SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024 / CANOTAJ

Bărcile tricolore în acțiune » Semifinală dramatică pentru Ancuța Bodnar și Simona Radiș: erau pe 4 cu 250 de metri înainte de final, dar au revenit senzațional

Simona Radiș și Ancuța Bodnar la Jocurile Olimpice Foto: Raed Krishan (Vaires-sur-Marne)
Simona Radiș și Ancuța Bodnar la Jocurile Olimpice Foto: Raed Krishan (Vaires-sur-Marne)

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 12:23 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 14:56

Ziua a cincea a întrecerilor olimpice de canotaj a început cu calificarea lui Mihai Chiruță în semifinalele probei de schif simplu. Au urmat în acțiune Ancuța Bodnar și Simona Radiș în semifinala la dublu vâsle.

UPDATE 12:45 / Barca masculină de 4 rame e în finală

Barca masculină de 4 rame, în recalificări, a smuls locul 2 la linia de sosire în fața Franței, diferență de 7 sutimi.

Stefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mâdrilă și Ciprian Tudosă au obținut calificarea în finală.

UPDATE 12:15 / Bodnar și Radiș au câștigat semifinala după o revenire senzațională

Semifinala în care au participat Ancuța Bodnar și Simona Radiș a fost cu adevărat dramatică. Fetele noastre se aflau pe locul 4 cu 250 de metri înainte de finiș, în condițiile în care numai primele 3 se calificau în finală.

Tricolorele au forțat în ultimii 200 de metri și au obținut biletul pentru ultimul act chiar de pe primul loc.

Bodnar și Radiș sunt principalele favorite la medalia de aur la dublu vâsle feminin, finală ce va avea loc pe 1 august.

Și băieții Andrei Cornea și Marian Enache s-au calificat în finala la dublu vâsle masculin după o altă revenire impresionantă. Au obținut locul 3, ultimul care aducea calificarea în ultimul act, venind de la 11 metri în spate.

O nouă zi cu soare arzător peste mica localitate Vaires-sur-Marne și apa ei pregătită să primească bărcile de canotaj din întrecerea olimpică.

Pentru România, primul reper a fost în jurul orei 11:20, atunci când Mihai Chiruță a luat startul în al doilea sfert de finală al probei de schif simplu. În serii el făcuse o cursă excelentă pe o ploaie puternică, încheind pe primul loc în cursa sa.

Acum a venit al treilea, asigurându-și însă accesul în faza următoare, cea a semifinalelor. La primul punct intermediar, cel de la 500 de metri, era pe 4, apoi a urcat pe 3 și a rezistat unui atac declanșat de americanul Jacob Plihal. A trecut linia în fața acestuia în 6:46,32, cu 31 de sutimi și în urma germanului Oliver Zeidler, 6:45,32, și a belgianului Tim Brys, 6:46,20.

„A fost foarte bine, a fost distracție aș putea spune, pentru că e o bucurie să poți concura în curse atât de strânse, cu sportivi atât de buni. Am fost în elementul meu, îmi trăiesc visul, deci este o bucurie pentru mine. Acum sunt plin de adrenalină, mă simt foarte bine și după planul nostru de antrenament, după următoarea cursă voi fi și mai bine”, a spus Mihai la final.

Plec foarte încrezător în finală, am al treilea timp la total, ceea ce e mare lucru. Fiecare a dat totul în aceste curse, nu e ca în calificări. Este important să concurezi împotriva celor mai buni, pentru că am timp să îi cunosc mai bine. Mă ajută foarte mult să le prind strategia și să îi bat data viitoare - Mihai Chiruță

Semifinalele sunt programate miercuri, 31 iulie, de la ora 10:54.

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (4)
bothalex
bothalex  •  30 Iulie 2024, 13:28

Ați sesizat prezentarea clasamentului in timpul cursei? Franța mereu pe locul 2 deși ai noștri erau la 4-5 metri în față. Ca să nu mai vorbim de grafica de la sosire, cu România pe locul 3...

MaxiP
MaxiP  •  30 Iulie 2024, 13:07

E clar ca exista o strategie tipica tuturor echipajelor noastre cu privire la ultima parte a cursei. Probabil nu au aratat conform asteptarilor astazi Bodnar si Radis, dar consider ca si-au aratat clasa. Nu stiu cine le mai vedea in finala, au reusit sa castige cursa. Oricum, pentru cine s-a uitat la cele 4 echipaje in mod subiectiv, probabil si-a pierdut cativa ani din viata.

neacaisa
neacaisa  •  30 Iulie 2024, 12:59

e chiar asa de greu sa dati la timp rezultatele? intre timp s-au terminat toate concursurile.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează