Alte știri din fotbal
Şumudică, prima reacţie după ce N'Jie a făcut scandal la schimbare: „Nu mă interesează cine e nemulțumit. E greu cu mine”
0
Aaron Boupendza, după ce a marcat primul gol în Superligă: „Am luptat ca niște lei”
0
Petrila a explicat cearta cu Boupendza de la penalty » Cum s-a stabilit cine va executa
0
Florinel Coman i-a dat răspunsul lui Gigi Becali, după propunerea de a veni înapoi la FCSB: „Viitorul o să arate frumos”
0
Știri din fotbal internațional
Liverpool - Aston Villa 2-0 » „Cormoranii” câștigă pe Anfield și se distanțează în fruntea clasamentului din Premier League
0
Stanciu și Niță, pe cai mari înaintea venirii la națională! Românii, decisivi pentru echipa lui Contra
1
Surpriză mare: Brighton - Manchester City 2-1 » Record negativ atins de „cetățeni” în era Pep Guardiola
8
Bayer Leverkusen nu mai bate pe nimeni în Bundesliga » Campioana Germaniei a remizat pe terenul lui Bochum și a pierdut contactul cu Bayern
0
Lifestyle
Fiica lui Alan Shearer i-a zis „DA” jucătorului din echipa națională
1
Larisa Iordache, însărcinată în cinci luni » Fosta gimnastă a publicat noi imagini pe contul de socializare
1
Partenera fotbalistului schimbat la pauză de Ancelotti l-a atacat pe antrenor, apoi s-a scuzat: „Mai bine tac, altfel ajung la pușcărie”. Italianul i-a replicat după meci
2
Era convins că e mai bun decât Cristiano Ronaldo, dar a ajuns actor de filme pentru adulți! Nu regretă decizia luată: „A fost visul meu”
12
Buncărul secret al Scoției ascuns mai bine de 40 de ani. Se întinde pe ...
Libertatea
Mircea Lucescu a ales lotul României pentru meciurile cu Kosovo și Cipru. ...
Adevărul
BREAKING | Anunţ-bombă în presa din Spania: Carlo Ancelotti, OUT de la Real ...
ORANGESPORT
Are doar 18 ani și e o tânără speranță a motorsportului românesc: „Gata cu femeia la cratiță, bărbatul la muncă. S-au schimbat rolurile”
Ai explicat foarte bine; macar sa inteleaga altii, daca nu traveller. Ar mai fi ceva de spus: categoriile mici de greutate sunt dominate, la lupte dar si la judo feminin, de sportivele asiatice, in special japoneze, gratie vitezei lor native. E foarte greu, ca european, sa te impui la aceste categorii; o Maria Stadnik nu se naste in fiecare zi.
La Jocurile Olimpice sunt 6 categorii, nu 7. Te rog sa verifici. In al doilea rand, pe rente viagere si indemnizatii de merit se duc cam 15 milioane de euro pe an. Iar aceste "indemnizatii de merit" au fost create tocmai pentru a da niste bani unor oameni care nu indeplinesc criteriile cerute pentru rentele viagere. Daca nu stii, primesc indemnizatii chiar si arbitri de la kaiac-canoe si haltere! Cele mai multe tari din UE, daca nu toate, nu acorda nici un fel de renta. Iar unele dintre ele, nici macar premii pentru medaliile olimpice. Asta nu inseamna ca sportivii lor nu castiga medalii, pentru ca nu sunt motivati. Ne tot plangem ca azi copiii nu mai fac sport pentru ca nu au unde. Pai cu 15 milioane de euro pe an s-ar putea face ceva in sensul asta macar in scoli.
@ traveller: spui cu atata scarba "luptatoarea din Ecuador" de parca fata aia ar fi o creatura din afara civilizatiei umane. Afla ca si prin Ecuador sunt sportivi de valoare, iar Yepez e medaliata cu bronz la Mondiale si cap de serie nr. 1 la turneul olimpic, deci Andreea Ana nu a pierdut in fata uneia de pe strada
Da, sigur din cauza rentei sportivilor nu sunt bani la buget si cresc impozitele. Referitor la chestia cu campionatul european, ca de dat cu parerea e usor, lucrurile sunt ceva mai complicate. Categoria la care Andreea Ana e tripla campioana europeana NU EXISTA in programul olimpic. La Jocuri se disputa doar 7 categorii de greutate, in loc de 10, cum e la celelalte competitii (ca sa faca loc breaking-ului si climbing-ului, asta e). Asa ca fata trebuie sa faca ce stie sa se incadreze la categoria de greutate respectiva. Ceea ce nu e deloc usor, cum pare de la distanta. Chiar aici, la Paris, la categoria 50 de kg, o indianca, ce s-a calificat in finala, invingand pe parcurs o japoneza ce n-a pierdut niciodata in cariera, a fost descalificata pentru ca ... a iesit din greutate intre meciul din semifinale si finala!!! Pare incredibil, nu? (Si) cu asta se bat sportivii si nu e deloc usor. Ma rog, ce vreau sa zic: titlurile europene sunt pe bune, sunt urmarea unui efort imens, nu nemeritate, nu de acolo se scurg banii la buget, sa fim seriosi, si nu e deloc atat de simplu cum pare de la distanta. O zi buna.
Prietene, sclava lui Kim Jong-un i-a pus mari probleme luptatoarei din Ecuador, reusind sa obtina 4 puncte; n-as zice ca Ana e favorita contra ei
Sunt sanse la bronz. Daca ecuadorianca o bate pe nemtoaica Wendle, ceea ce ar fi normal sa se intample, pentru sportiva noastre urmeaza recalificari cu nord-coreeanca Choe. Sigur ca sportivii din Coreea de Nord sunt imprevizibili, nu prea participa la competitii, dar se dovedesc neasteptat de tari la Jocuri, insa... DACA trece de Choe, mai are un hop cu Wendle, unde e favorita. Si cu doua victorii ar lua bronzul. Totul depinde de Yepez, dar daca nu se intampla nicio surpriza pe partea asta de tablou, va fi bronz pentru Andreea Ana.
Cand te uiti la competitii iti poti da seama cat de greu este sa castigi o medalie olimpica. In orice proba. Stim toti ca Ana e o sportiva de top a Romaniei in acest sport (tripla campioana europeana) si totusi are o concurenta uriasa, o groaza de luptatoare foarte bune la categoria ei. A dominat clar primul meci (contra unei medaliate mondiale si celei pe care a invins-o anul acesta in finala europeana), ca apoi sa dea de un adversar mult mai tare decat celalalt care oricum parea unul de talie. De-asta e extrem de importanta baza de selectie in fiecare sport. Vrem medalii, vrem rezultate, e foarte greu cu cate 1, 2 sau 3 sportivi in discipline cu 10-15 probe. Din 10 sportivi buni, 2-3 se pot bate la podiumuri, din 3 insa, fie ai o elita, fie sansele sunt mici. Asta in conditiile in care chiar ai sportivi buni, nu simpli participanti. Are sanse reale la recalificari, nu ca acolo ar fi usor, dar are teoretic calitatea necesara sa ia inca o medalie. Depinde putin de celelalte, acum nu ne mai dorim surprize pe diseara.
Faptul ca esti tripla campioana europeana, vrei o medalie olimpica, ai norocul sa nu dai peste sportive din Japonia, SUA sau China, dar clachezi in fata unei luptatoare din Ecuador, demonstreaza cam care este adevarata ta valoare. La fel si in cazul lui Alexuc, alt campion european, care promite de patru Olimpiade o medalie, dar esueaza de fiecare data lamentabil. Realitatea este ca europenii incep sa conteze din ce in ce mai putin in lupte. Iar acum ne dam seama cat de lipsite de relevanta mai sunt medaliile castigate la intrecerile continentale. Si cu toate astea, acesti sportivi, dar si altii, vor primi rente viagere absolut nemeritate, ceea ce inseamna bani luati din buzunarele tuturor romanilor. Si ne mai miram ca nu sunt bani la buget, si ca Guvernul va trebui sa creasca din nou taxele.
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.