SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ATLETISM

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS Bianca Ghelber a ratat clasarea între primele opt în finala de la aruncarea ciocanului, încheind pe 9! » „Știți ce regret? Că s-ar fi putut lua medalie cu un rezultat foarte mic”

Bianca Ghelber este la a patra ediție de Jocuri Olimpice FOTO Raed Krishan
Bianca Ghelber este la a patra ediție de Jocuri Olimpice FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 06 august 2024 22:31 / Actualizat marti, 06 august 2024 22:50

Bianca Ghelber a concurat în această seară, pe Stade de France, în finala de la aruncarea ciocanului. Sportiva în vârstă de 34 de ani, pentru a patra oară în carieră la Jocurile Olimpice, nu a reușit să se claseze între primele opt. A ratat prima aruncare, apoi, în următoarele două încercări, a trimis la 72,24 m, respectiv 72,36. A ocupat în final locul 9.

Participarea Biancăi Ghelber (34 de ani) la a patra ediție a Jocurilor Olimpice din carieră s-a încheiat cu locul al 9-lea în ultimul act, cea mai bună aruncare a ei fiind din a treia încercare, 72,36 m. A intrat un pic timorată, depășind spațiul alocat aruncărilor valide, apoi nu a putut să se redreseze suficient într-o întrecere în care totuși nu au abundat aruncările spectaculoase.

Cel mai bun rezultat al româncei, 74,21 m, a fost reușit în 2021. Unul mai apropiat sau chiar în jur de 73,00 i-ar fi dat șansa să mai trimită bila de fier de trei ori și să obțină o poziție precum cea de la Tokyo, când a încheiat competiția în poziția a 6-a.

Totuși, acest loc 9 ocupat în finală nu i-a schimbat dispoziția atletei. Surâzătoare în declarațiile oferite reporterilor români, Bianca Ghelber susține că are un singur regret.

Bianca Ghelber: „Los Angeles? Nu se știe! Niciodată nu spun niciodată!”

„Chiar nu sunt supărată, sunt mulțumită de tot ce mi s-a întâmplat până acum. Cred că lucrurile se întâmplă atunci când trebuie, nu când ne dorim noi. Știți ce regret? Că s-ar fi putut lua medalie cu un rezultat foarte mic, cu 74,00... Dar așa a fost să fie. Așa e în viață, mai cazi, te mai ridici.

Concurența n-a fost puternică, numai că n-am fost eu în formă, aici a fost problema. Îmi pare rău, cred că puteam lua medalie cu un rezultat foarte bun.

74,06 metrieste rezultatul cel mai bun reușit în acest sezon de Bianca Ghelber, în aprilie, la Nairobi

Nu cred că am prins cea mai bună zi, asta cred. Nu poți fi continuu robot, dar mergem mai departe. Sunt sănătoasă, familia mă așteaptă. Fetița și soțul au fost în tribună și m-au susținut. Los Angeles? Nu se știe! Niciodată nu spun niciodată! Cred că dacă e să fie, va fi. Vedem ce ne rezervă viitorul”, a încheiat Bianca.

Atmosfera? A fost superb! Pe stadion, parcă ești în altă lume. Toate Olimpiadele la care am participat au fost la superlativ, chiar n-am cuvinte - Bianca Ghelber

UPDATE | Bianca Ghelber nu merge în finala de 8

  • La cea de-a treia aruncare, Bianca Ghelber a trimis la 72,36 metri. Mai bine decât la precedenta, dar insuficient pentru a se clasa între primele 8. Atleta din Roman se oprește aici.
  • Bianca Ghelber nu mai greșește și trimite bila la 72,24 metri, la cea de-a doua încercare. Peste rezultatul din calificări și, temporar, locul 8 în clasamentul live! Va mai beneficia de o ultimă aruncare pentru a-și îmbunătăți rezultatul curent.
  • Aruncare nevalidă! Bianca Ghelber a început cu o ezitare finala, ratând prima aruncare. Concret, bila nu a aterizat în sectorul desemnat. Vor mai urma alte două încercări ale reprezentantei României. E nevoie de o aruncare validă pentru a puncta în clasament.

***

Știrea inițială: Bianca Ghelber s-a calificat în finala olimpică de aruncare a ciocanului cu al 11-lea rezultat

Bianca Ghelber a concurat în prima grupă de calificare, A, la aruncarea ciocanului, una în care au luat startul 15 sportive. Românca trimis bila la 71,42 metri din prima încercare, a depășit-o pe a doua, iar din a treia a reușit 71,34. Baremul pentru a-și asigura prezența direct în ultimul a fost de 73,00 m.

„Am trăit cu multe emoții aceste clipe, dar sunt bucuroasă că m-am calificat în finală. Mă bucur că m-am calificat în primele 12. În finală va fi alt concurs.

Sper ca acolo să mă autodepășesc, să prind ziua cea mai bună, să fiu în formă maximă și să îmi fac record personal. Asta îmi doresc din tot sufletul!”, a declarat Ghelber, după ce a pătruns în ultimul act de la Paris.

Bianca este pregătită de antrenoarele Mihaela Melinte și Ana Mirela Țermure.

Bianca Ghelber s-a clasat pe locul 6 la Tokyo

Cea mai bună aruncare reușită de Bianca Ghelber în carieră a venit la JO de la Tokyo, când medaliata cu aur de la Europenele de la Munchen, din 2022, a reușit să arunce la 74,18 metri. Bianca a fost campioană mondială de juniori în două rânduri, atât la U18, cât și la U20. Mai are în palmares o medalie la Europeanul sub 20 de ani și una la Europeanul sub 23 de ani.

Bianca participă la cea de-a patra ediție a Jocurilor Olimpice, după 2008, 2012 și 2020. Cea mai bună clasare a venit la Tokyo, locul 6.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Penaltyuskas și geniul etern al lui „Il Luce”! România rezolvă pe final „puzzle-ul” Lituania și conduce detașat grupa din Liga Națiunilor!
Nationala
Penaltyuskas și geniul etern al lui „Il Luce”! România rezolvă pe final „puzzle-ul” Lituania și conduce detașat grupa din Liga Națiunilor!
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani
Superliga
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  07 August 2024, 09:35
Postat de ta_vic_2004 pe 07 August 2024, 08:28

NU a ratat nimic! Faptul ca s-a clasat pe locul 9 este o mare performanta. Ratare era daca nu o vedeam la olimpiade.

A ratat totusi prima aruncare :))

ta_vic_2004
ta_vic_2004  •  07 August 2024, 08:28

NU a ratat nimic! Faptul ca s-a clasat pe locul 9 este o mare performanta. Ratare era daca nu o vedeam la olimpiade.

MaxiP
MaxiP  •  06 August 2024, 23:59

Cred ca toti am observat rezultatul cu care s-a luat medalia de bronz si tentatia e sa spui ca s-a ratat o sansa. Totusi, probabil exista un motiv pentru care s-a obtinut medalia cu un rezultat mai modest, clasarea e mai slaba decat la ultimele 3 concursuri mondiale. Iar pe langa asta, totusi avea nevoie de un nou PB pentru podium. Nu cu mult peste cel vechi, dar n-a aruncat niciodata in cariera 74,27 metri. Concursul e concurs, conteaza ce faci in ziua finalei comparativ cu ceilalti, nu potentialul de concurs sau cat ai aruncat la 90% din concursuri. Una peste alte a fost foarte departe de podium, iar clasarea sub ce reusise in ultimii ani. Insa e un rezultat notabil, o performanta laudabila cu o noua finala olimpica si de talie mondiala, merita felicitari.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close