SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

Editorial violent în L.A. Times: „Duceți-vă dracului, zei olimpici corupți! Medalia nu are ce căuta în România”

Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz pe esplanada COSR, în fața unei armate de jurnaliști
Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz pe esplanada COSR, în fața unei armate de jurnaliști

Articol de - Publicat sambata, 17 august 2024 10:24 / Actualizat sambata, 17 august 2024 10:47

Chiar și după avertismentul oficial al Tribunalului de la Lausanne, în presa din Statele Unite ale Americii continuă să apară reacții dure în cazul medaliei de bronz de la gimnastică, care a ajuns de ieri în posesia Anei Maria Bărbosu.

Ieri, în cadrul unei ceremonii speciale pe esplanada Casei Olimpice din București, Ana a primit medalia de bronz pentru proba de sol de la Jocurile Olimpice, obținută în urma contestației la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Ce scriu americanii: „Medalia nu are ce căuta în România, ci într-un singur loc, acum și pentru totdeauna. În jurul gâtului lui Jordan”

Cu toate că TAS a lansat un avertisment către instituțiile media din SUA, americanii nu renunță la medalia de bronz a gimnastei Jordan Chiles.

Jurnalistul sportiv Bill Plaschke (65 de ani), care scrie pentru Los Angeles Times din 1987, semnează editorialul intitulat: „Păstrează-ți medalia! Olimpica Jordan Chiles ar trebui să trântească ușa peste decizia eronată a CIO”. El consideră că „medalia nu are ce căuta în România”, acuzând-o pe Ana Maria Bărbosu de lipsă de sportivitate.

Editorial violent în L.A. Times: „Duceți-vă dracului, zei olimpici corupți! Medalia nu are ce căuta în România”
Bill Plaschke, L.A. Times

„Situația este complicată, însă mesajul ar trebui să fie simplu. Atunci când zeii olimpici corupți apar la ușa lui Jordan Chiles, cerându-i medalia de bronz, gimnasta ar fi trebuit să le răspundă cu 3 cuvinte: Duceți-vă dracului! Este medalia ei, a câștigat-o corect, definitiv, nu își are locul în controversă. Medalia nu are ce căuta în România, ci într-un singur loc, acum și pentru totdeauna.

În jurul gâtului lui Jordan. Comitetul Olimpic Internațional a vrut să îi ia medalia și să i-o ofere Anei Bărbosu, însă, dacă gimnasta română ar fi avut vreun pic de fair play, nu ar fi trebuit să o accepte”, au scris cei de la LA Times.

LA Times: „S-a dovedit că șeful comisiei este un avocat care reprezintă interesele României de ani buni”

Este un furt de nivel Olimpic, Chiles nu ar fi trebuit să asiste nepăsătoare. Comitetul Olimic Internațional îi vrea medalia? Să facă o plimbare. Lacrimile lui Jordan nu erau uscate, iar Federația Română de Gimnastică deja protesta.

Românii nici nu susțineau că Chiles nu și-a făcut bine exercițiul, ci că Federația Americană de Gimnastică a întârziat contestația. Nimeni nu a contestat scorul lui Jordan, și-a câștigat medalia pe merit. Uitați de cele patru secunde întârziere. Uitați de decizia TAS, mai ales că s-a dovedit că șeful comisiei este un avocat care reprezintă interesele României de ani buni

- Bill Plaschke, în LA Times

În motivarea deciziei în cazul finalei de sol la gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris, TAS a răspuns astfel în fața speculațiilor americanilor că arbitrii au ținut cu românii:

TAS condamnă declarațiile scandaloase publicate în mass-media din SUA, care susțin, fără cunoașterea celor de mai sus și înaintea motivării deciziei, un președinte și un Comitet de arbitri părtinitor, din cauza altor angajamente profesionale sau alte motive ce țin de naționalitate.

Cum nici una dintre părțile implicate în acest caz nu a contestat vreun membru al comisiei în timpul procedurii, se poate presupune faptul că toate părțile implicate au fost mulțumite de audierea Comisiei. Orice critică ulterioară nu are temei sau merit

- Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacții incredibile ale lui Dan Șucu la golurile încasate de Rapid cu U Cluj » Patronul giuleștenilor, un car de nervi
Superliga
Reacții incredibile ale lui Dan Șucu la golurile încasate de Rapid cu U Cluj » Patronul giuleștenilor, un car de nervi
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (51)
eugenrc
eugenrc  •  18 August 2024, 08:42
Postat de Eti78 pe 17 August 2024, 15:43

În primul rând aici e vorba de sport. Apoi ziarul ăla este unul de scandal al extremistilor de stanga asa cum e și în România cu extremistii de o parte sau alta. Restul presei chiar dacă este vândută neosocialistilor (democrați) nu au comentat aiurea. Așa ca dacă un cretin comentează aiurea asta nu înseamnă ca toți gândesc așa. Copiii ăștia ca sunt romani ,americani sau alte nații au muncit enorm și niște arbitrii cretini au greșit . Acum ce să zicem de cealaltă care săraca trebuia să fie pe 2. Arbitrii ar trebui să fie pedepsiți nu concurentele. Iar cu politica mai bine fiecare să își vadă de politica de la ei. Eu nu mai uit la politica din România de 20 de ani, dar văd ca mulți în tara sunt experți în politica de peste ocean. Fiecare se își dea cu părerea după ce stau pe aici minim 10 ani. Iar cu ascultatul și privitul la știri , în România apare doar ce vrea presa ( ce la convine) așa cum este și cu ce se întâmplă în U.K.. In rest multă sănătate tuturor și nu va mai certați și înjurați. Va face rău și vouă și celorlalți.

Intrutotul de acord cu tine. Din pacate rar mai gasesti obiectivitate in mass-media. Si-au pierdut rolul de mediatori din clipa in care s-au lasat parada banilor investitorilor si goanei dupa rating. Ma refer la mass-media. Despre arbitrii ce sa mai spun. Toti se cred semizei. In toate sporturile. Astept cu nerabdare noi regului in sah prin care un arbitru sa decida ca cel ce a castigat de fapt a pierdut pentru ca s-a ridicat prea devreme de pe scaun.

tase67
tase67  •  18 August 2024, 02:21
Postat de Trotsky pe 17 August 2024, 14:38

Kamala nu stie unde e Europa, dara-mi-te Romania. Aia e o procuroare de california, mai rau de atat ...

Singura remarca aproape de adevar pe care o spui este despre Kamala. Fosta procuroare va face, daca va fi aleasa, daca va avea sansa asta, tot ce va fi in puterea ei ca bocancul ala care se indreapta si inspre turul pantalonilor Romaniei,din ce in ce mai aproape de contact, sa fie condamnat si pedepsit cum se cuvine. Cind privesti catre California inspre est, pretizind ca este localizata chiar mai la est de Moscova si China, privesti spre calea pierzaniei, si astepti de fapt sa vina valul ala aprobat de Trump, acea noua ordine mondiala, care te va reduce si pe tine si pe copii tai care se vor naste in continuare in est la mutenie! Iti va fi frica din nou sa spui ceva ca nu care cumva sa te asculte cineva din si prin peretii care asculta si dau mai departe.

tase67
tase67  •  18 August 2024, 02:07
Postat de MaxiP pe 17 August 2024, 20:29

Ma tenteaza prea tare subiectul, ca sa nu raspund. Asa, din putina istorie pe care o stiu, Rusia te-a ocupat dupa niste negocieri purtate la masa printre altii, in rol principal, cu SUA. Ei s-au cam inteles cine sa ne ocupe, asa cum s-au cam inteles si cand sa vina sa ne elibereze, asa, din ce am citit eu. Si 45 de ani au stat frumos si s-au uitat cum ne ocupa aia. Acum sigur ca e foarte discutabil ce era daca negociau altfel, dar pe bune, n-a stat nimeni sa se ingrijeasca prea tare de nicio ocupatie, a fost cat se poate de amiabila acea ocupatie, exceptand natiunile ocupate, absolut toata lumea a fost de-acord, natiunile ocupate neavand prea multe de spus. La fel ca si cu eliberarea, nu te-a intrebat nimeni daca vrei sa ramai ocupat sau sa fii eliberat. In realitate eu cred ca fiecare isi cam vede de propriul scop, lucrurile sunt mai relative, nu-ti da nimeni nimic fara sa aiba ceva de castigat din asta. Acum astept sa ma faci rusofil, desigur, dar cred ca lucrurile sunt destul de clare, si-au dat complet acordul pentru ocupatie si te-au eliberat, extrem de lejer, dupa 45 ani de ocupatie cu care au fost perfect de-acord pana atunci.

Tineti seama ca America este condusa de doua partide diametral opuse care se bat cap in cap pina ies scintei. Unii vin si fac ceva iar ceilalti isi asteapta momentul, vin si ei, desfac ce au facut ceilalti, si fac ei cu totul altceva. Ginditi-va la America bine si veti vedea ca patru pina la opt ani se manifesta intr-un fel datorita conducerii temporare care se instaleaza la putere, si dupa, vine alta putere care se manifesta diametral opus. Omul de rind zice da,America, face asta si ailalta, cind de fapt sint doua Americi si omul nu isi da seama. Sint si acorduri, care se fac de-a lungul timpului in conformitate cu gindirea si capacitatea de a vedea lucrurile de atunci. Pe vremurile alea au fost decizii care erau privite ca esentiale pentru incercarea de a pastra pacea si a curma pierderea de vieti omenesti prin razboaie, pentru ca ororile razboaielor erau proaspete in mintea tuturor si se cauta normalitatea. Incercati sa va transpuneti in timp si sa ginditi in conjunctura de atunci nu cu mintea din conjunctura noastra de astazi, privind retrospectiv la ceea ce a fost decis cu multe decenii in urma. A trecut prea multa vreme din perioada in care oamenii stiau ce inseamna si fugeau de razboi cu orice pret cu frica de moarte in mare mizerie, patrunsa adinc in ei. Si vedem cum apar acum cei care cred ca sint prea sus si bine pusi la adapost, si iei si apropiatii lor, care sugereaza ca merita rupte acordurile, chiar si cu pretul razboiului si pierderilor omenesti

Vezi toate comentariile (51)
Comentează