SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

FOTO Din Game of Thrones, pe podium la Jocurile Olimpice! » Poveste fascinantă: țara lui nu mai cucerise vreun aur în această competiție

Înotătorul irlandez Daniel Wiffen (23 de ani), câștigătorul aurului în proba de 800 metri liber la Jocurile Olimpice, a avut o apariție episodică în serialul Game of Thrones. +11   FOTO
Înotătorul irlandez Daniel Wiffen (23 de ani), câștigătorul aurului în proba de 800 metri liber la Jocurile Olimpice, a avut o apariție episodică în serialul Game of Thrones.

Articol de - Publicat miercuri, 31 iulie 2024 19:39 / Actualizat miercuri, 31 iulie 2024 19:52

Înotătorul irlandez Daniel Wiffen (23 de ani), câștigătorul aurului în proba de 800 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris, a avut o apariție episodică în serialul Game of Thrones.

Finala probei de 800 metri liber a avut o desfășurare palpitantă. Irlandezul Daniel Wiffen, americanul Bobby Finke și italianul Gregorio Paltrinieri au fost despărțiți doar de 1,19 secunde.

Daniel Wiffen, campion olimpic la 800 metri liber

Paltrinieri a dat primul atac. A forțat cu 200 de metri înaintea finalului și a condus la intrarea în ultima lungime de bazin. Daniel Wiffen și-a păstrat calmul și a devenit primul irlandez medaliat cu aur în probele de înot de la Jocurile Olimpice. A stabilit și un nou record olimpic, oprind cronometrul la 7:38,19.

+6 FOTO

Daniel va mai concura și în proba de 1.500 metri liber, pe 3 august.

Din Game of Thrones, pe podiumul olimpic

Daniel și-a reținut cu greu lacrimile în timpul intonării imnului. A pornit imediat către familie și a lăsat emoțiile să îl cuprindă. În tribune s-a aflat și Nathan, fratele lui geamăn, tot înotător, ocupantul locului 4 în proba de 1.500 metri de la ultimele Europene. Cei doi au în spate o poveste specială.

Daniel și Nathan au mai avut un mic moment de celebritate. În 2013 au apărut într-un episod epic al serialului Game of Thrones, numit „Ploile din Castamere”. Robb Stark cădea într-o capcană și era ucis împreună cu toți apropiații lui.

Din Game of Thrones, pe podium la Jocurile Olimpice! » Poveste fascinantă: țara lui nu mai cucerise vreun aur în această competiție
Gemenii Daniel și Nathan, în Game of Thrones

Cei doi micuți irlandezi, în vârstă de doar 10 ani la momentul filmărilor din 2011, au jucat un mic rol. Evident, tot în calitate de gemeni.

Nu știam mare lucru despre Game of Thrones. Părinții nu mă lăsau să urmăresc serialul. Tata se uita mereu, mai ales când sora mea a prins un rol destul de important în serial. A fost una dintre surorile Frey, Neyela. Am avut și noi șansa noastră, am apărut în fundal, în Nunta Roșie. Mi s-a părut destul de tare.

- Daniel Wiffen

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
freddy
freddy  •  31 Iulie 2024, 20:30

Sa ajungi pe platou la cel mai tare episod din GOT din tot serialul și sa câștigi și aur la olimpiadă! Ce tare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează