SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024 / TENIS DE MASĂ

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu s-au oprit în „sferturi” la dublu mixt: „Sunt foarte dezamăgită, lumea aștepta o medalie” + „E dureros, chiar foarte dureros”

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs în acțiune la Jocurile Olimpice 2024 Foto: Imago
Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs în acțiune la Jocurile Olimpice 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 28 iulie 2024 20:18 / Actualizat duminica, 28 iulie 2024 22:30

Bernadette Szocs (29 de ani) și Ovidiu Ionescu (35 de ani) au fost învinși în sferturile de finală ale probei de dublu mixt la tenis de masă de perechea sud-coreeană Yubin Shin-Jonghoon Lim cu 4-0 (13-11, 11-8, 11-8, 11-8).

Una dintre probele în care lumea își depozitase speranțele pentru o medalie la tenis de masă era cea de dublu mixt. Inclusiv protagoniștii, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu, investiseră energie și dorință, mai ales după ce se calificaseră în sferturile de finală și se apropiaseră de podium.

În fața unei săli South Paris 4 cu tribunele ticsite de oameni, românii au avut un prim set extrem de competitiv. Unul pe care apoi Berni l-a identificat drept o posibilă cheie a partidei. Au condus, însă le-a alunecat din palme după un final încins, 11-13.

Bernadette Szocs: „Asiaticii, când câștigă primele două seturi, prind mare încredere”

„Din păcate, am ratat primul set, care a făcut diferența foarte mare, pentru că asiaticii în general, când câștigă primele două seturi, prind mare încredere. Și nu au mai greșit, nu au făcut greșeli ușoare. Nu i-am mai putut surprinde atât de ușor cu tactica pe care ne-am propus-o”, a explicat ea la final, la zona mixtă.

Următoarele acte au fost de luptă și s-au încheiat cu un scor identic, 11-8 în favoarea sud-coreenilor. Ai noștri au sperat până la ultimul punct, au trimis cu sete mica minge albă căutând mereu lovitura cea mai bună, însă până la urmă totul s-a curmat cu un țipăt scurt al adversarilor.

Berni și Ovidiu s-au îmbrățișat, iar din acel moment a început procesul de digerare a ceea ce s-a întâmplat, unul dificil.

Bernadette Szocs: „După Jocurile Olimpice cu siguranță voi suferi mai mult”

„Am fost foarte aproape. Din păcate, chiar dacă s-a terminat 4-0, nu a fost chiar așa, pentru că toate seturile au fost foarte strânse, de fapt putea să fie 4-0 și pentru noi. Asta este, chiar dacă nu ni s-a îndeplinit visul, sper să mi-l îndeplinesc pe proba de simplu sau pe echipe”, a spus Szocs, vizibil afectată, aprope de marginea lacrimilor.

Și ea a confirmat acea speranță așezată în această probă. „Sinceră să fiu, prima probă la care mă așteptam să iau medalie era cea de dublu mixt, pentru că facem echipă de foarte mult timp și la ediția trecută am fost foarte aproape, tot pe locul cinci am terminat, ca și acum. Speram la medalie, dar acum nu mai avem ce să mai facem. Din păcate, trebuie să las trecutul și să mă focusez pe ceea ce a mai rămas”, a admis ea.

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu s-au oprit în „sferturi” la dublu mixt: „Sunt foarte dezamăgită, lumea aștepta o medalie” + „E dureros, chiar foarte dureros”
Bernadette Szocs la antrenamente FOTO Raed Krishan

„O să încerc să analizez ce am făcut, ce am greșit, apoi voi încerca să antrenez ceea ce nu mi-a mers foarte bine. Sunt o sportivă foarte puternică, de fiecare dată am știut să las deoparte ceea ce mă rănește. După Jocurile Olimpice cu siguranță voi suferi mai mult decât sufer acum”, a încheiat ea.

Ovidiu Ionescu: „Am nevoie de câteva ore să diger”

La rândul său, Ovidiu Ionescu a analizat la cald ceea ce s-a întâmplat. „Nu știu dacă am fi câștigat primul set ar fi dus la victoria noastră. Ai nevoie să te ții de ei, să nu ia un avans de 2-0 la seturi, pentru că după aceea ei se dezlănțuie”, a confirmat el ceea ce spusese colega sa,

„Pentru ei presiunea dispare și joacă ca la un antrenament aproape. Noi cred că am etalat un joc foarte bun de durata întregului meci, dar în momentele-cheie au avut răspunsurile mai bune”, a dezvoltat Ovidiu.

Clar este o dezamăgire mare, pentru că am avut tragerea pe care ne-am dorit-o, adversarii pe care aproape ni i-am dorit, eram într-o formă foarte bună amândoi, și să pierdem cu 4-0 este foarte dureros

– Ovidiu Ionescu

Ionescu este însă optimist în continuare. „Nu s-a pierdut singura șansă la medalie a tenisului de masă românesc, dar clar șansele mai mari sunt de partea fetelor. La băieți nu se știe, întotdeauna pot apărea surprize, însă fetele au două șanse, nu una, de a obține medalii. Luni voi intra la simplu, să vedem cum reușesc să adorm, pentru că asta nu va fi simplu. Am nevoie de câteva ore să diger, asta mă doare. E dureros, chiar e foarte dureros”, a încheiat el.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dan Șucu și Gică Hagi au bătut palma! Rapid, primul mare transfer pentru Șumudică
Superliga
Dan Șucu și Gică Hagi au bătut palma! Rapid, primul mare transfer pentru Șumudică
„Să ne faceți statuie!” » 26 de ani mai târziu, dorința lui Gică Hagi a fost îndeplinită! Monumentul a fost inaugurat astăzi
Nationala
„Să ne faceți statuie!” » 26 de ani mai târziu, dorința lui Gică Hagi a fost îndeplinită! Monumentul a fost inaugurat astăzi
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (4)
rocky3
rocky3  •  29 Iulie 2024, 10:38

Asta este, ați luptat exemplar dar așa e sportul; Unii câștigă, altii pierd. Mergeti mai departe cu capul sus! Succes!

Riou
Riou  •  28 Iulie 2024, 21:29

Pacat, aveau teoretic cea mai buna sansa la medalie la tenis pe masa pentru ca n-ar fi fost nevoiti sa joace meci pentru locul 3, la echipe feminin si daca ajunge in semifinale de pe culoarul pe care il avem mi-e teama ca terminam pe 4.

dobrin
dobrin  •  28 Iulie 2024, 21:16

N-are nimic, Bernie, te iubim chiar daca ai pierdut ;)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează