a bifat al zecelea titlu în campionatul francez, Nikola a ieșit, cum altfel?, cu fruntea sus din cea mai frumoasă, agitată și colorată aventură a vieții sale.

Nikola Karabatic Foto: Imago
Nikola Karabatic și fetița lui, Nora Foto: Imago
Novak Djokovic cu trofeul de campion al Franței Foto: Imago
Nikola Karabatic și colegii de PSG cu al zecelea trofeu de campioni Nora Foto: Imago
Nikola Karabatic și familiaa lui, frate, parteneră, mamă, copii Foto: Imago
+3 FOTO

În public, pe lângă marele campion sârb Novak Djokovic, s-au aflat și Jo-Wilfried Tsonga, Kristina Mladenovic, dar și fosta atletă, campioană olimpică și mondială, Marie-Jose Perec, Michael Guigou, Luc Abalo și chiar și fostul său antrenor Claude Onesta.

3Ligi ale Campionilor a cucerit Karabatic, în 2005 cu Montpellier, în 2007 cu THW Kiel și în 2015 cu Barcelona

Împreună cu fratele său, căpitan al echipei, Luka, handbalistul născut la Nis, în Serbia, nu a putut să-și camufleze trăirile.

„Da, sunt multe emoții”, a mărturisit el pentru RMC. „Am încercat să mă pregătesc pentru că toată ziua am primit multe mesaje, am primit dragoste, sprijin și respect dinspre suporteri și fani ai handbalului.

Am căutat să savurez toate acestea, dar în același timp să mă pregătesc pentru meci pentru că miza era acolo. Trebuia să câștigăm ca să devenim campioni”, a punctat Nikola Karabatic.

3titluri olimpice, 2008, 2012, 2020, 4 titluri mondiale, 2009, 2011, 2015, 2017, și 4 titluri europene, 2006, 2010, 2014, 2024, are Nikola Karabatic în palmaresul său la echipa națională

„Odată ce am reușit, m-am bucurat de moment, am profitat de faptul că era ultimul meci pentru clubul meu, alături de colegii mei, cu fratele meu în tricoul lui PSG, clubul care mi-a dăruit atât de mult. A fost o rafală de emoție.

Tot ce izolasem în timpul meciului s-a revărsat. Au fost lacrimi, dar și multă dragoste. Nu puteam să-mi închei cariera de club mai bine. La Paris, în fața a 14.000 de oameni! Novak Djokovic a venit și el, m-am simțit ca un star rock. A fost foarte frumos”, și-a descris Karabatic senzațiile.

Novak Djokovic a fost prezent la retragerea lui Nikola Karabatic

Cariera sa uriașă se va închide însă definitiv odată cu Jocurile Olimpice de la Paris. Deja triplu campion olimpic, Nikola își va lua câteva zile libere alături de familie, apoi se va alătura colegilor de la națională pe 20 iunie pentru cantonamentul de la Tignes.

+6 FOTO

După două săptămâni la altitudine, pe 8 iulie selecționerul Guillaume Gille va anunțat locul de 14 jucători plus 3 rezerve. Acolo unde Karabatic speră să se regăsească. Pentru un final rotund.

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT
Superliga
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează