SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BOX

FOTO + VIDEO ABANDON după 46 de secunde! A fugit, în lacrimi, din fața pugilistei cu nivel mare de testosteron: „Mi-a spus că «nu este corect». Toată Italia i-a cerut să nu intre în ring”

Angela Carini a abandonat după numai 46 de secunde în fața pugilistei cu nivel ridicat de testosteron +12   FOTO
Angela Carini a abandonat după numai 46 de secunde în fața pugilistei cu nivel ridicat de testosteron

Articol de - Publicat joi, 01 august 2024 17:52 / Actualizat joi, 01 august 2024 21:45

Doar 46 de secunde a durat lupta dintre italianca Angela Carini (25 de ani) și algerianca Imane Khelif (25), pugilistă a cărei prezență la Jocurile Olimpice a fost contestată puternic în ultimele zile, având în vedere că anul trecut a fost descalificată de la Campionatele Mondiale de Box din cauza nivelului prea mare de testosteron.

În această după-amiază, Angela Carini și Imane Khelif au intrat în ring pentru a lupta în optimile turneului olimpic individual feminin de box. Cele două concurează la categoria mijlocie mică (welterweight), unde greutatea maximă admisă este de 66 de kilograme.

Lupta a durat doar 46 secunde. Cele două s-au tatonat, Khelif i-a aplicat adversarei câteva lovituri, niciuna în plin, apoi italianca a mers la marginea ringului, solicitând să-i fie strânsă casca. Lupta s-a reluat, Khelif i-a mai aplicat o lovitură adversarei, iar aceasta a abandonat. Khelif a fost declarată câștigătoare, apoi Carini a izbucnit în plâns, aruncându-se în genunchi în mijlocul ringului.

+7 FOTO

ABANDON după 46 de secunde în fața pugilistei cu nivel ridicat de testosteron

Cum și-a explicat italianca decizia de a abandona?

„Am intrat în ring pentru a lupta. Nu am renunțat, dar una dintre lovituri m-a durut prea tare, așa că am zis că este suficient. Ies din scenă cu capul sus”, a afirmat ea.

În ultimele zile, participarea algeriencei Imane Khelif la Jocurile Olimpice a fost puternic contestată, având în vedere că ea a fost descalificată de la Campionatele Mondiale de Box din 2023 pentru că nu au reușit să bifeze criteriile de eligibilitate, având un nivel prea ridicat de testosteron.

Khelif suferă de o tulburare de dezvoltare sexuală, ceea ce face să aibă cromozomi de tip XY, combinație specifică bărbaților, dar și niveluri de testosteron întâlnite în mod normal doar la masculi. La Imane, asta se traduce prin musculatura dezvoltată peste medie.

Turneul de box de la Jocurile Olimpice se desfășoară sub egida altui organism, care a judecat că Imane este eligibilă pentru a boxa la Paris.

+7 FOTO

Reacția Angelei Carini: „Am luptat și am intrat în ring în ciuda miilor de controverse care au existat”

După abandon, Carini a mai afirmat că „nu sunt eu în măsură să judec sau să iau decizii, dacă această fată este aici, trebuie să existe un motiv pentru asta”.

„Am luptat și am intrat în ring în ciuda miilor de controverse care au existat, dar nu sunt în măsură să judec. Am simțit câteva lovituri puternice. Am mai primit lovituri, sunt o luptătoare și cei de la echipa națională o știu, sunt o persoană care nu se oprește niciodată în fața durerii.

Dacă m-am oprit, am făcut-o doar pentru familia mea. A fost un meci incorect? Nu sunt eu în măsură să judec”, a adăugat ea, conform Corriere della Sera.

Nu puteam continua. Am simțit o durere mare la nas și am pus stop. E mai bine că nu am continuat, începuse să-mi curgă nasul după prima lovitură primită. În acel moment, trebuia să-mi protejez viața. Am luptat des în echipa națională, mă antrenez cu fratele meu, am luptat dintotdeauna împotriva bărbaților, dar astăzi am simțit prea multă durere.

- Angela Carini

Antrenorul Angelei Carini: „Când și-a aflat adversara, mi-a spus că «nu este corect»”

La microfon a venit și antrenorul italiencei, Emanuele Renzini. El spune că abandonul elevei lui nu a fost premeditat:

Ar fi fost mai simplu să nu se prezinte deloc, având în vedere că toată Italia i-a cerut zile bune să nu lupte. Dar Angela a fost motivată, a vrut să o facă. Când a văzut tragerea la sorți, când și-a aflat adversara, mi-a spus că «nu este corect». Dar ce s-a întâmplat astăzi nu a fost premeditat”.

Imane Khelif a avansat în faza sferturilor de finală, unde o va înfrunta pe maghiara Anna Luca Hamori (23 de ani).

Rezumatul VIDEO al luptei Angela Carini - Imane Khelif

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gata, e 2-2 în războiul România - Kosovo! Îi „pulverizează” pe suedezi: „Au apărut «apărătorii dreptății». Ciudat, fără precedent”
Nationala
Gata, e 2-2 în războiul România - Kosovo! Îi „pulverizează” pe suedezi: „Au apărut «apărătorii dreptății». Ciudat, fără precedent”
Start amânat cu o oră în Liga 2, la Reșița! Ultrașii au pus și ei mâna pe lopeți. Detalii și imagini de la stadion
Liga 2
Start amânat cu o oră în Liga 2, la Reșița! Ultrașii au pus și ei mâna pe lopeți. Detalii și imagini de la stadion
„Călătorie în viitor” » 3 detalii care l-au uluit în Coreea de Sud pe fostul golgeter al României: „Știi cum iau ei bacșișul? M-a frapat, chiar exagerează”
Special
„Călătorie în viitor” » 3 detalii care l-au uluit în Coreea de Sud pe fostul golgeter al României: „Știi cum iau ei bacșișul? M-a frapat, chiar exagerează”

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (35)
MaxiP
MaxiP  •  02 August 2024, 09:51
Postat de acskiroshi pe 01 August 2024, 23:28

Creier neted, din toata populatia or fi cativa transi si pe acolo ca nu e 100% din populatie e religioasa. Altceva in afara de a-i numi pe cei care nu sunt de acord cu mizeriile tale progresiste troli putinisti, mai stii?

Se face o confuzie imensa din denumirea eronata atribuita de catre presa unor astfel de oameni. Nu sunt transexuali, respectiva nu si-a schimbat sexul de buna voie, s-a nascut cu o anomalie. Au mai fost astfel de probleme in atletism in trecut, in proba de 800 metri feminin. Paradoxal, acolo se vedea mult mai tare avantajul acestor sportivi, dominau clar, ceea ce in box se pare ca nu e o regula.

monika.
monika.  •  02 August 2024, 08:01
Postat de ticbis pe 01 August 2024, 22:01

Bati campii! Federatia Internationala de Box le-a interzis acestor "indivizi/individe" sa evolueze in competitiile internationale feminine de box. Motivul: nivelul exagerat de testosteron din organism, echivalent cu cel al unui barbat. Acuma, daca o pugilista inghite testosteron cu lopata ca sa ajunga la nivelul adversarei sale transgender, este automat suspendata pentru dopaj si exclusa pe viata din sport. Asadar, avem un meci, o lupta intre "o pugilista" al carei organism produce natural testosteron masculin in cantitati uriase, si o adversara la care daca se gaseste o urma infima de hormon masculin de tip testosteron, este descalificata si suspendata pe viata pentru dopaj. Acuma, numai in mintea ta si in a alora ce au admis asa ceva poate fi asociat principiilor olimpismului... Insa nimic nu ne mai surprinde de cand 8 miliarde de oameni au vazut si ei pentru prima data in viata lor cum arata fresca celebra Cina cea de Taina a lui Da Vinci...:)

Tu bati campii, ca nu citesti atent, si nu te pricepi, nu ne plictisi!

monika.
monika.  •  02 August 2024, 07:58
Postat de cirus11 pe 01 August 2024, 21:24

Cum sa fie mai mult barbati cand nu au nimic acolo intre picioare??? Si daca vrea sa fie sportiva ce ar trebui sa faca??? Sa-si faca operatie si sa adauge ceva ca sa poata merge la barbati sau cum?? Chiar nu va inteleg.

N-ai auzit de hermafroditism? Ce-i asa greu? De ex., sexul la nastere sa fie aparent feminin ( deci, nu ambiguu), si sa se descopere la pubertate ca ceva nu e in regula..., nu exista ovare, ci testicule in abdomen, si ai cromozom Y. De aici, testosteron, masa musculara, etc, adica avantaj in sport, fata de femei. Ei nu au vina si trebuie ajutati, dar nu asa.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează