Articol de Dan Udrea, Cristi Preda (foto) - Publicat luni, 02 decembrie 2019 19:55
În Japonia, respectiva regulă se aplică şi handbalistelor. Mădălina Zamfirescu e nevoită să joace cu tricou cu mânecă lungă pentru a-şi ascunde tatuajul imens de pe mâna stângă
- GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
- Programul României la CM Handbal: România-Kazahstan (marți, 3 decembrie, ora 12:00), România-Muntenegru (miercuri, 4 decembrie, ora 08:00) și România-Ungaria (vineri, 6 decembrie, ora 12:00);
- Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.
În România, dar şi oriunde în Europa, Statele Unite sau Australia, vedem jucători şi jucătoare, de fotbal, de tenis, baschet sau tenis, înotători sau atleţi, care concurează având la vedere tatuajele pe care le poartă. Ei bine, în Japonia nu se poate acest lucru. Este una dintre regulile de aici! Nu ai voie să laşi să-ţi vadă toată lumea un tatuaj, mai ales dacă acesta este de mari dimensiuni!
Anunţuri şi poze care interzic tatuajele mari
Există chiar şi anumite locaţii în care sunt amplasate anunţuri, însoţite de poze explicite, conform cărora nu ai voie să te afişezi cu tatuajele neacoperite. De regulă, acest lucru se întâmplă la hoteluri şi centre SPA, dar şi delegaţiile echipelor participante la Campionatul Mondial au fost informate cu privire la acest lucru, iar jucătoarele care sunt vizate s-au conformat.
60% din hotelurileşi centrele SPA din Japonia interzic, sub orice formă, accesul persoanelor cu tatuaje la vedere
Megatatuajul Mădălinei ascuns sub mânecă lungă
Este şi cazul uneia dintre componetele reprezentativei României. Mădălina Zamfirescu şi-a făcut recent un desen imens pe tot braţul stâng, însă în Japonia nu-l poate lăsa la vedere. Şi pentru a-l ascunde în timpul jocurilor a apelat, pe sub tricoul de joc, la o bluză subţire cu mânecă lungă, tocmai pentru a-i acoperi mâna.
Perianu, Pintea, Neagu au şi ele tatuaje
Sunt şi alte fete din echipa lui Ryde care au tatuaje, însă de mai mici dimensiuni, iar ascunderea lor nu a fost o obligaţie. Perianu are două pe braţul stâng, Pintea deţine şi ea astfel de desene pe ambele mâini şi are şi pe gât pus Turnul Eiffel, dar foarte mic. Chiar şi Neagu e tatuată, dar pe degete şi inscripţia e aproape invizibilă. De fapt, în Japonia nu sunt interzise astfel de imprimeuri pe piele, ci afişarea lor în locuri publice. Totuşi, cei care hotărăsc să-şi facă un tatuaj şi să locuiască în această ţară aleg o parte a corpului care poate fi uşor acoperită, să nu aibă probleme privind accesul în anumite locaţii.
12% din populaţiaeuropeană, în jur de 60 de milioane de oameni, e tatuată, conform site-ului epochtimes-romania.com
Ale Denisei Dedu nu se văd la meci :)
Unele jucătoare au tatuaje, chiar de mari dimensiuni, însă sunt realizate în zone de pe corp care nu sunt expus, mai ales în timpul meciurilor. În acest caz se află Denisa Dedu. Portarul lui CSM Bucureşti şi-a dezvăluit însă cele două tatuaje în fotografiile postate pe Instagram. Unul e pe spate, realizat de-a lungul întregii coloane vertebrale, iar celălalt e pe piept, chiar între sâni.
Tatuajele mari sunt asociate Mafiei Yakuza
Principalul motiv, dar nu singurul, pentru care în Japonia nu este permis să porţi la vedere tatuajele imense e faptul că desenele de pe corp, mai ales dacă sunt de mari dimensiuni, gen pe tot spatele, braţele întregi sau piept, sunt asociate cu bandele criminale. Cei care fac parte din Mafia japoneză, denumită Yakuza, sunt tatuaţi din cap până în picioare.
"Lipsă de respect faţă de părinţi"
În al doilea rând, în cultura japonezilor există ideea că oricine apelează la un tatuaj de fapt încalcă respectul faţă de părinţi. Corpul uman e considerat un cadou pe care părinţii ţi-l fac atunci când te aduc pe lume şi japonezii nu concep ca tu să-ţi baţi joc de acest dar!
Japonezii oferă autocolante!
Există hoteluri, dar şi agenţi de turism în Japonia care oferă turiştilor autocolante. Cu ajutorul acestora se pot ascunde tatuajele dacă ele sunt de mari dimensiuni şi se încadrează în categoria celor care îţi interzic accesul într-o zonă publică.
VEZI ȘI:
Dan Șucu achiziționează al 3-lea club de fotbal! Vestea momentului: „Lucrăm pe mai multe planuri”