SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID

Rapid transferă de la Vâlcea și CSM București! Primele „războinice” anunțate de clubul giuleștean

Fraga Fernandez (stânga) și Marta Lopez au câștigat titlul cu Vâlcea în 2019
Fraga Fernandez (stânga) și Marta Lopez au câștigat titlul cu Vâlcea în 2019

Articol de - Publicat miercuri, 14 aprilie 2021 12:26 / Actualizat miercuri, 14 aprilie 2021 15:57

Alicia Fraga Fernandez și Marta Lopez vor îmbrăca din vară tricoul vișiniu al Rapidului. Vicecampioane mondiale cu naționala Spaniei, ibericele o părăsesc pe SCM Rm. Vâlcea după patru ani.

Alicia Fraga Fernandez (28 de ani) și Marta Lopez (31 de ani) sunt primele jucătoare anunțate de Rapid pentru sezonul viitor. Cele două handbaliste au fost primele trecute pe listă de antrenorul naționalei Spaniei, Carlos Viver, cel care pregătește Rapidul. Cele două iberice au avut evoluții foarte bune la SCM Rm. Vâlcea în cei patru ani petrecuți la echipa olteană. Au câștigat cu Vâlcea campionatul în 2019, Cupa României în 2020, Supercupa României în 2018 și 2020.

Alicia Fraga Fernadez a fost desemnată cea mai bună stranieră în 2019, iar Marta Lopez a fost MVP-ul Cupei României de anul trecut. Marta Lopez este medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2021, cu argint la Mondialul din 2019 și tot cu argint la Euro 2014. Extrema dreapta a „naționalei” Spaniei are peste 120 de selecții la prima reprezentativă pentru care a marcat aproape 300 de goluri.

Alicia Fraga Fernandez și Marta Lopez au semnat cu Rapid

Rapid transferă de la Vâlcea și CSM București! Primele „războinice” anunțate de clubul giuleștean
Poza de prezentare la Rapid București

Alicia Fraga Fernadez e genul de conducător de joc foarte rapid, care e tot timpul periculos în duelurile unu la unu. Mereu imprevizibilă pe teren, e și o foarte bună apărătoare. Alicia a câștigat cu reprezentativa iberică medalia de argint la Mondialul din Japonia 2019. E genul de «guerrera» (războinică), așa cum sunt supranumite jucătoarele naționalei Spaniei. 

La Rapid vin și două jucătoare de la CSM București: Dedu și Perianu

Rapid București a obținut și semnătura a două handbaliste de la CSM București pentru sezonul viitor. Este vorba de portarul Denisa Dedu și de interul stânga Gabriela Perianu. Sunt ambiții foarte mari la formația de lângă Podul Grant. De secția de handbal de la CS Rapid se ocupă acum Bogdan Vasiliu, fostul director general al CSM București, cel în perioada căruia „tigroaicele” câștigau Liga Campionilor.

Rapid se va întări și pe postul de inter dreapta. Va aduce a doua jucătoare din naționala Angolei, după pivotul Albertina Kassoma. E vorba de Azenaide Carlos, handbalistă care în ultimul sezon a jucat la campioana Croației, Podravka Koprivnica. Carlos Viver a mai convins o jucătoare din naționala Spaniei să vină la București. Pivotul Ainhoa Hernández, vicecampioană mondială și ea, va îmbrăca din vară tricoul Rapidului.

Giuleștencele și-au păstrat și cele mai valoroase jucătoare din echipa actuală: Eliza Buceschi, Julei Foggea, Laura Popa sau Claudia Constantinescu rămân în alb-vișiniu. Rapid București vrea să se bată în sezonul viitor la titlu. Cu 5 trofee în vitrină, Rapid a cucerit ultimul campionat în România în 2003.

Citește mai multe știri din handbal:

Apare o nouă putere pe semicerc: Rapid București! Cinci lovituri de senzație pentru sezonul viitor

ANALIZĂ GSP Un sezon compromis pentru CSM București. De ce s-a ajuns aici? Trei categorii de jucătoare + Adi Vasile - principalul responsabil?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  15 Aprilie 2021, 19:32

Zâna PSD temporar primar al Craiovei a motivat de ce dau autoritățile locale bani pentru sport:Asa vrea poporul

ceaiuri
ceaiuri  •  14 Aprilie 2021, 19:24

greu la deal cu...boii mici,Dedu cred ca e cel mai bun transfer,Perianu daca o sa joace meci de meci poate creste valoric,cat despre cele 2 iberice cred ca au dat cam tot ce puteau...nu pot sa mai surprinda cu ceva,Alicia nu mai a prins un joc bun de cateva luni(a mai stat si pe banca),Lopez o jucatoare de moral..poate face un meci f bun urmat de alte jocuri slabe,Rapid nu cred ca poate intrece performanta (locul)din acest an

cristi05
cristi05  •  14 Aprilie 2021, 16:36

pe ce bani ? nu cred ca CS Rapid are un buget mult mai mare decat anii trecuti (din bugetul MTI). chiar daca sunt rapidist cred ca ar trebui pe termen mediu sa se aiba in vedere eliminarea finantarii de le ministere a unor cluburi sportive (inclusiv csa steaua, cs dinamo si altele daca mai sunt). Chiar si in cazul autoritatilor locale ar trebui niste restrictii, astfel incat sa se aloce bani publici numai pentru infrastructura, pentru sportul de masa si sportivi amatori si mai putin pentru salarii sportivi profesionisti.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează