SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024 / CANOTAJ

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS Andrei Cornea și Marian Enache, revenire de senzație în penultimul act la dublu vâsle: „Finala rămâne un mister, o cursă este diferită de la o zi la alta”

Andrei Cornea și Marian Enache în acțiune la JO 2024 Foto: COSR
Andrei Cornea și Marian Enache în acțiune la JO 2024 Foto: COSR

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 14:51 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 15:40

Barca de dublu vâsle masculină formată din Andrei Cornea și Marian Enache a reușit să-și asigure biletul pentru finală de pe locul 3 în prima semifinală, una care a avut un final incitant. E prima finală în această probă la JO pentru România.

După cursa dramatică, cu un final nebunesc, a urmat o alta pentru canotorii tricolori, una care a ținut pulsul sus până la ultimele fracțiuni de secundă.

Andrei Cornea și Marian Enache au obținut ultimul loc calificant în finala de dublu vâsle masculin, al treilea din prima semifinală, în 6:15,73, la capătul unei întreceri în care totul a fost în suspans de la început până la sfârșit.

Românii s-au menținut pe locul 3 până la jumătatea cursei, una condusă de echipajul sârbilor Mackovic și Pimenov. Erau în graficul pentru calificarea în ultimul act. Apoi a venit tare Olanda, care fusese pe 4 până la 1.000 m, și s-a instalat în frunte, unde a și rămas până la final.

Ai noștri au alunecat pe poziția a patra, erau la peste 11 metri în spatele Spaniei la 1.500, însă au avut acel ultim 500 excelent antrenat, la fel ca toate bărcile tricolore. Și așa au reușit să ocupe ultimul loc calificant.

Andrei Cornea: „Finalul poate rămâne o surpriză”

A fost o calificare de finiș, și noi am avut emoții. Ceea ce a făcut diferența au fost antrenamentele, experiența și mentalitatea cu care noi am abordat astăzi această cursă”, a explicat Enache la final.

„Nu am avut niciodată parte de o cursă ușoară, pentru că pe mine nu mă mulțumește niciodată rezultatul, dacă nu am cu cine să îl confirm. Pentru noi, acesta a fost obiectivul, de a fi în finală, pentru că doar finala ne poate aduce după aceea o medalie”, a punctat el.

„Nu ne-am gândit neapărat la o cursă chiar așa de grea. M-am gândit că va fi dificil, dar nu îți poți face niște idei despre cum va fi cursa. Poți să știi cum o vei aborda tu, ceea ce faci în antrenament, dar finalul poate rămâne o surpriză, așa cum se poate vedea”, a spus și Cornea.

Este o prezență în premieră a unei bărci românești în finala de dublu vâsle. Ce se va întâmpla acolo însă, în condițiile în care ambele semifinale au fost extrem de echilibrate, de dure?

Marian Enache: „Experiența unei finale olimpice face diferența”

Andrei Cornea și Marian Enache, revenire de senzație în penultimul act la dublu vâsle: „Finala rămâne un mister, o cursă este diferită de la o zi la alta”
Marian Enache și Andrei Cornea Foto: Raed Krishan

„Suntem bucuroși că suntem noi astăzi aici la Paris în această probă și România a început cu dreptul în toate competițiile. Finala rămâne un mister, o cursă este diferită de la o zi la alta”, a apreciat Marian Enache

„Eu credeam astăzi că pot câștiga cu lejeritate și cu ușurință în fața olandezilor. Și când spun lejeritate, mă refer la un avantaj considerabil, dar nu a fost așa. Pentru că experiența unei finale olimpice face diferența. Finala rămâne un mister, orice se poate întâmpla, oricine poate produce surpriză și cred că putem fi noi aceia”, a încheiat el.

CV Marian Enache

  • Născut pe 5 august 1995
  • Campionate Europene: aur la dublu vâsle 2024, argint la dublu vâsle 2018, bronz la dublu vâsle 2019, la 4 vâsle 2022
  • Campionate Mondiale de juniori: argint la dublu vâsle 2013, bronz la 4 vâsle 2012

CV Andrei Cornea

  • Născut pe 10 noiembrie 1999
  • Campionate Europene: aur la dublu vâsle 2024

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează