SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ACȚIUNE UMANITARĂ

David Popovici se implică din nou într-o strângere de fonduri pentru copii » Campionul olimpic își donează echipamentul pe care l-a purtat atunci când a primit medalia de aur la JO de la Paris

David Popovici pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Jocurile Olimpcie de la Paris  Foto: Imago
David Popovici pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Jocurile Olimpcie de la Paris Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 30 septembrie 2024, 11:17 / Actualizat luni, 30 septembrie 2024 11:42

David Popovici (20 de ani) și Hopes and Homes for Children România vor să strângă împreună 115.000 de euro, ceea ce reprezintă o parte din suma necesară, pentru ca 11 copii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din sectorul 5 să se mute într-o casă familială. Înotătorul își donează echipamentul sportiv purtat pe podiumul olimpic. Cei care vor dona îl pot câștiga prin intermediul unei trageri la sorți, iar la finalul campaniei îl vor primi chiar din mâinile campionului.

David Popovici se implică din nou în strângerea de fonduri pentru o cauză umanitară. Alături de fundația Hope and Homes for Children România, al cărei ambasador este,, campionul olimpic își propune ca între 30 septembrie și 9 octombrie să se adune 115.000 de euro, o parte din suma necesară pentru ca ca 11 copii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din sectorul 5, să se mute într-o casă familială.

Pentru a ajuta ca suma să se strângă, David și-a donat fundației echipamentul sportiv pe care l-a purtat la festivitatea de premiere a probei de 200 metri liber de la Paris, acolo unde a urat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Cei care donează pot câștiga tricoul, bluza și pantalonii de trening și încălțămintea sport a campionului în urma trageri la sorți. Donațiile se pot face pe pagina dedicată campaniei, suma minimă fiind de 50 de lei. Echipamentul va fi expus pe perioada campaniei, timp de 10 zile, în cadrul AFI Cotroceni, la parter, în atriumul de la intrarea principală.

Emoția de a fi pe podium, la Jocurile Olimpice 2024, purtând cu mândrie tricolorul, va rămâne pentru totdeauna în inima mea. V-am simțit alături de mine și vă mulțumesc! Iar azi, îmi doresc din suflet să vă am din nou aproape pentru că, dincolo de victoriile care se măsoară în medalii, există alte bătălii – mai importante dar mai tăcute – care se văd rar, dar care au un impact uriaș.

Din inima mea, pentru casa a 11 copii, astăzi donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca ei să crească într-un mediu cald și adaptat nevoilor lor. E nevoie de 11.500 de oameni buni care să doneze minimum 50 de lei pentru ca noi, împreună, să strângem un sfert din banii necesari Hope and Homes for Children pentru a construi casa. În realitate, însă, eu cred că suntem mult mai mulți. Iar pentru asta, vă mulțumesc! ”, a transmis David Popovici prin intermediul comunicatului de presă care dă startul campaniei.

Cei 11 copii ,care au nevoie de această casă, locuiesc în prezent, în 2 apartamente - spații insuficiente și neadecvate pentru nevoile lor reale, iar casă pentru care David Popovici îndeamnă la strângerea de fonduri va avea 300 mp și va fi adaptată nevoilor celor mici, fiind și aproape de școala pe care o urmează.

David s-a întâlnit cu micuții într-o după-amiază în parc, iar ei i-au dăruit o medalie, mulțumindu-i în acest fel pentru implicarea lui de le oferi un acasă.

David Popovici se implică din nou într-o strângere de fonduri pentru copii » Campionul olimpic își donează echipamentul pe care l-a purtat atunci când a primit medalia de aur la JO de la Paris
David Popovici și una dintre fetițiel care vor beneficia de casă familială

David Popovici, la a treia campanie alături de Hopes an Homes

Campionul olimpic este pentru a treia oară implicat într-o campanie de strângere de fonduri alături de Hopes and Hopes for Children. Prima dată, în vara lui 2022, David și-a donat casca și ochelarii de campion mondial pentru a ajuta o mamă, fostă vicecampioană mondială de juniori la canotaj, care suferă de o boală grea. În mai puțin de 30 de zile, David a adunat donații de peste 40.000 de euro, contribuind la construirea unei case în județul Suceava pentru fosta sportivă și cei 3 copii ai ei.

Un an mai târziu, în 2023, David a ales să își doneze ziua de naștere pentru ca cinci frați muzicieni să poată avea un cămin al lor. Cu sprijinul a peste 2.500 de donatori, 55.000 de euro au fost adunați în mai puțin de 2 săptămâni, iar frații au primit o casă stabilă, unde își pot continua studiile și performanțele muzicale.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ședință de URGENȚĂ la CFR Cluj » Nelu Varga a intrat în vestiar: „Ne strângem mâna frumos și gata!”
Superliga
Ședință de URGENȚĂ la CFR Cluj » Nelu Varga a intrat în vestiar: „Ne strângem mâna frumos și gata!”
Gigi Becali și-a mai găsit un dușman: „A făcut factură pe numele lui, dar nu are licență. Fac eu pușcărie pentru el?”
Superliga
Gigi Becali și-a mai găsit un dușman: „A făcut factură pe numele lui, dar nu are licență. Fac eu pușcărie pentru el?”
Verdict surprinzător dat de Ionel Ganea: „Pe ea o văd favorită la titlu! Joacă foarte bine”
Superliga
Verdict surprinzător dat de Ionel Ganea: „Pe ea o văd favorită la titlu! Joacă foarte bine”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează