SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

Cea mai decorată sportivă a Marii Britanii la Jocurile Olimpice, impresionată de echipajul feminin al României de la 8 plus 1: „Să domini așa finala?”

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 13:34 / Actualizat sambata, 03 august 2024 15:47

Dame Katherine Grainger (48 de ani), fosta canotoare scoțiană medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a fost impresionată de performanța echipajului de 8+1 feminin al României.

Echipajul feminin de 8 plus 1 a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice, după ce a dominat autoritar finala, cu un timp aproape de recordul olimpic stabilit tot de ele la Tokyo 2021, 5:54,39.

+39 FOTO

Dame Katherine Grainger: „Să domini o cursă de 8+1 așa?”

Graigner a fost impresionată de maniera în care româncele au câștigat cursa.

„Fiecare echipaj de pe podium trebuie să fie încântat! Fiecare fată din echipa României a concurat săptămâna aceasta, deci au venit la această probă ca unul dintre puținele echipaje care a concurat în fiecare zi. Să domini o cursă de 8+1 așa, tot respectul pentru ele!

România iubește să conducă de la început. Româncele iubesc un start rapid”, a transmis Dame Katherine Grainger, conform BBC.

„Trebuie să le înmânezi medalia pentru că au fost rapide. S-au dublat toată săptămâna și acum au câștigat cel mai mare eveniment de la canotaj”, a transmis și Jess Eddie, medaliată olimpică cu argint la Rio de Janeiro 2016 la 8+1 pentru BBC.

Dame Katherine Graigner este medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2012 la dublu rame și este cea mai decorată sportivă a Marii Britanii la Jocurile Olimpice, conform site-ului oficial al competiției. Graigner a concurat la 5 ediții ale Jocurilor Olimpice și a obținut medalie la fiecare ediție la care a participat. A debutat la Sydney 2000 și și-a încheiat cariera la Rio de Janeiro în 2016.

Prima medalie de aur la 8+1 de la Atena 2004

Echipajul care și-a adjudecat medalia de aur la Paris 2024 este format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Petreanu. Această echipă a adus României prima medalie de aur la această probă după 20 de ani.

Timpul medaliatelor cu aur a fost impresionat, aproape de recordul olimpic stabilit tot de ele la Tokyo 2021, 5:54,39.

Ultima dată când echipajul românesc de 8+1 rame feminin a câștigat aurul a fost la Atena 2004, când în barcă era prezentă și Elisabeta Lipă, în prezent președinta Agenției Naționale pentru Sport

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-a înțeles deja cu Rapid și chiar ar fi semnat cu giuleștenii! De ultimă oră, Șumudică oferă un fotbalist în contul tranzacției
Superliga
S-a înțeles deja cu Rapid și chiar ar fi semnat cu giuleștenii! De ultimă oră, Șumudică oferă un fotbalist în contul tranzacției
Forfait! Simona Halep a anunțat că se retrage de la două turnee
Tenis
Forfait! Simona Halep a anunțat că se retrage de la două turnee
„Dumnezeu cu mila! M-am dus în groapă” » „Gaură” de 15 milioane de euro pentru patronul din Superliga
Superliga
„Dumnezeu cu mila! M-am dus în groapă” » „Gaură” de 15 milioane de euro pentru patronul din Superliga

Gigi Becali aruncă pe piață un scenariu incredibil: „Steaua o să fuzioneze cu ei, eu așa am auzit” » Cine ar fi în spatele mutării

Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”


Comentarii (17)
luka_crc
luka_crc  •  03 August 2024, 17:07

Chiar si cu prestatia asta senzationala si atat de dominanta uitati-va ce titlu a pus principalul canal EUROPEAN de sport in videoul lor de pe Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=b-z4S2EyanQ&t=5s

MaxiP
MaxiP  •  03 August 2024, 16:25
Postat de ccc745 pe 03 August 2024, 14:44

Daca fetele noastre au recordul, stabilit la Tokyo, atunci inseamna ca acolo au castigat. Si atunci cum Doamne iarta-ma e prima medalie de aur dupa 20 de ani la proba asta????

Da, au castigat o cursa. Chiar e primul titlu olimpic dupa 20 ani, ca in 2021 la Tokyo, chiar n-au castigat asa ceva si au fost departe de tot.

MaxiP
MaxiP  •  03 August 2024, 16:23
Postat de cameliasimona pe 03 August 2024, 15:28

Cum le putem arăta RESPECTUL? Prin vorbă multă sărăcia românului, la asta suntem experți ! Ori prin inițierea unui demers național ca TOTI maeștrii al sportului, indiferent de disciplina sportivă, SA FIE ONORATI CU TITLUL DE CETATENI DE ONOARE ai localităților în care s-au născut ? De ce Gazeta sporturilor nu inițiază așa ceva? Sa nu supere "politicul"? Ori, chiar dacă-i gazeta de sport, nu are instinctul respectului fata de sportiv, de sacrificiile pe care le fac în cea mai importanta perioada a vieții, tinerețea? Are idee cineva de la "Gazeta" ce sacrificii fac acești sportivi? Nu cred.... Ar merita Maeștrii al sportului să fie onorați în localitățile în care s-au născut? Cât costă Guvernul așa ceva? Vă spun eu, 10 de bani, adică costul unei foi de hârtie format A4. RUSINE GUVERNANTILOR!

Sa stii ca la noi cam sunt decorati campionii olimpici, nu doar distinctiv, dar si financiar. Nu am informatii, dar nu m-ar mira ca multe dintre ele chiar sa fie deja de mult declarate cetateni de onoare in localitatile in care s-au nascut. Din contra, pe langa aceste distinctii, ce ne lipseste noua e oferirea conditiilor de performanta. Pentru ca promisiunea de decoratii si premii in caz ca vei ajunge campion olimpic, sincer, nu ofera multora prea multe perspective si pe multi nici macar nu-i convinge sa nu renunte la sportul de performanta, cred ca un prim pas ar fi oferirea de venituri prin care acesti sportivi sa traiasca linistiti, sa fie profesionisti si sa nu aiba nevoie de un al doilea job. Dar asta trebuie implementat pentru toti, nu doar pentru campionii olimpici, pentru a avea de unde creste campioni olimpici. Iar apoi e nevoie de o infrastructura pe masura, ce lipseste cu desavarsire in majoritatea domeniilor sportive si nu in ultimul rand, alt capitol la care nu stam grozav, antrenori profesionisti. Pentru ca o mare parte dintre acestia sunt simpli absolventi de facultati de educatie fizica care nu au nicio pregatire superioara pentru a pregati sportivi sau loturi pentru marea performanta.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează