SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  LUPTE

GALERIE FOTO Anastasia, sexy luptătoarea de la Poliția de Frontieră, a luat medalie la Jocurile Olimpice de la Paris: „Visul meu a devenit realitate”

Articol de - Publicat sambata, 10 august 2024 14:03 / Actualizat sambata, 10 august 2024 14:04

Luptătoarea Anastasia Nichita (25 de ani) a luat primul argint al Republicii Moldova la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, tânără fiind învinsă la categoria de greutate 57 de kg de sportiva din Japonia Tsugumi Sakurai. Anastasia a fost declarată „cea mai bună sportivă a anului 2023” în Republica Moldova. Luptătoarea este campioană europeană, vicecampioană mondială.

Moldovenii au cu ce se mândri! Vorbim despre una dintre cele mai valoroase sportive din țara vecină, Anastasia Nichita (25 de ani). Născută pe 19 februarie 1999, Anastasia strălucește în sportul din Republica Moldova, dar și atunci când nu participă la antrenamente ori competiții.

+44 FOTO

Anastasia Nichita a luat primul argint al Republicii Moldova la Jocurile Olimpic

Dar acum luptătoarea a strălucit pe podiumul Jocurilor Olimpice acolo unde a adus prima medalie de argint Republicii Moldova. Tânără a fost învinsă la categoria de greutate 57 de kg de sportiva din Japonia Tsugumi Sakurai, cea care ocupă primul loc în clasamentul mondial.

Anastasia, sexy luptătoarea de la Poliția de Frontieră, a luat medalie la Jocurile Olimpice de la Paris: „Visul meu a devenit realitate”

„Este un rezultat spre care am tins practic toată cariera mea sportivă și, în sfârșit, pot să zic că visul meu a devenit realitate. Este argint, dar pentru mine e mai scump decât aurul sau orice alt metal din această lume”, a spus sportiva la finalul concursului.

A trecut prin momente delicate, dar a reușit!

Medalia este cu atât mai prețioasă cu cât Anastasia a avut probleme mari medicale în ultimele luni.

Anastasia, sexy luptătoarea de la Poliția de Frontieră, a luat medalie la Jocurile Olimpice de la Paris: „Visul meu a devenit realitate”
FOTO Facebook Olympic Moldova

„Din februarie și până în aprilie nu am putut să mă antrenez la saltea, doar pregătire fizică. În aprilie-mai am început parcă, parcă să intru în formă și la început de iunie se întâmplă că meniscul se rupe și este nevoie urgent de operație. În tot acest timp, nu mi-am pierdut încrederea, am știut că pot să reușesc. Am reușit să mă mobilizez și să dau totul din mine ca să ajung la olimpiadă și să obțin o medalie”, a mai spus vicecampioana olimpică.

În primul rând vreau să dedic această medalie fratelui meu care m-a adus pe salteaua de lupte. El din păcere nu mai este în viață, dar sunt sigură că se bucură de acolo de sus. Și desigur vreau să dedic această medalie celor care au fost implicați în procesul meu de pregătire, oamenii care s-au bucurat din suflet pentru mine. Nu este doar medalia mea, este medalia întregii țări

Anastasia Nichita, vicecampioană olimpică

Anastasia a participat pentru a doua oară la Jocurile Olimpice. La Tokyo, luptătoarea din Moldova a ocupat locul șapte. Pentru medalia de argint, obținută la Paris, Anastasia Nichita va primi din partea Guvernului Republicii Moldova un premiu în valoare 135 de mii de euro.

Anastasia e inspector al Poliției de Frontieră

Cariera Anastasiei este una extrem de bogată, iar 2023 a fost un an extrem de productiv! În luna aprilie a cucerit medalia de aur la Campionatul European de la Zagreb, în iulie a „confiscat” medalia de aur la un turneu din Budapesta, iar în septembrie a cucerit argintul la Campionatul Mondial de lupte, rezervat senioarelor.

+44 FOTO

Puțini cunosc că Anastasia Nichita activează și în cadrul Poliției de Frontieră. Aceasta este inspector în cadrul IGPF și spune că are norocul să fie înțeleasă la serviciu, pentru că face parte din grupa Sport de performanță.

„Am norocul să mă înțeleagă, pentru că sunt în grupa Sport de performanță și am un program mai flexibil, într-adevăr, pentru că mereu sunt la antrenamente. Dar când sunt chemată la serviciu, trebuie să merg”, spunea acesta într-un interviu pentru presa din Republica Moldova.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
Stranieri
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Special
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (19)
forumeer
forumeer  •  11 Septembrie 2024, 17:59
Postat de Randoompoint pe 11 August 2024, 00:01

eu sunt stelist si astept meciul echipei Steaua cu sparta de pe Ghencea de marti,nu sunt pe invers ca tine care ti cu dinam99op. ha ha ha

Tu esti fecesebisto-dinamovist, iar FC Fcsb a fost sparta intr-adevar :))... *** :))! Multumim, Sparta Praga!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sdaniel1972
sdaniel1972  •  11 August 2024, 14:53

Poate fi un simplu lucrator acolo... Titlu pompos...Luptatoare la 57 kg, i-ar arata perversudepetgocna ce inseamna...

sdaniel1972
sdaniel1972  •  11 August 2024, 14:49

Daca nu se specifica, la cererea ei, fiindca altfel nu se putea, ca e la politia de frontiera, nu se publica articolul hahahalelelor??? Sau vi sa parut mai interesant asa???

Vezi toate comentariile (19)
Comentează