SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

VIDEO+FOTO Cum va arăta noul bazin olimpic „David Popovici” » Investiție de 28 de milioane de euro: „M-a impresionat o declarație a lui David. Acum sunt pe șantier”

Proiectul bazinului olimpic „Davi Popovici” din Cluj +11   FOTO
Proiectul bazinului olimpic „Davi Popovici” din Cluj

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 10:12 / Actualizat sambata, 03 august 2024 10:47

Reacție promptă din mediul politic, după discursul-manifest al lui David Popovici de la Jocurile Olimpice. Emil Boc (57 de ani), primarul PNL din Cluj-Napoca, s-a filmat pe șantier în timp ce anunța că bazinul olimpic aflat în construcție în municipiul său va purta numele lui David Popovici.

Anunțul lui Emil Boc vine la 2 zile de la discursul-manifest al lui David Popovici, în care campionul olimpic s-a plâns de infrastructura precară din România.

GALERIE FOTO. Cum va arăta noul bazin olimpic „David Popovici” din Cluj

+6 FOTO

„Acest bazin olimpic va fi pe trei niveluri și va putea găzdui diferite competiții la nivel național și mondial, pentru că are dimensiuni olimpice. În egală măsură, bazinul va fi dedicat sportului de masă, dar și performanței.

Clujenii merită o astfel de infrastructură și sunt convins că vor practica înotul. Vor exista gradene pentru 1.000 de spectatori, iar lucrările sunt prognozate a se finaliza la finalul lui 2025. Voi propune ca acest bazin să se numească «Bazinul Olimpic David Popovici»”, ca o formă de respect pentru reușitele lui, pentru România”, a declarat Emil Boc, citat de news.ro.

„David inspiră pe oricine că se poate reuși. M-a impresionat profund mesajul lui, când a spus «Dacă eu am reușit, și voi puteți reuși»”, a explicat Boc.

VIDEO. Emil Boc a prezentat stadiul lucrărilor de la Bazinul Olimpic din Cluj-Napoca

„Până în acest moment, s-au făcut lucrări de excavare și decopertare a terenului. Au fost excavați aproximativ 100.000 de metri cubi de pământ. S-au pregătit fundațiile de lucru pentru a se putea amplasa piloții forați pentru stabilizarea terenului”, a mai precizat Boc, într-o filmare postată pe contul lui de Facebook.

Construcția bazinului a început în primăvara lui 2024 și are un cost estimativ de 28 de milioane de euro. Bazinul va fi amplasat în Cluj-Napoca, în zona Borhanci. Complexul de natație va include un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri și trei jacuzzi. Complexul este finanțat din bugetul local.

Discursul-manifest al lui David Popovici de la Jocurile Olimpice de la Paris: „Medaliile aș vrea să însemne mai multă atenție către sport”

După ce a câștigat medalia de bronz în proba de 100 de metri liber, David Popovici a criticat lipsa infrastructurii sportive, dar și lipsa condițiilor optime de antrenament pentru sportivi.

„Medaliile aș vrea să însemne mai multă atenție către sport. Nu doar către înot, dar fără sport nu prea avem cum să evoluăm așa mult. Sigur, avem destul de multe probleme la noi în țară, dar faptul că se investește prea puțin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi cel mai bun ambasador al țării. Oamenii care sunt la conducere știu treaba asta. Trebuie să punem cu adevărat presiune.

În timpul iernii, când e frig la Lia Manoliu, se pune un balon în care dacă intri și stai mai mult de 3 minute te sufoci. Noi acolo ne antrenăm! Sunt promisiuni de ani de zile, cum e și cu Patinoarul, cum sunt alte bazine și arene în stadiul de proiect. Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene, săli pentru tot felul de sporturi... mai greu”, a transmis David Popovici.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (40)
zb59
zb59  •  04 August 2024, 02:08

Ce libidinos piticul de Cluj!

prodanka
prodanka  •  03 August 2024, 23:52

No bine, că nu-i zice David Copperfield.

distopium
distopium  •  03 August 2024, 23:36
Postat de rumunek pe 03 August 2024, 16:24

Tocmai această propunere de denumire a bazinului arată că Boc nu a înțeles nimic din declarațiile lui David Popovici. Dar știam acest lucru deja despre Boc, l-a confirmat chiar tatăl său în timpul unei campanii electorale.

Si totusi David Popovici a dat like postarii in care Boc a anuntat ca vrea sa denumeasca bazinul "David Popovici". Poate ca, dincolo de sensibilitatile politice ale unora, David se bucura ca unii primari investesc serios in infrastructura sportiva.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează