SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNTÂLNIRE

Întâlnire între campioni: David Popovici l-a primit la București pe britanicul Adam Peaty » Care este motivul vizitei triplului medaliat cu aur olimpic?

Adam Peaty și David Popovici (în mijloc) la București
Adam Peaty și David Popovici (în mijloc) la București

Articol de - Publicat joi, 10 octombrie 2024 22:57 / Actualizat joi, 10 octombrie 2024 23:03

David Popovici (20 de ani), campion olimpic, l-a primit la București pe Adam Peaty (29 de ani), triplu campion olimpic, pentru a pregăti un proiect mare împreună, unul care se va materializa în viitor.

David Popovici și Adam Peaty s-au întâlnit la București pentru a pune la cale un proiect pentru viitor. Apropierea dintre cei doi este una mai veche. Românul, dublu campion mondial și cvadruplu campion european, a participat anul trecut la evenimentul „Sprint with the Stars”, în care copii înoată alături de mari sportivi, desfășurat la Londra și inițiat de cel care are opt titluri mondiale și șaisprezece europene.

A venit mesajul lui Novak Djokovic la retragerea lui Rafa Nadal: „Cel mai mare impact asupra mea. Îți mulțumesc!”
RETRAGERE RAFA NADAL
A venit mesajul lui Novak Djokovic la retragerea lui Rafa Nadal: „Cel mai mare impact asupra mea. Îți mulțumesc!”

Mai mult, David și-a exprimat în mai multe rânduri admirația pentru britanicul care a dominat ani buni probele de sprint la procedeul bras. El încă deține recordul în la 50 de metri și 100 m bras, stabilind în perioada sa de vârf 14 recorduri mondiale.

Adam Peaty l-a dat de gol pe David Popovici

Peaty a fost cel care a dezvăluit că s-a întâlnit cu românul la București, el postând pe Instagram câteva poze din Capitala României, una din bazinul din Otopeni și una alături de David Popovici și de Mihai Popovici, tatăl campionul olimpic din proba de 200 metri de la Paris. David a repostat și el ultima imagine.

Britanicul a participat și el la Jocurile Olimpice din 2024, el revenind în competiții anul acesta după o pauză care i-a fost determinată de probleme de sănătate mintală. A povestit prin ce a trecut în mai multe interviuri acordate presei din Marea Britanie.

Adam Peaty a cucerit argintul în proba de 100 m bras la Paris, deși suferea de COVID, lucru pe care l-a aflat a doua zi după ce a urcat pe podium. Italianul Nicolo Martineghi l-a depășit cu 0,02 s.

„Este al naibii de ridicol. Dar nu aș fi putut obține un rezultat mai bun cu ceea ce aveam. Nu poți face prea multe când corpul tău se luptă cu boala.

Chiar am suferit din cauza asta. Oricum, m-am bucurat pentru Nicolo, e un tip extraordinar pe care l-am învins de atâtea ori. Dintre toți finaliștii, dacă era cineva să mă învingă, pe el l-aș fi preferat. Așa că a fost minunat să împart bucuria cu el”, a spus britanicul într-un interviu recent pentru The Guardian.

Adam Peaty nu vrea să fie definit de medaliile sale

Apoi a detaliat de ce s-a bucurat mai mult și pentru cine a fost medalia: pentru Holly, logodnica lui, și pentru George, băiatul său dintr-o altă relație. „Nimic nu ar fi putut înlocui acest sentiment, niciodată. Uitați de toate medaliile și recordurile mondiale. Ele nu mă definesc. A fi tată mă definește. Să fiu soț, sper că anul viitor, mă definește. Să fiu o persoană bună și să am relații bune cu oamenii mă definește”, a subliniat el.

Tot pentru sursa citată, el a spus că se gândește și la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, dacă proba de 50 m bras va fi introdusă în programul olimpic. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Peaty își dorește să îi poate îndruma pe tinerii înotători și să fie alături de persoane din medii defavorizate.

6 medalii olimpiceare în palmares Adam Peaty, 3 de aur și 3 de argint. Titlurile au fost cucerit la 100 m bras (2016, 2020) și cu ștafetța de 4x100 m mixt (2020)

David Popovici a strâns mai mulți bani în campania umanitară la care a participat

David Popovici doar ce a încheiat o campanie împreună cu cei de la Hope and Homes for Children alături de care a reușit să strângă peste 160.000 de euro pentru ca unsprezece copii cu nevoi speciale să poată avea o casă.

Campionul olimpic și-a donat echipamentul în care a urcat pe podiumul olimpic la Paris, iar unul dintre cei care au donat îl va câștiga în urma unei tombole. Obiectivul inițial al campaniei a fost de 115.000 de euro.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Liga Națiunilor: Anglia s-a făcut de râs pe Wembley cu Grecia + Italia s-a prăbușit de la 2-0 cu Belgia, în 10 oameni. Toate rezultatele serii
Campionate
Liga Națiunilor: Anglia s-a făcut de râs pe Wembley cu Grecia + Italia s-a prăbușit de la 2-0 cu Belgia, în 10 oameni. Toate rezultatele serii
Ia naștere o nouă superputere în Europa: cel mai bogat om al continentului și Red Bull sunt gata să cumpere clubul!
Campionate
Ia naștere o nouă superputere în Europa: cel mai bogat om al continentului și Red Bull sunt gata să cumpere clubul!
Cristian Tudor Popescu, categoric după anunțul momentului: „Îmi este tot mai greu să mă uit, mă enervează! E iremediabil”
Tenis
Cristian Tudor Popescu, categoric după anunțul momentului: „Îmi este tot mai greu să mă uit, mă enervează! E iremediabil”

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează