SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

David Popovici, prima reacție după ce a luat medalia de aur la Jocurile Olimpice: „Sunt un băiat obișnuit care înoată repede”

David Popovici, foto: Raed Krishan +37   FOTO
David Popovici, foto: Raed Krishan

Articol de , , , - Publicat luni, 29 iulie 2024 22:16 / Actualizat luni, 29 iulie 2024 22:31

David Popovici (19 ani) a oferit o primă reacție, după ce a cucerit medalia de aur în finala probei de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice. Este primul campion olimpic din istoria înotului masculin românesc!

Considerat principal favorit înaintea probei de 200 de metri, David Popovici și-a respectat statutul și a obținut medalia de aur. Este prima de aur din istoria înotului masculin din România și doar a doua medalie.

La finalul cursei, acesta a vorbit despre rezultatul uriaș obținut, dar și despre emoțiile care l-au copleșit. El a explicat, savuros, faptul că este un băiat normal, care doar înoată repede.

David Popovici, după ce a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice: „Mă bucur pentru că am luptat până la final”

+32 FOTO

„Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. O să mă bucur după acest succes. Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, doar cu o dorință foarte arzătoare și puternică, puteți și voi. Mă bucur, mă bucur foarte mult.

În primul rând, este o mare realizare pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit. Au fost atât de mulți români și în tribune, părinții mei și sunt fericit că au urmărit și ei această cursă. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes

Sunt un băiat care înoată mai repede. Îmi cer scuze pentru emoțiile mele. Sunt un băiat obișnuit, care înoată repede.”, a declarat Popovici, la TVR Sport.

Finalul cursei a fost dramatic! Richards a condus cursa până aproape de final, iar primii trei clasați au fost despărțiti de doar 7 sutimi de secundă. David a avut 1:44,72, Richards 1:44,74, iar Luke Hobson 1:44, 79.

Pentru Popovici urmează proba de 100m liber. Este programată marți (12:15), atunci când vor avea loc semifinalele (21:30). Ultima medalie olimpică a înotului românesc data din anul 2004, atunci când Camelia Potec obținea aurul la 200m liber la Atena.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
Tenis
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (12)
rav410wrc
rav410wrc  •  29 Iulie 2024, 23:11
Postat de dobrin pe 29 Iulie 2024, 22:44

Unde esti, Banciule, sa-ti bagi unghia in gat :))))

Stai linistit, ca-si baga deja unghia-n gat cam jumatate din l.userii acestui forum ... La romanasi, cea mai mare bucurie e cand ii merge altuia putin mai rau decat lor !! Ori cel putin asa au l.userii impresia, ca unora ca David Popovici sau de ce nu, Simona Halep, le poate merge vreodata mai rau decat lor !?! ;)))

stefg
stefg  •  29 Iulie 2024, 22:55

Bravo David!!! La cat mai multe

adrianyo
adrianyo  •  29 Iulie 2024, 22:50

A castigat la ultima miscare, a intins mana spre margine cel mai rapid dintre toti,....mana lu' Dumnezeu!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează