SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TIR CU ARCUL

CORESPONDENȚĂ GSP DIN PARIS Antrenorul Mădălinei Amăistroaie, după cea mai bună clasare all-time a României la tir cu arcul: „Ar fi putut fi pe podium” + Cere susținere în țară

Mădălina Amăistroaie s-a clasat pe locul 9 în competiția de tir cu arcul / FOTO: Raed Krishan (GSP) +24   FOTO
Mădălina Amăistroaie s-a clasat pe locul 9 în competiția de tir cu arcul / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 15:24 / Actualizat sambata, 03 august 2024 15:41

Mădălina Amăistroaie și-a încheiat parcursul de la Jocurile Olimpice, din proba individuală, pe locul 9, o clasare pe care România n-o mai atinsese niciodată la tir cu arcul. Antrenorul acesteia, Viorel Habian, consideră că eleva sa ar fi putut atinge chiar podiumul, sud-coreeanca Suhyeon Nam, locul 2 mondial, dovedindu-se însă un obstacol mult prea inaccesibil. A fost 6-2 în favoarea asiaticei (2-0, 2-2, 4-2, 6-2 pe seturi), după o prestație remarcabilă a reprezentantei noastre.

La puțin timp după terminarea meciului din „optimi”, disputat în jurul prânzului în celebra locație pariziană L'esplanade des Invalides, omul care a însoțit-o pe Amăistroaie la Jocurile Olimpice, Viorel Habian, a disecat evoluția Mădălinei, precum și micile detalii care au făcut ca balanța să încline în favoarea arcașei din Coreea de Sud.

A fost o zi ceva mai rece la Paris, cu vântul jucând un rol important în economia meciului, după cum a subliniat și Habian. Acesta e de părere că Mădălina Amăistroaie ar fi putut avansa pe podium dacă reușea să o depășească pe rivala ce provine dintr-o țară cu mare tradiție în acest sport.

„Cu muncă și susținere, poate obține rezultate mai valoroase”

„Coreeanca pe care a întâlnit-o este una dintre cele mai bune din lume și după părerea mea va câștiga titlul olimpic. Important este că Mădălina s-a bătut de la egal la egal cu o adversară atât de valoroasă și, dacă era un pic mai concentrată, cred că putea chiar s-o bată.

Și vântul a fost un pic deranjant, iar la câteva puncte a contat. Dacă ar fi câștigat acest meci Mădălina ar fi putut fi pe podium.

Dar este tânără, are doar 21 de ani și cu muncă și susținere poate să obțină rezultate mai valoroase. Locul 9 este un rezultat care ne ambiționează și ne motivează pentru competițiile viitoare”, a punctat antrenorul care a însoțit-o pe Mădălina la Paris.

Madalina Amaistroaie Foto: Raed Krishan
+19 FOTO

Mădălina Amăistroaie: „Sper că am popularizat puțin acest sport”

La rândul ei, Mădălina Amăistroaie și-a caracterizat parcursul de la Jocurile Olimpice, subliniind aspectele pozitive cu care rămâne după prezența la Paris:

„Sunt foarte fericită, deoarece, chiar dacă am pierdut meciul, eu nu am pierdut nimic, real vorbind. Doar am câștigat, în primul rând experiență. A fost un meci greu, dar foarte frumos, am dat tot ce am putut.

Cred că am provocat-o puțin să dea tot ce are ea mai bun. La prima serie a început puțin vântul, iar asta m-a derutat. Apoi am reușit să mă reglez și să obțin scoruri mai bune. Cred că nici ei nu i-a fost neapărat ușor.

Sper că am popularizat puțin acest sport, deoarece foarte multe persoane mi-au dat mesaj că acum au văzut pentru prima oară tir cu arcul, nici nu auziseră, nu știau înainte, și le-a plăcut foarte tare. Sper că am făcut ca acest sport să fie puțin mai cunoscut”, a spus Amăistroaie, într-o intervenție la TVR Sport.

Cea mai bună clasare all-time a României la tir cu arcul

În prealabil, Mădălina Amăistroaie reușise să depășească două partide eliminatorii, învingându-le pe Mikaellei Moshe (Israel) și Chiara Rebagliati (Italia). La Tokyo, în urmă cu trei ani, românca s-a oprit în turul I și s-a clasat la finalul competiției pe locul 33.

Pe lângă Mădălina Amăistroaie, doar trei sportivi au mai reprezentat România la JO la tir cu arcul: Aurora Chin (1980, loc 13), Andrei Berki (1980, loc 15) și Alexandru Bodnar (2008, loc 31).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ultima oară pe „Dinamo”: tur de onoare cu sicriul lui Gigi Mulțescu » Imagini tulburătoare: fostul lider din anii '80, venit în baston, a izbucnit în lacrimi
Superliga
Ultima oară pe „Dinamo”: tur de onoare cu sicriul lui Gigi Mulțescu » Imagini tulburătoare: fostul lider din anii '80, venit în baston, a izbucnit în lacrimi
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Superliga
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
ȘOCANT: Aici vrea UEFA să se joace la Euro 2028! Mesaj sumbru la porțile arenei: „Moartea nu este neagră, ci doar bleumarin mai închis”
Campionate
ȘOCANT: Aici vrea UEFA să se joace la Euro 2028! Mesaj sumbru la porțile arenei: „Moartea nu este neagră, ci doar bleumarin mai închis”

Real Madrid - Stuttgart, prima etapă din Liga Campionilor » Cum arată echipele probabile și cotele

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (2)
rikiriki365
rikiriki365  •  04 August 2024, 07:19

Succes, Madalina!

dragos_r
dragos_r  •  04 August 2024, 00:37

Una dintre surprizele frumoase de la Paris. Sper ca medalia de care vorbește domnul antrenor să vină la Los Angeles. Felicitări Mădălina și mult succes pe mai departe.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează