SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024 / CANOTAJ

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS Ce-și doresc acum Simona Radiș și Ancuța Bodnar: „Să bem o cafea lângă turnul Eiffel, să mâncăm un croissant și să ne bucurăm de priveliște”

Ancuța Bodnar și Simona Radiș Foto: Raed Krishan
Ancuța Bodnar și Simona Radiș Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 05 august 2024 15:19 / Actualizat luni, 05 august 2024 15:19

Triple medaliate olimpice, la Tokyo 2020 și Paris 2024, Simona Radiș și Ancuța Bodnar așteaptă acum cu nerăbdare vacanța, iar pe termen lung se gândesc că totalul distincțiilor Elisabetei Lipă „nu este atât de departe”.

Zilele de concurs, fierbinți sau ploioase în aer, au rămas în urmă. Acum parcă toți mușchii caută un pic de răgaz după efort și trimit semnale: vrem vacanță! Și mintea la fel, gândurile se îndreaptă spre întoarcerea acasă, spre pauza meritată.

Pentru Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medaliile atârnă greu și frumos la gât. Sunt două de la Paris, aur la 8 plus 1 rame și argint la dublu vâsle. Acasă stă și cea de aur de la Tokyo, tot la dublu vâsle.

După două zile de la ultima cursă, lucrurile s-au mai așezat sau încă e multă emoție? „Mi se pare că e multă agitație, nu emoție, fiindcă am avut multe activități”, spune Simona.

„Am alergat așa, dintr-o parte în alta și am dormit puțin, dar a trebuit să ne sacrificăm un pic în urma unor astfel de rezultate. Abia de acum vor începe apele să se calmeze și vom începe și noi să avem mai mult timp liber, să ne bucurăm cu adevărat de reușita noastră”, a adăugat ea pentru GSP.

Ancuța Bodnar: „O să vizităm Parisul, să facem poze la obiectivele turistice importante împreună cu medaliile”

Până la revenirea acasă, care se va produce miercuri, 7 august, după-amiază, fetele au o bucățică de timp de petrecut în capitala Franței. „O să vizităm Parisul, să facem câteva poze la obiectivele turistice importante împreună cu medaliile și cred că este cel mai frumos mod de relaxare”, explică Ancuța.

Iar Simona detaliază: „Obiectivul este să ajungem la o cafenea la piciorul turnului Eiffel, să o bem împreună, să mâncăm un croissant și un macaron și să ne bucurăm de priveliște”.

A fost o perioadă intensă de cantonamente, antrenamente, alte concursuri, care a culminat cu Jocurile Olimpice. Acum urmează pauza. „E nevoie disperată de pauză și relaxare. Abia așteptăm să ajungem în țară, să o pornim spre casele noastre, să pornim spre părinți, să uităm puțin de canotaj și de sport fiindcă avem nevoie să ne deconectăm, ca apoi când vom reveni, să putem începe, să o luăm de la zero și să construim”, spune Radiș.

După participarea la cele două ediții, Tokyo și Paris, cât cântăresc oare cele trei medalii pentru ele – nu la propriu.

Simona Radiș: „Recordul doamnei Elisabeta nu este atât de departe și pare mai ușor de bătut”

„Cântăresc foarte mult pentru că sunt rezultate foarte muncite, au fost perioade dificile prin care am trecut pentru a aduce aceste rezultate și înseamnă imens”, sintetizează Bodnar.

Ce-și doresc acum Simona Radiș și Ancuța Bodnar: „Să bem o cafea lângă turnul Eiffel, să mâncăm un croissant și să ne bucurăm de priveliște”
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, argint la Jocurile Olimpice de la Paris / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

„Făcând o glumă, înainte aveam o medalie de aur la Jocurile Olimpice și mi se părea un lucru minunat. Și, că sunt trei, realizez că recordul doamnei Elisabeta nu este atât de departe și pare mai ușor de bătut”, spune Simona, referindu-se la cele opt distincții ale Elisabetei Lipă, 8 în total, 5 de aur, două de argint și una de bronz, cucerite între 1984 și 2004.

Ancuța completează râzând: „La Los Angeles încă două și... ”. Nu se gândesc însă atât de profund la ediția programată peste 4 ani. „O luăm treptat. Încă este departe, vedem ce ne rezervă viitorul”, spune prudent Simona.

Au strâns deja o grămadă de medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Campionate Europene de seniori, 16 Radiș, 13 Bodnar. O colecție numai bună de expus.

Eu o să le pun într-un suport, în formă de hartă, dar cred că o să fie doar cele importante, de la Jocuri Olimpice, Mondiale și Europene”, dezvăluie Ancuța.

„Și eu urmează să fac un proiect, unul special. Deja am căutat idei, va fi un proiect din lemn, care să scoată în evidență medaliile cele mai importante, fiindcă dacă ar trebui să le pun pe toate, nu aș avea perete destul de mare”, adaugă Simona zâmbind.

La cei numai 25 de ani ai lor, este timp pentru mult mai multe distincții. Și pentru pereți împodobiți cu ele.

CV Simona Radiș

  • Născută pe 5 aprilie 1999
  • Jocuri Olimpice: aur la dublu vâsle 2020, la 8 plus 1 rame 2024, argint dublu vâsle 2024
  • Campionate Mondiale: aur la dublu vâsle 2022, 2023, la 8 plus 1 rame 2022, argint la dublu vâsle 2019
  • Campionate Europene: aur la dublu vâsle 2020, 2021, 2022, 2023, la 8 plus 1 rame 2022, 2023, 2024, argint la dublu vâsle 2019, bronz la dublu vâsle 2024
  • Campionate Mondiale de tineret: aur la 4 vâsle 2018
  • Campionate Mondiale de juniori: aur la 4 vâsle 2017

CV Ancuța Bodnar

  • Născută pe 25 septembrie 1998
  • Jocuri Olimpice: aur la dublu vâsle 2020, la 8 plus 1 rame 2024, argint dublu vâsle 2024
  • Campionate Mondiale: aur la dublu vâsle 2022, 2023, argint la dublu vâsle 2019
  • Campionate Europene: aur la dublu vâsle 2020, 2021, 2022, 2023, la 8 plus 1 rame 2022, argint la dublu vâsle 2019, bronz la dublu vâsle 2024

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează