Articol de Remus Dinu - Publicat joi, 25 iulie 2024 22:45 / Actualizat joi, 25 iulie 2024 22:52
Lăcrămioara Perijoc, unica reprezentantă a boxului românesc la Jocurile Olimpice, și-a aflat, joi, adversara din runda secundă a tabloului de concurs al categoriei 54 kg. Pugilista în vârstă de 30 de ani are primul tur liber, urmând ca prima ei oponentă să se stabilească pe 27 iulie.
Au fost primele emoții pronunțate pentru Lăcrămioara Perijoc de la sosirea în capitala Franței.
Sportiva antrenată de Mihaela și Adrian Lăcătuș, care o are alături la Paris și pe Claudia Nechita, sparing-partner-ul său, s-a pregătit în ultimele zile în Sala „Max Rousie”, iar astăzi a stat cu ochii pe tragerea la sorți.
Lăcrămioara Perijoc își știe adversara din turul II
Cum în primul tur va beneficia de un „bye”, unica necunoscută era rivala care îi va ieși în cale în turul secund. Iar aceasta va fi învingătoarea duelului dintre italianca Sirine Charaabi și Enkhjargal Munguntsetseg, reprezentanta Mongoliei.
Lăcrămioara va boxa pentru un loc în „sferturi” pe 30 iulie, în Arena „Paris Nord”. Până atunci, pregătirile continuă în compania celor doi antrenori și a Claudiei Nechita, un punct de sprijin în cariera pugilistei din Rădăuți.
„Nu e doar bătaie! Doar tu simți cu adevărat propriile tale lupte”
Perijoc și-a spus povestea într-un interviu extins acordat Gazetei Sporturilor înaintea plecării la Paris, în care a vorbit pe larg despre provocările, prejudecățile și încercările care au însoțit-o în călătoria de 10 ani în boxul profesionist.
Campioană europeană în 2019 și vicecampioană mondială în 2022, aceasta a discutat deschis despre bătăliile nevăzute pe care a fost nevoită să le poarte în drumul spre performanță:
„Sunt foarte multe lecții în acest sport. În primul rând, am lucrat foarte mult cu mine, pentru că prin acest sport mi-am dat seama ce credințe am, ce limitări am, ce spune mintea mea înaintea unui meci, după un meci.
Toate acestea te învață, te călesc, te formează ca om. Sunt foarte multe lucruri... Am învățat cum să iau decizii, mai întâi să le gândesc, să nu le iau pripit, să am răbdare.
Mi-am dezvoltat foarte multe calități, nu este doar bătaie! E simplu să vezi din exterior și spui: «Se bat», dar până să ajungi să faci acea bătaie e foarte multă muncă”.
Nu-mi dau seama dacă apropiații știu exact cât de dur poate fi un meci, cât de dureroase pot fi unele lovituri sau cât de dureros este să pierzi un meci. Sunt niște lupte care se duc între tine și ceea ce faci tu, iar ceilalți nu pot înțelege cum le trăiești tu cu adevărat.
Ei îți pot spune: «Felicitări, bravo, îmi place de tine, ce bună ești!» sau «Nu-i nimic că ai pierdut, oricum ești a noastră»... Dar tu ai propriile tale lupte pe care le duci acolo, doar tu le simți cu adevărat.
- Lăcrămioara Perijoc
Fazele finale se dispută într-un cadru inedit, pe „Suzanne-Lenglen”
Arena Suzanne-Lenglen din Paris va găzdui meciuri de box la Jocurile Olimpice din 2024. Aceasta va fi una dintre locațiile utilizate pentru competițiile olimpice, diversificând astfel utilizarea tradițională a acestei arene, cunoscută în principal pentru meciurile de tenis. Acolo vor avea loc meciurile pentru medalii la toate categoriile de greutate.
Presa din Scoția, prima reacție despre jocul făcut de Ianis Hagi + Nota după Rangers - Dundee
Mutare-șoc în tenis: Novak Djokovic va fi antrenat de fostul lui mare rival!