SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-BUDUCNOST 24-34

Zece saci grei » Oltchim a pierdut cu 10 goluri diferenţă meciul cu Buducnost

Marija Jovanovici (cu mingea) a încercat aseară să-şi învingă fosta echipă, dar nu a reuşit // Foto: Marius Ionescu (Rm. Vîlcea)
Marija Jovanovici (cu mingea) a încercat aseară să-şi învingă fosta echipă, dar nu a reuşit // Foto: Marius Ionescu (Rm. Vîlcea)

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 19 februarie 2012 22:18

Oltchim a suferit aseară o înfrîngere dură în faţa celeilalte forţe a grupei, Buducnost Podgorica Handbal. Campioana României rămîne pe locul secund, dar mai are de disputat trei meciuri foarte importante pentru a se califica în semifinale.

Dacă meciul de aseară ar fi durat 12 minute, totul ar fi fost pe gustul nostru. Atunci Oltchimul conducea cu două goluri, 8-6, după un început de partidă legat. Alte cinci minute mai tîrziu, tortura se stîrnise deja, dintre acelea rafinate, care te fac să suferi continuu, fără să-ţi lase timp să-ţi tragi sufletul. Buducnost răsturnase balanţa, conducea deja în faţa unei echipe române ce rătăcise busola. Özel, care pornise cu iniţiativă meciul, înscriind trei goluri în primele 11 minute, şi-a pierdut luciditatea, Jovanovici n-a avut suficientă precizie şi incisivitate de pe inter, iar Vetkova, singurul pivot valid, nu şi-a găsit locul în angrenaj. Iar poarta a încasat gol după gol, neputînd juca rolul de ultim obstacol înaintea unei ofensive dotate cu tunurile grele pe numele lor Bojana Popovici şi Katerina Bulatovici.

La pauză, oaspetele conduceau cu 18-13, cinci goluri în plus, iar pe parcursul reprizei secunde diferenţa s-a tot umflat. Abia în minutul 40, după 10 de secetă, a marcat Meiroşu pentru prima dată pentru Oltchim în partea a doua. 10, 12 şi chiar 13 goluri, apoi antrenorul lui Buducnost, Dragan Adzici, a introdus rezervele. S-a terminat 34-24 pentru echipa muntenegreană, care a avut aseară o superioritate dureros de clară.

"Îmi pare rău de spectatori!"
Antrenorul Radu Voina era foarte supărat după meciul de aseară. "Trebuie să mergem înainte, asta ne e valoarea. Sper să nu fie însă diferenţă de zece goluri între noi şi Buducnost", a spus Voina. "Totul s-a rupt la 8-6 pentru noi! Au urmat 13 minute negre în care nu am mai marcat decît o singură dată. Diferenţa au făcut-o trei jucătoare de clasă mondială, Popovici, Bulatovici şi portarul Woltering, pe care şi noi am făcut-o însă mare", a spus Voina. Tehnicianul crede însă că Oltchim se va califica în semifinale. "Nu trebuie să ne plîngem de milă acum. Strîngem rîndurile, batem săptămîna viitoare pe Krim şi ne calificăm", a declarat Voina. "Îmi pare rău de suporterii noştri, au venit 3.000 la acest meci, ne-au susţinut şi ne-au aplaudat tot timpul. I-am dezamăgit, dar sper să ne putem revanşa", a încheiat tehnicianul.

Doar două mingi apărate
Cei trei portari ai Oltchimului, Luminiţa Huţupan Dinu, Sanela Knezovici şi Talida Tolnai, au reuşit contraperformanţa ca în tot meciul să apere doar două mingi! O paradă a fost pusă în dreptul Luminiţei şi una în dreptul croatei din poarta Oltchimului! Spre deosebire de vîlcence, Clara Woltering, portarul naţionalei Germaniei, a fost cea mai bună jucătoare de pe teren. A avut nu mai puţin de 19 mingi apărate, între care şi două aruncări de la 7 metri.

"Ne-a lipsit atitudinea!"
Adina Meiroşu, interul stînga al Oltchimului, crede că înfrîngerea în faţa Buducnostului a venit ca urmare a lipsei de atitudine în joc. "Nu ne-am apărat aşa cum am făcut-o pînă acum, nu am fost conectate parcă la meci. Am prins o zi foarte proastă, dar aşa este în sport. Sperăm să fie un duş rece, să ne trezim şi de luni să o luăm de la capăt. Calificarea nu e jucată, avem şanse reale de a ne califica în semifinale şi trebuie să luptăm pînă la capăt", a spus Adina.

OLTCHIM 24 (13): Jovanovici 4, Özel 4, Nechita 4, Meiroşu 3, Vetkova 3, Ardean Elisei 2, Băbeanu 1, Curea 1, Managarova 1, Vizitiu 1
BUDUCNOST 34 (18): Popovici 9, K. Bulatovici 8, Malijanici 4, Cvijici 2, Mehmedovici 2, Knezevici 2, Radovici 2, Savici 2, A. Bulatovici 1, Jovetici 1, Georgijevska 1

Clasament grupa a 2-a
1. Buducnost 3 3 0 0 95-70 6
2. Oltchim 3 2 0 1 82-82 4
3. Krim 3 1 0 2 67-80 2
4. Metz 3 0 0 3 68-80 0
Următoarea etapă: Krim-Buducnost (24 februarie); Metz-Oltchim (26 februarie)

Cea mai drastică înfrîngere
Oltchim a suferit aseară, pe teren propriu, cea mai drastică înfrîngere din istoria clubului, în Liga Campionilor. Niciodată pînă acum, de cînd este noul format al Ligii, Oltchim nu a pierdut la o diferenşă de 10 goluri! Echipa care a învins la cele mai multe goluri la Rm. Vîlcea a fost însă Hypo Viena, dar în Cupa Campionilor Europeni. Se întîmpla în sezonul 1992-1993, cînd echipa lui Gunnar Prokop a cîştigat cu 13 goluri în deplasare, 30-13.

Înfrîngerile Oltchimului în Ligă în ultimii 5 ani
2008-2009: Oltchim-Podravka 24-28
2008-2009: Oltchim-Viborg 28-34
2009-2010: Oltchim-Viborg 31-32
2010-2011: Oltchim-Itxako 22-25
2011-2012: Oltchim-Buducnost 24-34

"Vinovaţi sîntem toţi. De la mine la ultima jucătoare de pe bancă. Am jucat pînă la 8-6, după care ni s-a rupt filmul" (Radu Voina, antrenor Oltchim)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Golul caraghios primit de Rapid a declanșat haosul la Clinceni » Probleme în mai multe sectoare ale stadionului
Superliga
Golul caraghios primit de Rapid a declanșat haosul la Clinceni » Probleme în mai multe sectoare ale stadionului
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (36)
vera_rapid
vera_rapid  •  21 Februarie 2012, 20:00

de Voina, nu mai zic nimica, pt mine de mult deja si-a demonstrat non-valoarea. Dar stau si ma intreb, cat de necunoscatori ai fenomenului handbal sunt conducatorii Oltchimului: ce transferuri sunt alea portarul Knezovic, Oana Chirila, Managarova, Vetkova? Jucatoare mediocre pt care aveam deja jucatoare de cel putin aceeasi valoare pe posturi.Nu stiu de ce banuiesc ca nemtoaica din poarta lui Buducnost (parca venita de la Leverkusen)a costat-o mai putin pe Buducnst decat Knezovic pe Oltchim? Bine ca marele strateg nu mai incapea de Geiger, Tacalie nu stia cum sa le faca vant mai repede de la echipa!Acum culege ce a semanat.Si revenirea Luminitei in poarta nu era solutia!

john_q
john_q  •  21 Februarie 2012, 04:06

Golaverajul Oltchimului nu poate fi ZERO, asa cum apare in clasamentul celor de la GSP (adica 82-82)!!! Oltchim a castigat la diferenta de 6 goluri cu Krim si la 9 cu Metz, minus zece primite cu Buducnost, deci are golaveraj plus 5!

archibald
archibald  •  20 Februarie 2012, 21:04

Asta a fost un blat ordinar pentru casele de pariuri!Cineva ar trebui sa se sesizeze!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează