SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  DESCHIDERE

FOTO Controversă în timpul ceremoniei de deschidere de la Jocurile Olimpice » Internauții consideră că „Cina cea de Taină” a fost parodiată la Paris

În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a avut loc un moment extrem de controversat, criticat aspru de fanii din toată lumea pe rețelele de socializare. Captură Eurosport +26   FOTO
În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a avut loc un moment extrem de controversat, criticat aspru de fanii din toată lumea pe rețelele de socializare. Captură Eurosport

Articol de - Publicat vineri, 26 iulie 2024 23:53 / Actualizat sambata, 27 iulie 2024 09:29

În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a avut loc un moment extrem de controversat, criticat aspru de fanii din toată lumea pe rețelele de socializare.

Unul dintre momentele artistice difuzate între defilarea bărcilor delegațiilor țărilor pe Sena i-a enervat pe internauți. Aceștia au considerat că „Cina cea de Taină”, celebra pictură murală a lui Leonardo da Vinci, care înfățișa ultima masă a lui Iisus Hristos și a celor 12 Apostoli, a fost parodiată.

DJ-ul local Barbara Butch, cunoscută pentru activismul LGBTQ+, precum și pentru militantismul acceptării persoanelor cu kilograme în plus, purta o aureolă pe cap. Alături de ea, pe scenă au fost mai mulți concurenți ai emisiunii de tip reality, „Drag Race France”, un show bazat pe travesti, realizat pe modelul „RuPaul's Drag Race”, celebra emisiune americană.

GALERIE FOTO. Moment controversat în timpul ceremoniei de deschidere de la Jocurile Olimpice

Coperta revistei Charlie Hebdo
+21 FOTO

Fanii au reacționat imediat pe rețelele de socializare: „În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, Macron și echipa lui au parodiat Cina cea de Taină cu transsexuali și o femeie grasă cu aureolă”, „Franța și-a bătut joc de Cina cea de Taină cu transsexuali”, „Blasfemie cu adresă la Cina cea de Taină? Poate această ceremonie de deschidere să fie și mai proastă?”.

Marion Marechal, o deputată franceză în Parlamentul European, a scris următoarele: „Către toți creștinii din întreaga lume care urmăresc ceremonia de deschidere de la Paris și care se simt jigniți de parodierea Cinei celei de Taină, le transmit să știe că nu Franța este inițiatoarea, ci o minoritate a extremei de stânga!”.

„Bine ați venit în 2024, au recreat Cina cea de Taină cu transsexuali”, „Transsexualii își bat joc de creștinătate”, „O bătaie de joc! Cum poți face așa ceva? Rușine organizatorilor!”, „Simbolism satanic și păgâni! Iisus a fost înlocuit de o femeie obeză, în timp ce apostolii sunt înlocuiți de transsexuali și un copil” au fost altele dintre comentariile de pe X.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (76)
Kkpp
Kkpp  •  27 Iulie 2024, 20:18

Pai ce legatura au jocurile Olympice cu crestinismul?Ok,inteleg ca oamenii au fost socati si deranjati sa vada trans la televizor,dar,Jocurile olimpice au legatura mai mare cu zeii greci,zeii Olympului.Deci,desi socant pentru unii,deranjant pt altii,neinteresant pentru mine,cred ca s a vrut mai mult o interpretare q unui banchet al zeilor Olympului,mai mult dexar o parodie a Cinei de taina.Asta in opinia mea,fiecare sa zica ,creada,ce vrea dar mie imi suna mai logic.Si mai lasati ma cu ioi si vai,ce legatura are cu tine ca gheorghe e gay sau Maricica trans??Cu ce mi influenteaza sau schimba mie viata??Da ***daca intr adevar exista Doamne Doamne,or raspunde ei in fata Lui ,nu trebuie eu sa I trag la raspundere.Vai,da cecse intampla in lumea asta?ioi vai nevducem ioi vai!mai terminati cu vaicaritul ,lasat I sa faca ce vor,atat timp cat nu vin peste tine sau nu te forteaza sa fi ca ei!Zici ca nu mai incapem de ei!ioi ioi vai vai de captain vecinului!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  29 Iulie 2024, 16:12
Postat de dududooo pe 29 Iulie 2024, 13:24

Sa îți trimit niște maruntis ?

Ma tem ca ramai nemancat daca-mi cedezi mie cei trei centi.

dududooo
dududooo  •  29 Iulie 2024, 13:24
Postat de Unomfoartesimplu pe 29 Iulie 2024, 12:49

LOL!

Sa îți trimit niște maruntis ?

Vezi toate comentariile (76)
Comentează