SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Prima etapă în Liga Zimbrilor, primul derby: CSM Constanța - Dinamo București

Foto: Facebook CS Dinamo
Foto: Facebook CS Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2024 15:31 / Actualizat sambata, 31 august 2024 15:36

Derby-ul campionatului dintre CSM Constanța și Dinamo București se dispută chiar în prima etapă din Liga Zimbrilor.

Astăzi de la ora 17:30, are loc meciul dintre Constanța și Dinamo (La TV pe Pro Arena).

Visul ascuns al dobrogenilor

Cele mai bune formații din campionat s-au întâlnit săptămâna trecută în semifinala Supercupei României, unde Dinamo a câștigat cu 27-21, dar în meciul de astăzi de la Constanța, dobrogenii speră să producă surpriza.

„Este un debut de sezon foarte important, pentru că avem o șansă mare ca să-i ținem sub noi în clasament, în eventualitatea unei victorii. Dacă în meciul din Supercupă am pierdut pentru că nu am jucat ce am pregătit la antrenamente, astăzi ne vom concentra mult mai bine pentru a le oferi suporterilor noștri o victorie mult așteptată”, a declarat pentru GSP, căpitanul Constanței, Ionuț Nistor.

Față de sezonul trecut, CSM Constanța s-a întărit prin aducerea interilor Andrei Buzle, Nicolae Ungureanu și a pivotului Andras Szasz, iar vicecampioana își dorește, ca după 8 ani, să rupă hegemonia impusă de Dinamo în handbalul românesc.

Cum ați văzut mereu, echipa noastră este o formație de luptători. Sperăm să ne luam revanșa după ce am pierdut în Supercupă, să eliminăm greșelile care ne-au dus la înfrângere. Vom încerca să fim mai buni în acest meci, pentru că vrem să ne batem la campionat. Este un vis ascuns al nostru, câștigarea titlului!”, a dezvăluit pentru GSP, internaționalul Constanței, Andrei Drăgan.

Portarul Constanței, internaționalul Dan Vasile, spune că partida va fi de o calitate superioară, iar spectatorii vor fi mulțumiți de ce vor vedea pe teren. 

Un prim „7” probabil pentru CSM Constanța: Vasile, Ravnic, Komogorov, Drăgan, Aliokhin, Nistor, Nikolic.

Daniel Stanciuc: „Sper să începem campionatul cu dreptul!”

După ce a câștigat primul trofeu din acest sezon, Supercupa României, Dinamo debutează în campionat în fața rivalei din Constanța.    

Dinamo a pierdut ultima dată la Constanța, în 20 aprilie 2021,  scor 22-24, în rest bucureștenii au câștigat 4 meciuri în campionat, iar alte 2 au fost închise la egalitate.   

În derby-ul de astăzi, Dinamo este favorită la casele de pariuri cu o cotă ce variază între 1.17-1.23, iar CSM Constanța este cotată la victorie cu 4.88-6.20.

„Venim cu un moral bun după victoria din Supercupă, dar niciun meci nu seamănă cu altul și sunt convins că ei vor da totul pentru o victorie în fața propriilor fani. Abordăm partida cu încredere și sper să începem campionatul cu dreptul”, a declarat pentru GSP, internaționalul dinamovist, Daniel Stanciuc.

Față de sezonul trecut, Dinamo este antrenată de spaniolul David Davis, iar în perspectiva participării în Liga Campionilor unde va debuta în 12 septembrie cu danezii de la Fredericia, campioana a transferat 8 jucători, printre care și portarul naționalei României, Ionuț Iancu.

Fost jucător și la Constanța, Iancu știe că partida cu constănțenii  va fi dificilă, dar consideră că Dinamo este favorită.

„Cu siguranță derby-ul cu CSM Constanța va fi un meci dificil, dar suntem încrezători în valoarea noastră, avem o echipă puternică și o să jucăm cât putem de bine pentru a câștiga cele 3 puncte.”

Un prim „7” posibil pentru Dinamo: Cupara, Negru, Langaro, Thrastarson, Kașparek, Akimenko, Rosta.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Denis Alibec, un car de nervi în primul meci ca titular » S-a dus să țipe la un coechipier, spre nemulțumirea lui Gică Hagi
Superliga
Denis Alibec, un car de nervi în primul meci ca titular » S-a dus să țipe la un coechipier, spre nemulțumirea lui Gică Hagi
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (1)
10Klaudiu
10Klaudiu  •  04 Septembrie 2024, 19:34

Jucatorii din echipa de handbal masculin a mun. Constanta ...... nu-si merita salariile mari pe care le primesc. De atatia ani tooot privesc la fundul jucatorilor (in clasament) de la DINAMO. Atunci pentru ce ?? .... se arunca sumele mari de bani pe salariile necuvenite. Se premiaza cumva eternele locuri doi sau mai jos ?? Numai fomisti la aceasta echipa ( ma refer a Constantei ) ca locul unu este etern blocat, in defavoarea lor. Primaria ar fi trebuit sa impuna anumite cerinte pentru banii alocati handbalistilor. EU NU SUNT DE ACORD cu plata salariilor la acest nivel daca nu castiga campionatul. Nu castigi ... salariul la jumate ... asa trebuie cerut.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează