SPORTURI  »  HANDBAL  »  REUNIRE

Naționala României s-a reunit la București fără niciunul dintre antrenori

Cristina Neagu își dorește să mai meargă la o ediție a JO după Beijing 2008 și Rio 2016 FOTO Kolektiff
Cristina Neagu își dorește să mai meargă la o ediție a JO după Beijing 2008 și Rio 2016 FOTO Kolektiff

Articol de - Publicat marti, 23 februarie 2021 23:10 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 00:43

Adi Vasile, selecționerul României, are coronavirus, iar „secundul” Bent Dahl a fost reținut pe aeroport pentru că depășise perioada limită impusă pentru testele rapide.

Naționala de senioare a României s-a reunit aseară, la București, pentru un stagiu de pregătire de patru zile înaintea turneului preolimpic. Niciunul dintre antrenori nu a fost prezent însă la întâlnirea cu fetele. ”Principalul” Adi Vasile are coronavirus, iar Bent Dahl a fost reținut pe aeroport, în drum spre România. Norvegianul trebuia să prezinte la îmbarcare un test rapid făcut cu cel mult patru ore înainte. Pentru că limita depășise câteva minute, Bent Dahl a trebuit să aștepte un alt zbor.

Convocate inițial, nici jucătoarele Denisa Dedu, Gabi Perianu și Bianca Bazaliu nu s-au putut prezenta, fiin depistate pozitiv cu coronavirus. România va juca turneul preolimpic la Podgorica, între 19 și 21 martie. Sigur va înfrunta Norgevia și Muntenegru. În ceea ce privește al patrulea adversar, sunt iar semne de întrebare. Inițial a fost Coreea de Nord, apoi Thailanda și, în cele din urmă, Kazahstan. Naționala Kazahstanului a luat însă locul Chinei într-o altă grupă de calificare, așa că Federația Internațională de Handbal va trebui să anunțe numele noii reprezentative care va participa la turneul preolimpic. Primele două echipe se califică la turneul olimpic. 

Cristina Neagu: „E o șansă unică, nu trebuie să o ratăm!”

Cristina Neagu, liderul echipei României, a vorbit despre turneul preolimpic și responsabilitatea pe care trebuie să o aibă fiecare jucătoare pentru calificare. ”Este o șansă unică și fiecare trebuie să trăiască clipa. Nu te poți gândi că mai ai timp, că acum ai 24-25 de ani. Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață, așa că trebuie să trăim momentul, să dăm ce avem mai bun în acele zile în Muntenegru și să mergem la Tokyo! Avem o șansă enormă să ne calificăm și trebuie să fim foarte atenți și să profităm de fiecare minut pe care-l avem la națională", a declarat Cristina Neagu, căpitanul naționalei.

"Schimbarea de atitudine și o analiză bună a adversarilor ar putea fi plusul de care avem nevoie. Fetele trebuie să înțeleagă faptul că așa cum te pregătești la club, așa vii la națională. Timpul e scurt la lot, așa că fiecare trebuie să fie conștientă că munca de la echipa de club se va vedea la națională în martie", a adăugat Neagu. România a fost prezentă la ultima ediție a JO, la Rio de Janeiro, acolo unde a ocupat locul 9.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU ACȚIUNEA DIN 23-27 FEBRUARIE 

Portari: Diana Ciucă, Daciana Hosu, Elena Șerban 
Pivoți: Raluca Băcăoanu, Lorena Ostase, Crina Pintea 
Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa, Laura Pristăvița 
Extremă stânga: Nicoleta Dincă, Cristina Florica, Ana Maria Iuganu 
Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer 
Interi dreapta: Alina Ilie, Laura Popa 
Extreme dreapta: Laura Moisă, Andra Moroianu

Nimeni nu poate opri CSM București. Victorie cu doar 8 jucătoare de bază pe bancă

EXCLUSIV. Adi Vasile s-a hotărât cu ce jucătoare va aborda turneul preolimpic

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1037235313056897
Mihai Grandori  •  24 Februarie 2021, 20:07

Vai mama lui de lot ... Ce cauta Pristavita cand exista Dache , Ce cauta Polocoser cand si la echipa de club este folosita doar in aparare , ce cauta Ciuca care nu a confirmat si nici nu o va face , Eliza total iesita din forma , Florica , o extrma penibila ce nu stie sa puna decat bolte si lista poate continua ... Vai steaua noastra !!!

sibman
sibman  •  24 Februarie 2021, 09:47

Prea multa agitatie pentru nimic. Oricum nu ne vom califica.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează