SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS DE MASĂ

CORESPONDENȚĂ GSP DIN PARIS Bernadette Szocs a părăsit proba de simplu de la Jocurile Olimpice după o înfrângere clară în „infernul” din Expo Porte de Versailles » Cum s-a trăit meciul în sală

Bernadette Szocs a părăsit Jocurile Olimpice / Sursă foto: Imago Images
Bernadette Szocs a părăsit Jocurile Olimpice / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 31 iulie 2024 16:57 / Actualizat miercuri, 31 iulie 2024 18:44

Bernadette Szocs a fost eliminată din proba individuală de la Jocurile Olimpice, părăsind concursul de simplu în „optimi”, după înfrângerea clară suferită în fața austriecei Sofia Polcanova, scor 0-4 la seturi (10-12, 4-11, 11-13, 9-11). Ea va continua la Paris alături de echipa feminină a României, care debutează la Paris pe 5 august.

N-a fost deloc ușor pentru Berni să-și găsească focusul în atmosfera fierbinte creată de publicul din Expo Porte de Versailles, cel mai important centru de expoziție din Paris, reamenajat pentru competițiile de tenis de masă de la Jocurile Olimpice.

Patru meciuri se desfășurau în paralel în complexul din sud-vestul Parisului, iar în unul dintre ele lua parte francezul Felix Lebrun, adolescentul de 17 ani susținut cu frenezie de peste 4.000 de compatrioți, majoritatea manifestându-se la fel de zgomotos ca la un meci de fotbal.

Bernadette Szocs, eliminată în „optimi” la Jocurile Olimpice » Ambient dificil, adversară complicată

Tribunele improvizate se zguduiau la fiecare punct câștigat de tânărul Lebrun, creând o atmosferă de vacarm la masa de lângă, unde Bernadette Szocs lupta pentru un loc în „sferturi” cu Sofia Polcanova. O adversară complicată pentru Berni, care o învinsese pe jucătoarea noastră în toate cele trei meciuri directe de până acum.

Istoricul celor două a cântărit mult astăzi, căci jucătoarea din Austria a lăsat impresia că deține răspunsuri pentru orice strategie la care Bernadette a apelat pe durata întâlnirii.

Szocs nu și-a găsit nivelul pe care spera să-l acceseze, a greșit destul de mult, iar austriaca s-a impus în majoritatea schimburilor lungi, fărâmițând chirurgical încrederea și-așa diminuată a jucătoarei noastre.

Bernadette Szocs a părăsit proba de simplu de la Jocurile Olimpice după o înfrângere clară în „infernul” din Expo Porte de Versailles » Cum s-a trăit meciul în sală
Bernadette Szocs la Jocurile Olimpice de la Paris, foto: Imago

Românca a avut șansele ei în actul inaugural, însă cea care a avut mai multă luciditate în momentele cheie a fost Polcanova, austriaca impunându-se la capătul unui set strâns, 12-10.

Oricât ar fi încercat, Szocs nu și-a găsit reperele nici în cel de-al doilea set, în care adversara sa a fost de departe jucătoarea mai inspirată. Ostilitățile au curs într-o singură direcție, iar tabela arăta un descurajant 4-11 la încheierea celei de-a doua secvențe a partidei.

Bernadette Szocs părăsește proba de simplu la Jocurile Olimpice după o înfrângere clară în „infernul” Expo Porte de Versailles

Bernadette știa importanța psihologică a setului trei, ultima punte de care se putea agăța pentru a îndrăzni să viseze la un come-back.

A fost cel mai bun set al ei, cu mai puține greșeli neforțate și o abordare vizibil mai ofensivă. Însă nici această rețetă n-a fost de-ajuns pentru Bernadette. Polcanova a dat dovadă de sânge rece și a neutralizat până la urmă tentativa de revenire a româncei.

A fost 13-11 pentru austriacă, iar perspectivele se îngustau tot mai mult pentru singura reprezentantă a noastră aflată în continuare în competiția de simplu.

Setul patru a înceut pe ritmurile „La Marseillaise - ipostază pe care am mai văzut-o și la alte sporturi - cu publicul conectat întru totul la masa 2, unde francezul Lebrun purta lupte grele cu „veteranul” neamț Dimitrij Ovtcharov. Gălăgia din sală era tot mai greu de suportat, iar scorul de pe tabelă nu ajuta nici el la confortul interior al lui Berni.

Cu încrederea la minimum, Szocs s-a văzut condusă rapid de adversara sa, care n-a mai scăpat conducerea până la final. Austriaca și-a adjudecat și cel de-al patrulea set, 11-9, aventura lui Bernadette la Jocurile Olimpice, în proba de simplu, încheindu-se aici.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (17)
neacaisa
neacaisa  •  01 August 2024, 10:42
Postat de constantin_dejanovici pe 31 Iulie 2024, 19:03

Prima decepție majoră de la această ediție - Bernadette, dincolo de istoricul întâlnirilor directe, era cea mai bine cotată jucătoare non-asiatică din turneu. Dacă trecea de Polcanova, ar fi întâlnit-o în sferturi pe Chen, cu care istoricul întâlnirilor era mult mai echilibrat. Mai avem în concurs echipa, poate acolo reușim ceva.

astea cu medalie la tenis de masa sunt doar vise, nu vreun obiectiv ancorat in realitate, realist vorbind jucatoarele din asia sunt la cu totul alt nivel.

arhiducele
arhiducele  •  01 August 2024, 09:39
Postat de unurtr pe 31 Iulie 2024, 20:32

Ce antrenor îți mai trebuie la vârsta ei? Că doar nu o învață acum să dea cu paleta în minge? Este ping pong, nu chirurgie! Dacă te dai mare influenceriță pe Instagram of of cam uiți că mai ești și sportivă! Dar dacă te dai mare olimpică, mai vrei antrenor la vârsta ta să te învețe să dai cu paleta în minge?

Un antrenor o învață până la meci loviturile, în timpul meciului îi spune cum să lovească și unde. Aia nu știe să facă selecționerul. Atunci cum să ai rezultate. Filimon bătrânul da, e antrenor. Restul ar cam trebui să plece. Nu e așa Cristinel?. Lasă cumetriile că avem potențial la băieți, dar nu cu antrenorii ăștia puși cu pile. Le-a ajuns cât ai supt de la stat.

unurtr
unurtr  •  31 Iulie 2024, 20:32
Postat de arhiducele pe 31 Iulie 2024, 18:49

Meci slab făcut. Sprijin ZERO din partea antrenorului. Nu știu, adică știu, cine îi ține pe bară pe singurii antrenori din România care nu au rezultate și sunt tot acolo orice ar face. Filimon jr și Seni sunt ținuți de la famiglia și nu răspund cu postul de vreo 10 ani minim. La mai mulți.

Ce antrenor îți mai trebuie la vârsta ei? Că doar nu o învață acum să dea cu paleta în minge? Este ping pong, nu chirurgie! Dacă te dai mare influenceriță pe Instagram of of cam uiți că mai ești și sportivă! Dar dacă te dai mare olimpică, mai vrei antrenor la vârsta ta să te învețe să dai cu paleta în minge?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează