SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS Ritualul australienilor în La Defense Arena + David Popovici își continuă antrenamentele la Paris

Înotătorii australieni și ritualul lor din La Defense Arena FOTO Raed Krishan +18   FOTO
Înotătorii australieni și ritualul lor din La Defense Arena FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 24 iulie 2024 16:55 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2024 17:33

Înotătorii australieni s-au reunit miercuri în arena în care se vor lupta pentru medalii, iar înainte de a plonja în bazin au avut o ședință chiar înainte de a plonja în bazin. David Popovici continuă să se antreneze la Paris.

Australia va fi reprezentată de 41 de înotători la Paris, aceștia s-au reunit miercuri în La Defense Arena.

La capătul bazinului în care vor concura, sportivii de la Antipozi au făcut un cerc și s-au încurajat înainte de a plonja pentru prima dată în apa destul de rece.

Timp de cinci minute s-a rostit un discurs, totul încheindu-se cu un strigăt care a umplut sala. Printre cei 62 de australieni prinși în cerc a fost și Kyle Chalmers, campionul din 2016 de la Rio în proba de 100 metri liber, și unul dintre favoriții la aur și la această ediție.

Australienii își doresc ca la această ediție să fie națiunea cu cele mai multe medalii la finalul concursului de înot pentru a trece de SUA. Până atunci au avut de-a face cu unele probleme la Paris.

Aceștia s-au plâns de faptul că între Satul Olimpic și La Defense Arena au de mers 45 de minute și că autobuzele sunt mai mereu pline și nu au aer condiționat.

Unii dintre sportivi au apelat la măști de protecție pentru că în Satul Olimpic tot mai multe delegații au cazuri de COVID.

Ritualul australienilor a precedat intrarea în a bazin a lui David Popovici, care își continuă antrenamentele la Paris, el având programate miercuri două antrenamente, unul dimineață și altul seara. Românul intră în concurs pe 28 iulie, în seriile probei de 200 metri liber.

Cum și-a găsit liniștea David Popovici

„Am tot vorbit despre prima mea experiență olimpică, la Tokyo, unde mi-am dorit să văd cum este să participi, iar acum că am acumulat această experiență, pot să privesc spre lucruri mai mari. Ca să fac posibil acest lucru m-am concentrat mai mult pe mine și pe sănătatea mea mintală.”, a spus David Popovici într-un interviu pentru Federația Internațională de Natație.

Ritualul australienilor în La Defense Arena + David Popovici își continuă antrenamentele la Paris
David Popovici la antrenamente în La Defense Arena FOTO Raed Krishan

Apoi a continuat: „Am avut mai multă grijă de mine pe plan personal și profesional, iar acest lucru m-a făcut să fiu mai mulțumit de înot și de cine sunt, mi-a dat mai multă liniște”.

Referindu-se la proba de 100 de metri, unde îl va avea rival și pe Kyle Chalmers, David Popovici a spus: „Într-un fel e bine că nu sunt cel mai bine cotat, chiar dacă mă regăsesc pe lista favoriților, nu primul, încă nu sunt cel mai rapid din lume, iar acest aspect mă motivează”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează