SPORTURI  »  JO 2012  »  FESTIVITATEA DE DESCHIDERE

FOTO Ceremonie de vis la miezul nopţii » Start spre medalii cu poveşti, dansuri şi muzică bună

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 28 iulie 2012 02:53

02:45 Ceremonia de deschidere se încheie cu celebra piesă: "Hey, Jude!" a trupei The Beatles cîntată de Paul McCartney.
02:35
Cei şase tineri au ajuns în centrul arenei şi au aprins flacăra olimpică într-un spectacol superb! De acum e oficial, lupta pentru medalii poate începe!
02:33
Şase viitoare speranţe ale sportului britanic poartă torţa într-un tur de onoare al Stadionului Olimpic!
02:24
David Beckham conduce barca în care este adusă torţa olimpică!
02:18
Regina Elisabeta a II-a a declarat Jocurile Olimpice deschise!
02:00
Parada ţărilor a luat sfîrşit urmează să aflăm cine va aduce flacăra olimpică
01:53
Marea Britanie este ultima delegaţie care se prezintă pe Stadionul Olimpic! Gazdele au cei mai mulţi sportivi la Olimpiadă, un total de 541!
507647-romania.jpg
01:40
Horia a fost unul dintre cei opt tenismeni care au fost aleşi să poarte drapelul naţionalei lor. Printre cele mai cunoscute nume sînt Novak Djokovici (Serbia), Maria Şarapova (Rusia) sau Marcos Baghdatis (Cipru). Ar mai fi trebuit să poarte steagul şi Rafael Nadal (Spania), dar acesta s-a accidentat înainte de competiţie. Şi Roger Federer fusese numit port-drapelul Elveţiei, dar a refuzat, motivînd că şi altcineva merită această onoare, după ce el mai defilase şi în 2004 şi 2008. L-a înlocuit un alt tenisman, Stanislas Wawrinka.
01:29
Horia Tecău conduce atleţii români care sînt prezentaţi astfel publicului britanic! Îmbrăcaţi la patru ace în ţinutele lui Ivan Patazaichin, reprezentanţii noştri încep de mîine o nouă cursă spre medaliile olimpice.
507646-jamaica.jpg
01:06
Usain Bolt ridică stadionul în aer la apariţia sportivilor din Jamaica! Cel mai rapid om din lume  poartă drapelul ţării sale şi promite o nouă Olimpiadă de vis
01:00
Delegaţia României a plecat spre arenă. "Cînd i-am îmbrăţişat pe toţi înainte să plece, am început să plîng. E atît de emoţionant, sînt mîndru de toţi", a scris Sorana Cîrstea pe twitter. Tenismana nu va participa la festivitate deoarece mîine are meci şi preferă să se odihnească pentru a fi în cea mai bună formă la ora partidei. 
00:58
10.924 de sportivi vor participa la cea de-a 30-a ediţie a Jocurilor Olimpice!
00:41
Culorile României se văd pe Stadionul Olimpic, dar Horia Tecău nu a tăiat calea nimănui. E vorba de delegaţia Ciadului, ţara cu steagul identic cu cel al României. O delegaţie ce numără numai trei sportivi.
00:31
Belgia este cea de-a 20-a ţară care intră pe Stadionul Olimpic! România ocupă poziţia numărul 151. Din păcate, nu toţi sportivii sînt prezenţi la paradă, o parte alegînd să rămînă în Satul Olimpic pentru că mîine sînt programaţi să intre în concurs, iar ceremonia se va încheia în jurul orei 02:00 (00:00 în Marea Britanie).
00:21
A început parada celor 204 de naţiuni participante! Ca de obicei Grecia este prima şi va fi urmată de celelalte naţiuni în ordine alfabetică
507625-mrbean.jpg
00:13
David Beckham se îndreaptă cu barca spre Stadionul Olimpic. Între timp este ţinut un moment de reculegere în memoria celor care nu mai sînt în viaţă să vadă acest spectacol
23:58
Trecem de la poveşti la cinematografie şi muzică! Charlie Chaplin şi The Beatles sînt doar două dintre numele grele ale legendelor britanice din arenă. Ajungem la Queen şi apoi la Sex Pistols. Treptat, se face trecerea către anii 2000.
23:48
Schimbăm din nou cadrul. Rowan Atkinson, actorul care îl interpretează pe celebrul Mr. Brean, cîntă la pian alături de orchestră. Desigur, în stilul caracteristic, fără pic de seriozitate. :D

507617-capdemort.jpg
Poveştile dragi copiilor cuceresc arena
23:43
Nu lipseşte nici Cruella de Vil sau Mary Poppins, plus alte personaje din literatura britanică

23:35 Poveştile prind viaţă pe Stadionul Olimpic. 320 de paturi au fost aduse în centrul arenei! J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, le citeşte copiilor din Peter Pan, iar arena se transformă din nou. Lordul Cap de Mort, personajul negativ din Harry Potter, acaparează spectacolul. Un vrăjitor de peste 20 de metri domină arena.

507619-regina.jpg
Regina paraşutată la ceremonie :D
23:27
Un clip cu Daniel Craig, actorul care interpretează rolul agentului britanic James Bond, şi Regina Elisabeta a II-a arată cum cei doi ajung la arenă cu elicopterul. Între timp, deasupra stadionului ajunge un elicopter din care pare că sar Regina şi Daniel Craig. Din fericire, au fost cascadori profesionişti, Regina fiind deja prezentă la spectacol.
23:23
Cinci inele uriaşe au fost ridicate deasupra arenei şi unite în simbolul Jocurilor Olimpice, al unităţii. Artificiile lasă impresia că flăcările cuprind cele cinci corpuri, făcînd o imagine spectaculoasă

507607-8.jpg
Un spectacol al evoluţiei Regatului Britanic: de la mit, la tehnologie
23:20
Povestea continuă, iar pe arenă îşi fac apariţia vechile uniforme militare ale Regatului. Stadionul Olimpic parcă a luat foc!
23:15
Dezvoltarea Regatului continuă, iar din pămînt apar 7 turnuri industriale care umplu arena cu fum
23:14
Dame Evelyn Glennie conduce grupul toboşarilor. Aceasta şi-a pierdut auzul încă din copilărie!
23:10
Imaginea rurală a arenei începe să se schimbe. Muncitorii sînt înlocuiţi de oameni îmbrăcaţi la costum şi joben. Tot peisajul de sat englezesc este înlocuit de o imagine mai sobră, un simbol ar industriei.
23:07
Pe o colină din dreptul uneia dintre cele două peluze ale stadionului se află un copac uriaş. Un grup de toboşari a pătruns în arenă, iar copacul este ridicat în aer. 

507620-wiggins.jpg
"Biruitorul" Franţei a dat startul
23:05
În locul unui gazon perfect, centrul Stadionul Olimpic a fost transformat într-un adevărat sat  englezesc. Un cor de copii cîntă imnurile celor patru ţări care formează Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
23:03
Cîştigătorul Turului Franţei din acest an, Bradley Wiggins, a tras clopotul care dă drumul spectacolului de pe Stadionul Olimpic!
23:00
Ceremonia de deschidere a celei de-a 30-a ediţie a Jocurilor Olimpice a început!

Londra îşi dezvăluie secretele în această seară, începînd cu ora 23:00, într-o festivitate grandioasă intitulată "Insulele Minunilor".

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice se anunţă a fi un spectacol fabulos. "Este pentru toată lumea! Celebrăm creativitatea, exhuberanţa şi, în mod special, generozitatea britanicilor", e descrierea evenimentului de pe Stadionul Olimpic făcută de directorul artistic Danny Boyle.

Totul a plecat din Grecia
Obiceiul ceremoniei de deschidere a Jocurilor vine din Grecia Antică. Atunci, în prima zi a competiţiei, sportivii defilau în faţa arbitrilor. Olimpiada începea abia după ce fiecare concurent era prezentat, fiind strigat numele său, al tatălui şi oraşul naşterii.

În 2012, Regina Elisabeta a II-a va da startul Jocurilor. Spectacolul se anunţă a fi unul care să pună în valoare poporul britanic. De la muzică şi dans, pînă la costume şi elemente, insularii speră ca festivitatea din acest an să depăşească amplitudinea celei de la Beijing.

Seara se încheie cu parada celor 204 de naţiuni participante. Prima, aşa cum o cere tradiţia, va fi Grecia, în timp ce ultima va intra ţara gazdă, Marea Britanie. Delegaţia României va intra după primele 150 de ţări, condusă de Horia Tecău.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”
Superliga
Mihai Stoica, anunț de ultimă oră despre titularul de la FCSB: „Va pleca la Roma”
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Campionate
Nicolae Mitea, transformare imensă la 10 ani după retragerea din fotbal » Poveste fabuloasă cu Becali și Berlusconi: „Nea Giovanni a mers la el și i-a spus”
Gigi Becali, la un pas de a vinde FCSB: „M-au sunat și le-am zis prețul! Mi-am mușcat limba”
Superliga
Gigi Becali, la un pas de a vinde FCSB: „M-au sunat și le-am zis prețul! Mi-am mușcat limba”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

Cristian Chira, în cârje la Oțelul - Universitatea Craiova » Dialog exclusiv cu GSP: „Aștept rezultatul de la RMN și sper să scap de operație”


Comentarii (80)
birjovanu
birjovanu  •  28 Iulie 2012, 13:49

super,BRAVO celor care au facut deschiderea OLIMPIADEI intr-omica istorie,Bravo celor care au facut un spectacol grandios,BRAVO ENGLEZI,am fost incantat si multumit de spectacol,nu cred ca se mai vede asa ceva,dar speram sa fie din ce in ce mai frumos

birjovanu
birjovanu  •  28 Iulie 2012, 13:44
Postat de mihnea80 pe 28 Iulie 2012, 08:47

Singurul moment penibil de la Festivitate a fost momentul in care a aparut steagul olimpic, purtat de 8 soldati, reprezentand diferite arme si l-au abordat. Au batut catenta total aiurea, fiecare in ritmul sau, nu erau deloc coordonati, o diferenta atat de mare fata de chinezi :)))) In rest, destul de fain, insa pentru mine tot Benjingul a bifat cea mai tare festivitate, inclusiv modul in care au aprins flacara, dupa cursa aia senzationala pe acoperisul stadionului. HAI ROMANIA!

ce te-as pune eu sa bati pas de defilare pe un teren accidentat si in panta,si te-as lua si la bice,ca sclavii de odinioara ,ratule,ce sti tu de ceremoni militare,unde ai vazut tu sa defileze toti la fel pe un teren improvizat si moale,unde iti fuge pamantul de sub picior,vorbesti numai prostii,Ceremonia a fost super si de mare clasa,sa dat o lectie pentru toti

otelulgalati17
otelulgalati17  •  28 Iulie 2012, 09:54
Postat de mihnea80 pe 28 Iulie 2012, 08:47

Singurul moment penibil de la Festivitate a fost momentul in care a aparut steagul olimpic, purtat de 8 soldati, reprezentand diferite arme si l-au abordat. Au batut catenta total aiurea, fiecare in ritmul sau, nu erau deloc coordonati, o diferenta atat de mare fata de chinezi :)))) In rest, destul de fain, insa pentru mine tot Benjingul a bifat cea mai tare festivitate, inclusiv modul in care au aprins flacara, dupa cursa aia senzationala pe acoperisul stadionului. HAI ROMANIA!

ce prost esti .. erau pe iarba .. iar daca te-ai uitat mai bine pamantul era moale .. sa te vad eu pe tine in locul lor :)) mare prost :))

Vezi toate comentariile (80)
Comentează