SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

David Popovici, un nou discurs manifest la Paris: „Ce vreau eu să spun? Că acum mă ascultă toată lumea”

David Popovici (19 ani), dublu medaliat la Jocurile Olimpice, a ținut un discurs în fața delegației României de la Paris. +7   FOTO
David Popovici (19 ani), dublu medaliat la Jocurile Olimpice, a ținut un discurs în fața delegației României de la Paris.

Articol de - Publicat joi, 01 august 2024 19:09 / Actualizat joi, 01 august 2024 19:56

David Popovici (19 ani), dublu medaliat la Jocurile Olimpice, a ținut un nou discurs manifest în această seară, la Casa României de la Paris, iar lângă el s-au aflat președintele COSR, Mihai Covaliu, și antrenorul Adrian Rădulescu.

David Popovici a ținut să felicite toți sportivii români care au concurat la Jocurile Olimpice. Înotătorul îndeamnă copiii din România să facă mai mult sport și este de părere că investițiile nu sunt la nivelul la care ar trebui să fie.

După marea performanță de la Paris, Popovici se gândește acum doar la vacanță, după ce în ultima perioadă a pregătit din greu turneul olimpic.

David Popovici, discurs după ce a câștigat două medalii la Jocurile Olimpice: „Măi, trebuie să facem mai mult sport în țara asta”

+2 FOTO

„În primul rând, mulțumesc că sunteți aici, e foarte frumos, e o clădire foarte frumoasă, mă bucur să fiu aici, să văd atâtea fețe familiare, fie din staff, din echipa extinsă. Ce aș vrea eu să spun? Că acum mă ascultă toată lumea. Măi, trebuie să facem mai mult sport în țara asta, să meargă mai mulți copii la sport, la înot, trebuie să facă mișcare.

V-a vorbit antrenorul meu mai mult despre asta, despre investițiile de care este nevoie în sport. Felicitări tuturor celor care au concurat până acum, felicitări celor de la canotaj pentru medalii! Numai noi știm toată munca care e în spate, sunt foarte mândru de noi. Sunt mândru și de mine, visez la asta de când eram mic.

Mă bucur că am o țară în spate care mă susține. Am făcut copilul din mine fericit. Nu oi fi eu cel mai matur din această delegație, dar cred că vorbesc în numele tuturor când spun că vom face copilul din noi mândru. Baftă și hai România, cel mai important!

Deci acum mă simt mult mai liniștit, m-am mai calmat. Tot nu am reușit să dorm bine aseară, dar de la cât de entuziasmat eram. Am simțit că mi s-a ridicat un bolovan de pe inimă când am terminat proba, pentru că a fost o perioadă foarte grea, nu a fost vorba doar despre câteva zile, ci despre câțiva ani.

„Foarte mulți sportivi au răcit și aveau Covid”

S-a răspândit în satul olimpic o răceală, cam toată lumea a răcit. Pe toată lumea auzeai la gard tușind și unii chiar declarau că s-au testat și aveau Covid. Eu nu știu dacă am avut. Acum nu mă gândesc decât la vacanța în care urmează să plec. Iar despre Jocurile Olimpice de peste 4 ani... mai sunt 4 ani. Mai sunt atâtea competiții încât nu este cazul să mă stresez pentru ceva ce va fi în 2028 la Los Angeles.

Medalia de aur este mai grea decât cea de bronz. Am dormit ca un bebeluș, mai bine decât am făcut-o în ultimele 6 luni. Pentru două sutimi am câștigat medalia de aur. Și la proba de 100 de metri am câștigat bronzul la o sutime față de cel de pe locul 4. Ne batem pentru aceste sutimi, care sunt mult mai rapide decât clipitul.

Mă simt mai împlinit, mai liniștit și mai calm acum, că am adăugat acest titlu în palmares, îmi lipsea. Asta nu înseamnă că mă voi culca pe o ureche, nu înseamnă că nu voi mai înota. Acum trebuie să mă reculeg, să mă deconectez, într-un loc foarte departe și foarte cald”, a spus David Popovici.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  02 August 2024, 08:14
Postat de Legend27 pe 01 August 2024, 19:32

Romania este un paradox umblator,suntem probabil cel mai nesportiv popor din lume in ultimi 20 de ani,dar totusi suntem pe locul 17(de fapt 15 ca astia au impartit germania si rusia in doua) in topul all time la medalii la olimpiada. eu nu inteleg cum naiba nu mai sunt oameni normali in tara asta,95% din barbati sunt ori supraponderali ori uscati iar din restul de 5%,vreo 20% sunt pompati cu steroizi si arata dizgratios.

Pai paradoxul e identic cu al americanilor. Domina sportul desi sunt recunoscuti ca un popor de obezi. E diferenta dintre masa populatiei si cei antrenati sa faca sport, sport de performanta face doar o mica parte a tarii, restul nu prea face sport. Noi nu avem multi sportivi de performanta, nici sport de masa nu face foarte multa lume, dar cei antrenati sa faca sport confirma. Acum, oricum nu putem compara cu alte perioade, desi la nivelul sportului de performanta se observa o crestere importanta a rezultatelor in competitii internationale, inca suntem departe de a atinge un nivel pe care ni-l dorim. Nu trebuie sa ne mintim, desi avem 3-4 ramuri sportive in care nu stam rau, rezultatele noastre de top se bazeaza intr-o mare proportie pe un singur sport foarte bine pus la punct, iar in rest pe individualitati, cel putin deocamdata. Cel mai probabil din totalul medaliilor de la Paris, canotajul va aduce peste jumatate, cel putin jumatate din titlurile olimpice de asemenea. Alte 2 medalii au fost aduse de un singur sportiv (desi in inot sunt semne ca ar putea aparea mai multi in viitorul apropiat), iar in rest mai sunt 2-3 sportivi care par in carti sa se bata pentru medalii. Nu stam cel mai rau, dar inca suntem departe de a spune ca avem rezultate sportive bune. Asa cum daca Jamaica obtine 7-8 medalii la JO, cum face de obicei, dar doar prin atletism, nu poate fi considerata o tara cu un sistem sportiv bine pus la punct.

elgabri
elgabri  •  01 August 2024, 20:56

Bine ca politicienii si guvernantii nu ne mai pot lua baze sportive ca le au luat pe toate !!

lenroc
lenroc  •  01 August 2024, 20:27

Va aloca Ciolacu la bani de nu le vom ști numărul pentru sport, da' ce zic eu sport?? Va da și la Cultură și la Învățământ, totul cu proiecte serioase în spate. După alegeri taie tot și redirecționează către miile de puiu popoviciu ai acestei țări

Vezi toate comentariile (4)
Comentează