SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

EXCLUSIV Bombă în ”dosarul Sabrina Voinea”! Gimnasta a atacat decizia TAS la Tribunalul Federal Elvețian » Ce au cerut cei 5 avocați ai gimnastei

Sabrina Maneca-Voinea // foto: Raed Krishan (GSP)
Sabrina Maneca-Voinea // foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat luni, 26 august 2024 21:09 / Actualizat marti, 27 august 2024 10:12

Ana Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice după decizia TAS, dar Sabrina Voinea nu renunță, a aflat Gazeta Sporturilor. Sabin Gherdan face parte din echipa de 5 avocați care a lucrat pentru ca „dosarul Sabrina Voinea” să ajungă la Tribunalul Federal Elvețian. E ultima instanță la care constănțeanca ar putea obține medalia la sol.

Continuă povestea scandalului medaliilor olimpice de la gimnastică, în competiția de sol, la Paris. Iar saga intră într-o altă fază!

Sabrina Voinea nu se mulțumește cu decizia TAS, care nu i-a dat satisfacție în sensul de a primi și ea bronzul, alături de Ana Maria Bărbosu. Prin urmare, prin avocați, a atacat acum hotărârea la Tribunalul Federal Elvețian, ultima instanță la care constănțeanca ar mai putea apela spre a răsturna sentința TAS.

Sabin Gherdan, avocatul Sabrinei Voinea: „Insistăm pentru o înțelegere amiabilă între părți”

Sabin Gherdan e unul dintre apărătorii Sabrinei. El confirmă pentru Gazeta Sporturilor demersul înregistrat la Tribunalul Federal:

„E o procedură efectuată în numele FRG și al Sabrinei Voinea. Termenul limită pentru atacarea deciziei TAS era 13 septembrie, dar am vrut să facem mai repede acest pas, să fim primii. Sperăm în continuare să se ajungă la o modalitate amiabilă de rezolvare a acestui caz în sensul ca toate cele trei gimnaste să primească medalia de bronz, un punct de vedere pe care l-am susținut de la început”.

Completează: „E normal ca partea care a greșit să-și asume erorile dovedite. S-a creat o situație traumatică pentru cele trei gimnaste și sperăm să existe deschidere în sensul unui agreement pentru ca un bronz să-i revină și Sabrinei”.

Bombă în ”dosarul Sabrina Voinea”! Gimnasta a atacat decizia TAS la Tribunalul Federal Elvețian » Ce au cerut cei 5 avocați ai gimnastei
Avocatul Sabin Gherdan lucrează de la început în dosarul Sabrinei Voinea

Verdictul Tribunalului Federal poate veni după câteva luni

Din echipa de avocați a Sabrinei Voinea va face parte și Mădălina Diaconu, un reputat specialist în drept sportiv internațional, membru al unui cabinet elvețian.

De asemenea, pentru același demers au mai colaborat încă trei avocați români: Gheorghe Buta, Octavian Popescu și Bogdan Foloștină. În plus, COSR a sprijinit demersurile de față prin servicii de consiliere sportivă

Decizia finală a Tribunalului Federal va trebui însă așteptată probabil câteva luni. „Posibil până la sfârșitul anului să avem o soluție, posibil să se întindă și mai mult, depinde de mai mulți factori”, a conchis Sabin Gherdan pentru GSP.

Bombă în ”dosarul Sabrina Voinea”! Gimnasta a atacat decizia TAS la Tribunalul Federal Elvețian » Ce au cerut cei 5 avocați ai gimnastei
Sabrina Voinea finala olimpică la sol Paris 2024 Foto: Raed Krishan (Paris)

Ce s-a întâmplat în lupta pentru medalia de bronz în proba de sol de la Jocurile Olimpice

  • Ana Maria Bărbosu a terminat pe 4 în finala la sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina a fost pe 5. Cele două au fost nemulțumite de cum au fost punctate de arbitri;
  • Ana Maria Bărbosu a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-a acordat punctajul suficient pentru a o întrece pe româncă;
  • Sabrina Voinea a fost depunctată, o decizie considerată greșită de aceasta, din cauza unor imagini văzute din unghiuri incorecte de către arbitri;
  • Federația Română de Gimnastică a cerut la TAS 3 medalii de bronz: una pentru Ana Maria Bărbosu, una pentru Sabrina Voinea și una pentru Jordan Chiles;
  • TAS a decis pe 10 august ca Ana Maria Bărbosu să primească medalia de bronz.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Superliga
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
Campionate
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile
Europa League
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (33)
cashbuz
cashbuz  •  27 August 2024, 17:37
Postat de daniaania pe 27 August 2024, 09:05

Ești praf și habar nu ai dar scrii pe aici. Daca se accepta contestația Sabrinei(și pe bună dreptate că a fost penalizata aiurea) americanca nu mai are nicio șansă, așa se poate întoarce din nou medalia in state.

Vezi că ți-a intrat în ochi praful. Te cam dai rotundă, dar na, același comportament ca mămica, oi fi chiar ea? Nu neg că e posibil să nu fie corect, dar circul e prea mare, mult prea mare, multe tânguiri și alte arătări cu degetul în toate părțile. Dacă nu suporți alte păreri încearcă la TAS, poate primești drepturi depline asupra subiectului.

Numeuser
Numeuser  •  27 August 2024, 16:58
Postat de Numeuser pe 26 August 2024, 22:15

*** Iar fata asta să își vadă de viața ei, dacă a retras-o mămicuța din gimnastică, oricum se pare că nu pricepe prea bine cum e cu sistemul de punctaj.

Pe bune, gesepe, ați cenzurat partea în care criticam calitatea actului jurnalistic? Acolo ați ajuns, nene? Păi nu sunteți la pământ, sunteți sub el.

TraianX
TraianX  •  27 August 2024, 13:28

Au dreptate, foarte bine au facut. De aceea o ducem cu nivelul de trai la cel mai jos nivel ca sunt multi care in loc sa lupte pentru drepturile lor aleg pozitia ghiocelului, dar mai si jignest ca niste suburbani.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează